FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Andre Duarte poate fi liber, dar nu pentru FCSB » De ce problemă se lovește Becali

Andre Duarte // FOTO: Imago
Andre Duarte // FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat miercuri, 07 iunie 2023 16:35 / Actualizat miercuri, 07 iunie 2023 16:57

FCSB caută fundași centrali, iar în atenția roș-albaștrilor este fundașul portughez Andre Duarte (25 de ani), aflat într-o relație tensionată cu FCU Craiova.

Gigi Becali o să apeleze la numele străine lui de pe lista de fundași centrali după ce va avea răspunsul clar al lui Vlad Chiricheș, pe care l-a ofertat deja, și după ce se va lămuri despre statutul lui Andre Duarte.

Curg propunerile pentru FCSB! Două nume noi aduse în atenția lui Becali
FCSB
Curg propunerile pentru FCSB! Două nume noi aduse în atenția lui Becali

Duarte poate fi liber, dar nu pentru FCSB

Duarte și impresarii lui susțin că jucătorul e liber deja, Mititelu pretinde că fotbalistul mai e legat de club prin contract pentru încă un an.

Dacă jucătorul și reprezentanții lui vor argumenta la FIFA de ce acordul cu Craiova a fost încheiat, Duarte va primi dreptul de a semna cu oricare club interesat de serviciile sale câtă vreme procesul dintre portughez și clubul lui Mititelu va fi în desfășurare. 

Problema pe care o are FCSB: FIFA i-ar acorda lusitanului dreptul de joc, într-o asemenea situație, pentru oricare formație dintr-un alt campionat decât acela din care provine. Ceea ce ar însemna ca el să plece din România, deci să nu poată semna cu echipa lui Becali. 

Cum a fentat UTA regula 

Și CFR Cluj s-a aflat într-o situație asemănătoare în iarnă, când l-a dorit mijlocașul Roger Junior (27 de ani). Brazilianul a denunțat unilateral contractul, invocând o justă cauză și, conform reglementărilor forului mondial, putea să se transfere imediat. Și a revenit la UTA, dar printr-un artificiu, un „bridge-transfer” (transfer-punte), considerat neregulamentar atât de FIFA, cât și de FRF.  

Roger s-a legitimat la un club dintr-o altă țară, care l-a transferat apoi la UTA .Este vorba despre gruparea maghiară Szentlorinc Sportplaya, locul 16 din liga secundă. Ulterior, UTA a primit „cartea verde” a brazilianului de la clubul din Ungaria și l-a prezentat pe brazilian. FCSB a încercat în trecut să apeleze la un „transfer-punte” .

 Astfel, Duarte ar trebui mai întâi să semneze cu un alt club din străinătate înainte să poată semna cu FCSB. 

FCSB a încercat o dată 

Echipa roș-albastră a încercat și în trecut să apeleze la un „transfer-punte”, dar nu i-a ieșit. În ianuarie 2010, Gloria Bistrița îl transfera pe atacantul brazilian Junior Moraes. Acesta a jucat până în februarie 2011, dar a rupt unilateral contractul. 

El urma să ajungă la FCSB după un „transfer-punte” pe la Metalurg Donețk, dar FCSB a renunțat la ideea de a-l mai aduce pentru a nu risca să primească sancțiuni. După 6 luni în care nu a jucat la Metalurg, în vara lui 2011, Junior Moraes ajungea la ȚSK Sofia. Au urmat Dinamo Kiev, Tianjin Tianhai și Șahtior Donețk. Iar in martie 2022 joacă la Corinthians.

Citește și:

FCSB și CSA Steaua, duel pe aniversare: „Secția de fotbal a devenit privată la începutul anilor 2000” vs. „Steaua este simbolul Armatei României!”

E gratis, dar tot costă mult! Becali trebuie să facă un efort pentru a-și aduce preferatul » Detalii de la negocieri

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (2)
tivireli
tivireli  •  22 Iunie 2023, 01:18
Postat de TIborSzoltan pe 09 Iunie 2023, 20:23

Ce sa mai stea la clona? Sa-si vada de treaba lui… la cat minte si falsifica mititelu… contractul lui… e nimic

Vai de capul tau. Nu poti sa demonstrezi niciodata ca te duce mintea.

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  09 Iunie 2023, 20:23

Ce sa mai stea la clona? Sa-si vada de treaba lui… la cat minte si falsifica mititelu… contractul lui… e nimic

Vezi toate comentariile (2)
Comentează