Articol de , - Publicat luni, 06 noiembrie 2023 15:37 / Actualizat luni, 06 noiembrie 2023 20:48

FCSB a obținut o singură victorie în precedenta lună și pentru că a suferit din plin la fazele fixe. Roș-albaștrii au încasat 5 din ultimele 7 goluri în urma unor momente statice.

FCSB a primit 8 goluri în acest campionat ca urmare a fazelor fixe. Nu mai puțin de 4 dintre ele au venit începând cu luna octombrie, în 3 partide diferite: remizele cu U Cluj (2-2) și Petrolul (2-2) și eșecul cu Rapid (1-2). Iar în Cupa României, cu Oțelul (1-1), singura reușită a moldovenilor a însemnat tot un moment static.

Ionel Ganea desființează ordinul lui Becali: „Niciodată! El trebuie să joace titular”
FCSB
Ionel Ganea desființează ordinul lui Becali: „Niciodată! El trebuie să joace titular”

E vorba despre o perioadă de timp în care FCSB a suferit din plin. De la 1 octombrie și până în prezent, vicecampioana nu a mai câștigat decât o partidă, 1-0 cu FC Botoșani.

FCSB a luat 5 din ultimele 7 goluri după „fixe”

MECIGOLURI ÎNCASATE DE FCSB DIN „FIXE”
FCSB - U Cluj 2-2Mitrea, „cap” după un corner
FC Botoșani - FCSB 0-1-
FCSB - FC Voluntari 0-0-
Petrolul - FCSB 2-2Jair din lovitură liberă
Grozav din penalty
Oțelul - FCSB 1-1Lopez, „cap” după o lovitură liberă din lateral
FCSB - Rapid 1-2Iacob, reluare după un corner

Și Rapid a profitat de slăbiciunea FCSB

Inclusiv duminică, în eșecul cu Rapid de pe Arena Națională, FCSB a fost „capsată” o dată după o fază fixă. E vorba despre golul doi al alb-vișiniilor, marcat de Paul Iacob după un corner gestionat prost de roș-albaștri.

Faza a stârnit o dezbatere între Basarab Panduru și Nicolae Dică, prezenți în emisiunea „Sport Center” de la Orange Sport 1. Dacă Pandi a afirmat că modul în care FCSB se apără la fazele fixe ține de antrenor, „Nick” a susținut că eroarea lui Ngezana de a-l scăpa din marcaj pe Iacob nu poate fi imputată băncii tehnice.

O cauză majoră pentru care FCSB o ia la vale: „Ce înseamnă asta?! Mai bine te lași de fotbal!”
Stoperii FCSB i-au avut în marcaj pe stoperii Rapidului. Ngezana l-a pierdut însă pe drum pe Iacob, care a rămas liber și a înscris, în timp ce Dawa a stat departe de Săpunaru, lângă care a ajuns Ngezana

„Ăla e marcaj om la om?! Nu știu ce e, dacă ăsta e marcaj om la om... Trebuie să stai lângă el. Ce marcaj e ăla?! Mai bine te lași de fotbal decât să faci așa marcaj. Dawa e la doi metri de Săpunaru. Cum face el marcaj?! Tu, ca antrenor, nu-l vezi la antrenamente cum face marcaj?”, a comentat Panduru. 

„E o greșeală a lui Ngezana, el era inițial în marcaj cu Iacob. Iar ce face Dawa nu e marcaj. Aici e vorba de antrenor? Crezi că nu i-a spus antrenorul? Ngezana știa la cine trebuia să facă marcaj”, a răspuns Dică.

Elias Charalambous a avertizat degeaba

Înaintea derby-ului cu Rapid, Elias Charalambous atrăgea atenția chiar asupra lacunelor pe care roș-albaștrii le au la fazele fixe.

„Sunt aspecte la care avem probleme și la care lucrăm pentru fi mai buni. La fazele fixe, de exemplu, la faptul că avem multe goluri încasate pe final... Trebuie să corectăm aceste lucruri”, declara cipriotul.

GALERIE FOTO. Cele mai tari imagini din partida FCSB - Rapid 1-2

+33 FOTO

VIDEO. Gigi Becali, despre Tavi Popescu: „Ești cel mai bun la 18 ani și cel mai slab la 20?!”

Mai multe articole despre FCSB: 

Raportul Wyscout are o concluzie neașteptată » Toate cifrele de la FCSB - Rapid sunt într-o singură direcție
FCSB - RAPID 1-2
Raportul Wyscout are o concluzie neașteptată » Toate cifrele de la FCSB - Rapid sunt într-o singură direcție
Dezbinare în vestiarul FCSB! Florinel Coman a răbufnit în discuția cu Becali: „Nu am cu cine!”
FCSB - RAPID 1-2
Dezbinare în vestiarul FCSB! Florinel Coman a răbufnit în discuția cu Becali: „Nu am cu cine!”

Scene incredibile în stadion, după Hermannstadt - Poli Iași! Sibienii își acuză echipa de non-combat: „Blatiștilor!”

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă