FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - FCU CRAIOVA 2-1

VIDEO + FOTO FCSB câștigă etapa! „Roș-albaștrii” înving Craiova și se distanțează din nou în fruntea Superligii » Clasamentul ACUM

Articol de , , , , - Publicat duminica, 12 noiembrie 2023 22:52 / Actualizat duminica, 12 noiembrie 2023 23:19

FCSB a învins-o pe FCU Craiova, scor 2-1, și își consolidează poziția de lider în Superligă.

FCSB a repetat cu FCU greșelile din celelalte meciuri. A câștigat până la urmă, 2-1, însă viitorul nu se arată prea luminos. Echipa se autosabotează meci de meci și ajunge să tremure și atunci când pare că nimic nu se mai poate schimba.

Valentin Crețu, „ROȘU” în duelul cu FCU Craiova! Oltenii au marcat imediat
FCSB - FCU Craiova
Valentin Crețu, „ROȘU” în duelul cu FCU Craiova! Oltenii au marcat imediat

FCU n-a mai câștigat în L1 din septembrie, FCSB de la începutul lui octombrie. Cum suntem la jumătatea lui noiembrie, imediat dăm în luna sărbătorilor, criza poate fi cuvântul de ordine în ambele tabere. "Văduvite" din diverse motive de jucători importanți: Compagno, Bauza, Tavi Popescu, Padula și lista poate continua, calculele rezultă multe zecimale.

VIDEO CU FAZA. Florinel Coman, gol din lovitură liberă în minutul 9

Zecimale care s-au simplificat în niciun sfert de oră. Craiova a dat de pământ tot planul tactic, tot ce pregătise pentru FCSB. Florinel Coman a executat impecabil o lovitură liberă, la prima bară. Gurău, un portar de aproape 2 metri, învins prima dată. 

În nici 120 de secunde Mascarenhas l-a agățat pe Băluță în careu, Olaru face 2-0. Final de criză sau deja vu pentru echipa lui Charalambous, care a dat nu doar o dată semne de slăbiciune și când meciul părea tranșat.

Complexul FCSB

FCU a fost ca un leu dresat pe Arena Națională, în prima repriză. Nici n-a atacat, n-a știut nici să se apere și probabil că, dacă FCSB avea un vârf clasic pe teren, scorul ar fi fost și mai mare. Atât de lejer a fost pentru liderul Ligii 1 că meciul a căpătat în multe momente note amicale. Pentru Mititelu coșmarul FCSB continuă și pare că în orice criză ar fi bucureștenii, FCU nu-i poate învinge.

Fără Dawa, scos într-un final din linia de fund a FCSB-ului, defensiva a părut, în mare, mai solidă. Pus acolo Lixandru, un jucător fără o experiență grozavă, s-a completat bine cu Ngezana. 

Becali nu glumește! OUT din echipă pentru prima dată în acest sezon de Superligă
FCSB - FCU Craiova 2-1
Becali nu glumește! OUT din echipă pentru prima dată în acest sezon de Superligă

"Ajutați" ce-i drept și de lipsa de idei a craiovenilor. Bahassa fără strălucire, Blănuță pierdut mereu în duelurile fizice, Sidibe fără vlagă, doar Chițu a arătat o urmă de pericol pentru stoperii gazdelor. Puțin pentru Craiova, nimic și pe tabelă, nimic și în clasament.

FOTO. Cele mai spectaculoase imagini din FCSB - FCU Craiova

+26 FOTO

Doar că la FCSB când totul merge lin, există autosabotajul. Pasă direct la adversar, apoi o talpă pe tibia lui Bahassa, iar Crețu e eliminat. FCSB în 10, mai mult de jumătate de oră. E rândul Craiovei! Care în nici 3 minute a arătat că știe fotbal. 

Bahassa, bulevard pe partea stângă, pasă pe 6 metri la Van Durmen, finalizare înghesuită, pe lângă poartă. Dacă nu e Dawa, e Ngezana. Dacă nu-i niciunul dintre ei, e Ovidiu Popescu. Sau Pantea. Sau Crețu! Sau Gigi? Mereu apare cineva! Hara-kiri e în tendințe la formația roș-albastră.

A căzut și golul! Și destul de devreme. Centrare plouată Bahassa, Blănuță sare mai sus decât Șut, pune fruntea și înscrie la colțul lung (65). Începe haosul, literă de lege la fiecare meci al FCSB-ului. Foc de paie! Craiova a ținut de minge și cam atât. N-a prea știut ce să facă cu ea. 

A plimbat-o și a pierdut-o. Deși a repetat greșelile din precedentele meciuri, FCSB a rămas cu punctele. Revine pe primul loc, pune și un avans peste CFR și Rapid, însă previziunile nu sună bine. Echipa scârțâie din toate încheieturile, dacă e pe primul loc, e pentru că au lăsat-o și ceilalți. 

Clasamentul din Superligă, după FCSB - FCU Craiova 2-1

FINAL. FCSB - FCU Craiova 2-1

Minutul 57 » Valentin Crețu, eliminat! Blănuță marchează imediat

+2 FOTO

Crețu a ridicat piciorul și s-a oprit cu talpa pe tibia lui Yassine Bahassa. Valentin mai avea un cartonaș galben, din prima repriză, dar „centralul” Adrian Cojocaru i-a arătat, justificat, direct „roșul”.

Imediat după înlocuirea lui Florinel Coman cu Ovidiu Popescu, pentru a acoperi locul lăsat liber în defensivă, Blănuță a redus din diferență.

FOTO. Cele mai spectaculoase imagini de la FCSB - FCU Craiova, 12 noiembrie 2023

+26 FOTO

Minutul 15 » Galeria celor de la FCSB revine în peluză

Un sfert de oră a ținut protestul galeriei conduse de Gheorghe Mustață. Suporterii își ocupă locurile în peluză. 

FCSB câștigă etapa! „Roș-albaștrii” înving Craiova și se distanțează din nou în fruntea Superligii » Clasamentul ACUM

Minutul 11 » Olaru transformă penalty-ul scos de Băluță

Alexandru Băluță a intrat în careul oltenilor, a simțit piciorul lăsat neglijent de Gabriel Compagnucci și a căzut. „Centralul” Adrian Cojocaru a dictat penalty fără să ezite. 

FCSB câștigă etapa! „Roș-albaștrii” înving Craiova și se distanțează din nou în fruntea Superligii » Clasamentul ACUM
FOTO: captură TV @Digi Sport 1

FCSB - FCU Craiova, cu 9.000 de spectatori pe Arena Națională

Dacă runda trecută, la derby-ul cu Rapid, au fost prezenți 40.563 spectatori în tribunele Arenei Națională, astăzi lumea nu s-a înghesuit la stadion. Aproximativ 9.000 de spectatori sunt prezenți la duelul cu FCU Craiova. 

FCSB - FCU Craiova, echipele de start

FCSB: Târnovanu - V. Crețu, Ngezana, Lixandru, Radunovic - Djokovic, Ad. Șut, Olaru - Al. Băluță, Radaslavescu, Fl. Coman 
Rezerve: A. Vlad - Dawa, Haruț, Miculescu, Gogescu, M. Toma, Ov. Popescu, Cr. Ganea, D. Rotariu 
Antrenor: Elias Charalambous 

FCU Craiova: Gurău - R. Negru, Compagnucci, Lacroix, Mascarenhas - Dr. Albu, Van Durmen - Sidibe, A. Chițu, Bahassa - V. Blănuță 
Rezerve: R. Popa - D. Henriques, V. Pop, V. Achim, Baeten, Blidar, Asamoah, M. Ilie, Ibrahim 
Antrenor: Giovanni Costantino

  • Așa cum GSP.ro a anunțat astăzi, Eduard Radaslavescu a fost ales la FCSB pentru respectarea regulii U21, în absența suspendaților Alexandru Pantea și Octavian Popescu.

Stadion: Arena Națională 
Arbitru: Adrian Cojocaru (Galaţi) / Asistenți: Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe) și Marius Badea (Râmnicu Vâlcea)
Arbitru VAR: Iulian Călin (Ştefăneşti) / Arbitru AVAR: Romică Bîrdeş (Piteşti)

VIDEO. Adrian Mititelu, înainte de FCSB - FCU Craiova

UPDATE 20:40 / Peluza Nord a celor de la FCSB protestează

Suporterii din Peluza Nord a celor de la FCSB protestează, nemulțumiți de forma echipei.

+4 FOTO

UPDATE 20:20 / Adrian Mititelu, prezent pe Arena Națională

Adrian Mititelu, finanțatorul lui FCU Craiova, a ajuns la Arena Națională și a stat de vorbă câteva minute cu Mihai Costea, fost atacant la ambele combatante de astăzi. 

FCSB câștigă etapa! „Roș-albaștrii” înving Craiova și se distanțează din nou în fruntea Superligii » Clasamentul ACUM

Citește și alte știri din Superligă:

Elias Charalambous nu se teme de demitere: „Știu cine sunt” + Ce se întâmplă cu Andrea Compagno și Vlad Chiricheș

Peluza Sud revine lângă FCU Craiova » Peste 300 de fani olteni la derby-ul cu FCSB!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (194)
John.Wick
John.Wick  •  14 Noiembrie 2023, 18:36

jantilița în misiune, bagă de pe toate conturile :))

freddy
freddy  •  13 Noiembrie 2023, 19:32
Postat de Adriann_1 pe 13 Noiembrie 2023, 18:08

Mi-a raspuns gigimea de 3 ori fraiere :)) Toate 3 "raspunsurile" doar insulte prostesti (ce sa poata niste gigisti) si fara nici o legatura cu ce am scris eu despre meci. MA ROG, ERA SI GREU, SE VEDEA DE PE STATIA SPATIALA INTERNATIONALA CUM SE CHINUIAU MITITEII SA NU AJUNGA IN CAREUL ZECESEBEULUI, DESI AVEAU UN OM IN PLUS :)) Asa ceva... :))

Băi băiatule! Tu realizezi ce probleme ai? Sa îți raspunzi singur și sa te lauzi ca ai dreptate??? Doamne ferește. *** rău. :))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Adriann_1
Adriann_1  •  13 Noiembrie 2023, 18:08
Postat de freddy pe 13 Noiembrie 2023, 15:40

Iar cerșești atenție narcisistule? :)))Ești singurul de pe forum care își răspunde singur la comentarii:)))

Mi-a raspuns gigimea de 3 ori fraiere :)) Toate 3 "raspunsurile" doar insulte prostesti (ce sa poata niste gigisti) si fara nici o legatura cu ce am scris eu despre meci. MA ROG, ERA SI GREU, SE VEDEA DE PE STATIA SPATIALA INTERNATIONALA CUM SE CHINUIAU MITITEII SA NU AJUNGA IN CAREUL ZECESEBEULUI, DESI AVEAU UN OM IN PLUS :)) Asa ceva... :))

Vezi toate comentariile (194)
Comentează