FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DUNĂREA CĂLĂRAȘI, DUMINICĂ, 21:00, DIGI, TELEKOM, LOOK PLUS

FCSB - DUNĂREA CĂLĂRAȘI // Caută un record fabulos! FCSB atacă performanța Barcelonei lui Leo Messi

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 septembrie 2018 09:15

FCSB are 33 de meciuri consecutive acasă în Liga 1 fără eşec, a doua cea mai lungă serie din ultimele două decenii, şi mai are nevoie de încă 4 partide în care să nu piardă pentru a trece pe primul loc în acest top inedit.

  • FCSB - Dunărea Călărași e duminică, de la 21:00, liveTEXT cu foto și video pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport 1, TV Digi Sport 1 și Look Sport. 

Chiar dacă va disputa la Voluntari meciul cu Dunărea Călăraşi de mâine, partida din Liga 1 e considerată pe teren propriu pentru trupa lui Dică.

Şi, în afara faptului că echipa îşi poate păstra poziţia de lider în clasamentul la zi, meciul o poate duce şi mai aproape de doborârea unui record! Stabilirea unei serii formidabile de meciuri consecutive fără eşec pe teren propriu în campionat.
FCSB n-a mai pierdut din 16 octombrie 2016, 0-1 cu Gaz Metan Mediaş, pe Arena Naţională, gol marcat de brazilianul Eric. De atunci, au urmat 33 de confruntări în care adversarii n-au plecat niciodată cu toate cele 3 puncte.

Seria e una fără egal în ultimul deceniu, unde precedenta performanţă de acest gen a fost bifată între mai 2012 şi mai 2013, însă numai 18 jocuri în faţa suporterilor fără înfrângere.

Precedentul record datează din perioada aprilie 2007 - mai 2009, interval în care s-au legat 36 de jocuri la rând fără eşec acasă. Perioada respectivă a fost delimitată chiar de confruntări cu rivalele tradiţionale. FCSB - Dinamo 2-4, un meci celebru, jucat înainte de Paşti, după care Rapid a oprit seria formidabilă, 2-1 pentru giuleşteni în luna mai a anului 2009. 

Meciurile par la îndemână

Pentru a depăşi recordul de acum un deceniu, FCSB mai are nevoie să nu piardă în următoarele 4 partide acasă. Ar ridica ştacheta invincibilităţii la nivelul 37 în campionat, iar meciurile pe care le are de disputat pe teren propriu sunt cu adversari care în ediţia precedentă n-au emis pretenţii nici măcar la cupele europene.

Dată Adversară
23 septembrie  Călăraşi
6 octombrie Chiajna
27 octombrie  FC Voluntari
4 noiembrie  Astra
2 decembrie Gaz Metan

20 decembriee data la care se va disputa derby-ul cu CFR Cluj, pe Arena Naţională, ultimul meci oficial al FCSB-ului în 2018

Ultimele 33 de meciuri acasă în Liga 1

  • 22 victorii
  • 11 remize
  • 68 goluri marcate
  • 19 goluri încasate

7-0a fost scorul celei mai mari victorii obţinute acasă de FCSB în perioada celor 33 de meciuri de invincibilitate, adversară a fost Poli Timişoara, în octombrie anul trecut 

e numărul meciurilor din ultimele 33 disputate acasă în care FCSB n-a dat gol, 0-0 cu Botoşani, în noiembrie 2016

55% din ultimele 33 de meciuri acasă, adică 18 partide, s-au terminat fără gol încasat de către FCSB

Mai sunt doar 4 de la ultimul eşec

Lotul celor de la FCSB s-a modificat aproape în întregime de la acest meci care a înregistrat ultima înfrângere acasă în Liga 1, 0-1 cu Gaz Metan, la jumătatea lunii octombrie 2016. Din lotul de 18 de la acea partidă, azi mai sunt în lotul lui Dică numai 4 nume: Ovidiu Popescu, Momcilovici, Man şi Jakolis. La acea vreme, la echipă erau Mitrea, Stăncioiu, Tamaş, Toşca, Bourceanu, Boldrin, Golubovici, Muniru sau Adi Popa. 

Cine a contribuit la cele 33 de meciuri fără eşec

66,66%  Dică
33,33%  Reghecampf

Barca e lider între granzi

Echipele mari de afară nu se pot mândri cu o invincibilitate mare acasă. De exemplu, Juventus a pierdut la Torino în finalul sezonului trecut, cu Napoli, la fel cum s-a întâmplat şi cu Bayern, City, PSG, Porto sau Real Madrid. Există însă o formaţie care e peste FCSB la acest capitol. Barcelona are în LaLiga nu mai puţin de 38 de jocuri la rând fără eşec. Ultimul s-a înregistrat în septembrie 2016, 1-2 cu Alaves. PSV e la acelaşi nivel cu FCSB, 33 de meciuri, în timp ce Liverpool are legate acum 23 de confruntări pe Anfield cu succes sau remiză. 

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
bodrin
bodrin  •  22 Septembrie 2018, 11:25

"Echipele mari de afară nu se pot mândri cu invincibilitate mare acasă." Teribilă constatare! Ideea de a compara FCSB cu echipele menţionate reprezintă ultimul răcnet în materie de publicistică autohtonă, varianta care iși propune să-l facă pe G.Becali să se umfle în pene. După cum s-a văzut, nu spre mai binele echipei.

valiza.epo
valiza.epo  •  22 Septembrie 2018, 10:31

E meritul arbitrilor!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează