FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO

EXCLUSIV FCSB - Dinamo, în pericol să NU se joace în Ghencea?! Gigi Becali, pentru GSP: „Așa e când lucrezi cu statul” + Ce spune comandantul CSA Steaua

Încă nu e sigur dacă FCSB - Dinamo se va juca pe Stadionul Ghencea
Încă nu e sigur dacă FCSB - Dinamo se va juca pe Stadionul Ghencea

Articol de , , - Publicat vineri, 14 iulie 2023 15:07 / Actualizat vineri, 14 iulie 2023 17:05

Deși ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a semnat și a aprobat solicitarea FCSB de a avea la dispoziție stadionul Steaua pentru derby-ul cu Dinamo, contractul dintre CSA Steaua și clubul lui Gigi Becali încă nu a fost semnat. Totuși, patronul vicecampioanei e în continuare calm.

CONTEXT:

  • Oficialii CSA Steaua solicită în mod expres o clauză-asigurare, care să-i protejeze în cazul în care gazonul va fi distrus în urma acestui joc. Iar cuantumul clauzei a fost stabilit de CSA la o sumă uluitoare: 1.000.000 de euro. Atât s-ar obliga FCSB să depună garanție, dacă ar accepta clauza, în cazul în care suprafața de joc din Ghencea ar fi deteriorată într-un asemenea hal încât ar fi nevoie de înlocuirea ei;
  • FCSB - Dinamo (etapa #2 din Superliga) se dispută sâmbătă, 22 iulie, de la ora 21:30. Duelul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Orange Sport 1, Prima Sport 1 și Digi Sport 1.
MApN & CSA Steaua șochează » Au închiriat stadionul Ghencea pentru un eveniment fără nicio legătură cu fotbalul: „Să-i celebrăm pe inginerii care construiesc viitorul României!”
EVENIMENT
MApN & CSA Steaua șochează » Au închiriat stadionul Ghencea pentru un eveniment fără nicio legătură cu fotbalul: „Să-i celebrăm pe inginerii care construiesc viitorul României!”

Surse GSP: FCSB - Dinamo, în pericol să nu se joace în Ghencea

Surse GSP susțin că FCSB nu a ajuns nici până la această oră la un numitor comun cu CSA în privința condițiilor de închiriere a Stadionului Steaua. 

Iar clubul lui Becali e în criză de timp. Conform legii 4/2008, clubul organizator are obligația „să declare jocurile sportive naţionale şi internaţionale, cu cel puţin 5 zile înainte de data desfăşurării acestora, la unitatea de jandarmi competentă teritorial, care, după stabilirea gradului de risc, înştiinţează administraţia publică locală despre data desfăşurării competiţiei sau jocului sportiv”.

FCSB - Dinamo, în pericol să NU se joace în Ghencea?! Gigi Becali, pentru GSP: „Așa e când lucrezi cu statul” + Ce spune comandantul CSA Steaua

Cum FCSB - Dinamo e programat sâmbătă, 22 iulie, contractul dintre FCSB și CSA Steaua ar trebui semnat până luni, altfel s-ar încălca legea 4/2008.

Din informațiile GSP, FCSB se confruntă cu o altă mare problemă: nu reușește să găsească o firmă care să asigure terenul de pe Ghencea pentru suma de un milion de euro, nivel impus de CSA. Pentru acest gen de poliță, FCSB ar trebui să achite 100.000 de euro. Firmele de asigurări nu au în portofoliu o asemenea clauză și oricum nu vor să achite o sumă de 4 ori mai mare decât cea care ar fi necesară pentru înlocuirea gazonului.

Sursele Gazetei indică faptul că sunt șanse mici ca FCSB să ajungă la un acord cu CSA Steaua până luni. În acest caz, „Arcul de Triumf” va găzdui partida cu Dinamo.

Gigi Becali, patron FCSB: „Totul se va rezolva”

Contactat de GSP.ro, Gigi Becali a declarat că nu ia în calcul să achite garanția uriașă solicitată de CSA Steaua, în valoare de un milion de euro, dar e optimist că lucrurile se vor rezolva până la urmă:

„Într-adevăr, există o clauză pentru gazon, să nu se strice. Noi plătim o asigurare, punem în contract că răspundem dacă se strică gazonul. Ei vor să-și ia măsuri, le e frică, așa e când lucrezi cu statul, dar vom cădea de comun acord. Mie mi-a zis Vali Argăseală că nu sunt probleme.

Dacă să schimbi gazonul costă 150.000 de euro, cum să dau eu un milion? Însă totul se va rezolva”.

Răzvan Bichir, comandant CSA Steaua: „Încă se discută forma în care să apară această clauză despre gazon”

Într-o reacție pentru Agerpres, comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Răzvan Bichir, confirmă că încă nu a fost semnat contractul cu FCSB și vorbește despre clauza care vizează gazonul din Ghencea, pe tema căreia se poartă negocieri în aceste momente:

Nu este niciun secret, contractul încă nu s-a semnat. A fost o comisie de negociere la nivelul clubului, prin care s-a stabilit tariful de folosire. În momentul în care semnează dumnealor draftul de contract pe care l-am trimis şi pe care l-am renegociat, îl semnăm şi noi fără probleme. Problema nu este la noi, este la dumnealor.

Noi în contractul cadru avem obligaţia impusă beneficiarului de a încheia anumite asigurări privind răspunderea civilă faţă de terţi, în privinţa vandalismului pe stadion. Şi datorită faptului că gazonul a fost foarte mult folosit şi acum ne aflăm într-o perioadă de mentenanţă a lui, pe care o întrerupem efectiv pentru meciul acesta, am solicitat şi o poliţă de asigurare dacă gazonul se deteriorează iremediabil. Atenţie, am solicitat o poliţă de asigurare de înlocuire a gazonului, doar în cazul în care se deteriorează iremediabil. 

Este o măsură aplicată datorită gradului de risc al meciului, datorită faptului că gazonul vine după o perioadă intensivă de folosire şi se află în perioada de mentenanţă, a climei, şi doar în cazul în care se deteriorează iremediabil. Valoarea asigurării se ridică la suma de înlocuire a gazonului. Dacă se deteriorează iremediabil, asta este foarte important de precizat. Dacă se deteriorează iremediabil şi se înlocuieşte gazonul cu 2 lei, noi spunem 2 lei. Dacă va costa 70 de milioane, atunci aceasta va fi suma. 

Noi nu luăm mai mulţi bani decât costă înlocuirea gazonului. Noi solicităm o poliţă de asigurare care să asigure înlocuirea gazonului, ca să fim siguri că gazonul va fi înlocuit. FCSB nu a fost de acord cu clauza aşa cum am pus-o noi prima oară. Încă se discută forma în care să apară această clauză. Aici sunt discuţiile legate de finalizarea contractului. Au mai fost nişte clauze pe care le-am discutat, le-am agreat de comun acord, suntem în discuţii cu ei la nivel instituţional pe bază de documente legale. Vrem ca acest eveniment să se desfăşoare corect pentru ambele părţi, atât pentru FCSB, cât şi pentru noi. Practic, această poliţă îi protejează pe cei de la FCSB din punctul nostru de vedere. Ne protejează pe noi, dar şi pe ei

Una este dacă joacă FCSB cu Dinamo şi alta dacă ar fi jucat cu Botoşani, spre exemplu. La meciul cu Botoşani poate vin 10.000 de oameni şi atunci preţul de punere la dispoziţie va fi mai mic. Şi la Federaţia Română de Fotbal preţul a fost mai mic pentru că au fost mai multe meciuri, a fost un pachet. Dacă mergi să cumperi 1 kg de zahăr sau un bax, preţul ar putea diferi”.

Până la semnarea contractului, nu vă pot spune tariful. Vă pot spune că suma este mai mare decât în cazul Federaţiei Române de Fotbal, dar mai mică decât oferta vehiculată în presă de către FCSB, club care a anunţat că plăteşte 45.000 de euro. E mai mic tariful de 45.000 de euro. Datorită gradului de risc al meciului este un pic mai mare decât în cazul Federaţiei Române de Fotbal

- Răzvan Bichir, comandant CSA Steaua

Stadionul Steaua, mai ieftin pentru Farul

Surse din lumea fotbalului susțin că Farul a discutat deja cu CSA condițiile de închiriere a Stadionului Steaua și a acceptat toate clauzele de asigurare impuse de „militari”. Sunt aceleași cerințe, însă sumele vor fi mai mici, întrucât campioana României nu va disputa meciuri cu grad ridicat de risc, cum e duelul dintre FCSB și Dinamo.

VIDEO. A plătit Federația asigurare pentru gazonul din Ghencea? Răspunsul lui Răzvan Burleanu:

Mai multe articole de actualitate:

CSA Steaua o acuză pe FCSB: „Opriți furtul de identitate”
CSA STEAUA
CSA Steaua o acuză pe FCSB: „Opriți furtul de identitate”
Sportivi în loc de stewarzi, la FCSB - Dinamo pe Ghencea. Anunțul făcut de conducere
FCSB - DINAMO
Sportivi în loc de stewarzi, la FCSB - Dinamo pe Ghencea. Anunțul făcut de conducere

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (65)
istet10
istet10  •  16 Iulie 2023, 21:45

Tot acest subiect arata cat de pocita este societatea romaneasca. Ea este condusa emotional. Este drept ceea ce consideram noi ca este "moral" nicidecum ceea ce scrie in lege.

istet10
istet10  •  16 Iulie 2023, 21:42
Postat de eugenrc pe 15 Iulie 2023, 00:58

In opinia mea toata povestea asta FCSB-CSA Steaua e o gainarie specific romaneasca ce are la baza niste sentimente de doi bani, ura fata de Becali, invidia si oftica unor fosti fotbalisti de la Steaua ce au fost lasati de o parte de-a lungul timpului si nu au facut parte din echipa lui Becali si mai ales frustrarea provocata de faptul ca Becali a transformat fosta echipa Steaua in jucaria lui scuipand cu nonsalanta seminte in capul tuturor. Personal pot sa inteleg toate astea pana la un punct. Iar acel punct este cel in care are de suferit fotbalul romanesc. Din toate piedicile astea puse nu are nimeni nimic de castigat. E o satisfactie de moment si doar atat. E imposibil ca intr-o buna zi sa nu-i sara tandara lui Becali si sa scoata un purcoi de bani cu care sa plateasca o casa de avocatura serioasa astfel incat oricine va dori sa se asocieze cu CSA Steaua sa se trezeasca a are de dat o gramada de bani pentru niste clauze ce pot fi cu usurinta demonstrate ca fiind discriminatorii plus alti bani care sa justifice banii ceruti de Talpan pentru folosirea marcii Steaua. Toate astea pot face subiectul unor procese civile in care niste avocati priceputi vor avea castig de cauza pentru simplul fapt ca judecata in tribunal se face pe baza unor legi nu a unor sentimente.

Corect in mare parte. Spun asta pt ca justitia romaneasca este imprevizibila. Legea este cel mai interpretabil lucru de pe lume pt ea.

Hcm27
Hcm27  •  15 Iulie 2023, 12:28
Postat de Claubabau pe 15 Iulie 2023, 10:07

Ai 3 ani?! Te exprimi ca ca o fetița răsfățata.

As mai vrea eu!Mai pune vreo 50 și și ajungi la "prețul corect".Asa ca răsfăț, de unde?Poate "șulfăneală", dacă vrei!

Vezi toate comentariile (65)
Comentează
Close