FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

FCSB - DINAMO // EXCLUSIV Leo Grozavu, amintiri din Derby de România: „Dacă puneai degetul pe Lăcătuș, făcea de zici că ai dat cu parul!”

Articol de - Publicat joi, 03 octombrie 2019 13:22

FCSB - Dinamo se joacă sâmbătă, iar antrenorul Leo Grozavu reamintește duelurile avute în Derby de România cu jucători legendari ai roș-albaștrilor.

  • FCSB - Dinamo se joacă sâmbătă, de la 20:30. Partida va fi liveTEXT, foto și video pe GSP.RO și în direct pe TV Telekom Sport, TV Digi Sport și Look Plus

Leo Grozavu, 52 de ani, a fost la un pas să preia conducerea tehnică a lui Dinamo în momentul în care Eugen Neagoe a avut problemele cu inima, însă fostul fundaș al „câinilor” din perioada 1992-1996 nu a fost de acord cu condițiile roș-albilor și într-un final a fost numit Dusan Uhrin. 

Chiar și așa, Grozavu rămâne un dinamovist și a acceptat să analizeze Derby-ul de sâmbătă, dintre FCSB și Dinamo. Printre altele, tehnicianul îl indică amuzat pe legendarul Marius Lăcătuș ca fiind un adevărat maestru al simulărilor. 

- Domnule Grozavu, ce înseamnă Derby de România pentru dumneavoastră? 
- Nu mai sunt implicat și au trecut mulți ani de când jucam eu în aceste întâlniri. S-au mai estompat frisoanele (râde). Era un meci special, așteptat de toată lumea. 

- Este la fel și acum? 
- Nu-mi dau seama pentru că nu mă pot pune în pielea jucătorilor actuali, dar nu cred că mai are aceeași importanță. 

- De ce? 
- Cele două mari cluburi nu trec prin cea mai bună perioadă în ultimul timp. Pe vremea noastră, cu două sau chiar trei săptămâni înainte de joc începeai să simți că vine... Era cu totul altceva! Erau și stadioanele mai pline.  

FCSB - DINAMO // EXCLUSIV Leo Grozavu, amintiri din Derby de România: „Dacă puneai degetul pe Lăcătuș, făcea de zici că ai dat cu parul!”
Leo Grozavu

„Noroc că a dat Militaru în bară!”

- Ce amintiri aveți din Derby? 
- E greu să aleg pentru că am jucat și eu câteva Derby-uri. Ce-mi vine acum în minte este un 0-0 pe Ștefan cel Mare în care am provocat eu un penalty (râde). 

- Ce ați făcut? 
- A fost o minge care urma să ajungă la Lăcătuș, care din punctul meu de vedere nu mai putea rata din acea poziție. Avea prim-planul fazei, avea minge direct în fața lui. Nu era nimeni acolo, așa că eu l-am împins din spate discret, dar suficient cât să-l dezechilibrez. 

- A căzut? 
- Marius a amplificat tot! Știți cu toții cum era (râde). Dacă puneai un deget pe Lăcătuș, zici că îi dădeai cu parul. Oricum, am avut noroc că Militaru a dat în bară și s-a terminat remiză. Până la urmă, am luat decizia bună. În acel meci cred că am fost peste ei ca joc.  

„Man, Coman și Gnohere sunt periculoși!” 

- Care a fost cel mai dificil adversar stelist pe care l-ați întâlnit? 
- Eee, a fost o serie de atacanți buni prin anii '90. Ciocoiu, Ilie Dumitrescu. Lăcătuș e clar că era foarte periculos și prin ceea ce juca, dar și prin modul lui de a amplifica orice atingeri ale fundașilor. Mai ales în Ștefan cel Mare! Când jucam în Ghencea era mai războinic pentru că juca în fața propriilor fani. Recunosc că nici eu nu eram chiar un sfânt. Îmi plăcea tipul acesta de adversari. Mă stimulau! 

- În afară de acest meci, mai aveți vreunul care să vă vină repede în minte? 
- Ne-au bătut ei, parcă 1-0, din golul lui Ilie Dumitrescu. S-a jucat în Ghencea. Era terenul atât de înghețat că atunci când cădeai aveai impresia că dai de beton direct. Doamne, ce vreme era! Nu-ți venea nici să scoți un câine afară. Viscol, frig, gheață. Alea erau vremurile, nu existau terenuri încălzite ca acum.

- Revenind la actualitate, care sunt cei mai periculoși jucători din cele două tabere? 
- Cred că în pofida crizelor de formă prin care au trecut cele două echipe, există jucători care pot face diferența. În mod special la Steaua, unde mă gândesc la Man, Coman sau chiar Gnohere. 

„Se termină egal!”

- Dar la Dinamo? 
- Aici e clar Dan Nistor! Cred că în momentul de față e catalizatorul lui Dinamo. Montini e și el bun, iar mijlocul "câinilor" mi se pare superior cu Nistor, Mrzljak și Fabbrini. 

- Ultimul s-a accidentat, să știți... 
- Eh, atunci Steaua are un avantaj clar. Dar sunt sigur că Nistor va face diferența chiar și așa. În afară de faptul că e un muncitor care aleargă foarte mult, își mobilizează foarte bine coechipierii. Este un lider și cred că absența lui a contat foarte mult în începutul sezonului.  

- Ce pronostic aveți pentru meciul de sâmbătă? 
- Ambele echipe au nevoie de victorie, dar nu văd una care să se desprindă. Un egal cu goluri marcate. Poate 1-1 sau 2-2. Chiar dacă Steaua e oarecum favorită, nu o văd pe Dinamo să piardă acest meci.

„Am jucat șase ani la Dinamo, timp în care am terminat de patru ori pe podium. Am totuși regretul că nu am câștigat un campionat”
-Leo Grozavu

„Nu regret că nu o antrenez pe Dinamo! Dacă aveam regrete, acum eram acolo, acceptam condițiile impuse. Nu vreau să fiu trecător pe la această echipă. Dacă va veni un moment și se vor îndeplini anumite condiții, cu siguranță voi veni să antrenez cu inima deschisă”
- Leo Grozavu

5 goluriîn 105 meciuri a marcat Grozavu pentru Dinamo, în Liga 1

Citește și:

FCSB - DINAMO // Sar scântei înainte de Derby de România: „Nistor n-ar avea loc în echipa lui Vintilă”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
morzadobflicster
morzadobflicster  •  03 Octombrie 2019, 17:12

Tin si eu minte meciul ala de hochei despre care vorbeste Grozavu. Ilie Dumitrescu era starul Stelei, si a dat gol daca nu ma insel chiar inainte de pauza. Meciul s-a jucat la inceput de Decembrie, si scandarea favorita a galeriei era "De Mos Nicolae, m si bataie"

Vezi toate comentariile (1)
Comentează