FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - HERMANNSTADT 3-0

VIDEO FCSB, în control total! Victorie fără emoție cu Hermannstadt » Cum arată clasamentul

FOTO: Cristi Preda +16   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de , , , , - Publicat sambata, 16 decembrie 2023 20:00 / Actualizat sambata, 16 decembrie 2023 22:37

FCSB s-a impus în cel mai tare meci al etapei a 20-a din Superligă, 3-0, după un meci controlat de echipa roș-albastră.

Promitea mult acest FCSB cu Hermannstadt, echipa care tocmai bătuse Universitatea Craiova în runda precedentă. Dar sibienii erau fără Paraschiv, plecat în Serbia să rezolve mai repede o leziune musculară, iar Baba Alhassan, acontat de roș-albaștri, era deja cu gândul la vacanță. 

Chiar și așa, revelația Ligii 1, o echipă cu un joc inventiv, capabilă să pună probleme măcar pe contraatac, putea fi o problemă pentru FCSB, liderul în pierdere de viteză, în ultimele etape. 

„Vreau să nu stăm prea jos, să jucăm cu curaj!", spunea Măldărășanu înainte de joc. Greu de făcut, pentru că presingul gazdelor în jumătatea adversă a făcut prăpad în contrucția ardelenilor. Care au avut totuși prima mare ocazie, pe o contră, la care Târnovanu a avut plonjonul perfect la Jipa. De acolo, totul s-a rupt. Hermannstadt n-a mai prea reușit să iasă spre careul adveers. 

FCSB - Hermannstadt, scor 3-0 (foto: Cristi Preda/GSP)
FCSB - Hermannstadt, scor 3-0 (foto: Cristi Preda/GSP)
FCSB - Hermannstadt, scor 3-0 (foto: Cristi Preda/GSP)
FCSB - Hermannstadt, scor 3-0 (foto: Cristi Preda/GSP)
FCSB - Hermannstadt, scor 3-0 (foto: Cristi Preda/GSP)
+12 FOTO

Doar FCSB pe teren

Cu Crețu și Băluță, pistoane inepuizabile pe dreapta, cu Olaru, creator și pianist, cu Coman, cel mai bun șuteur de la distanță din Superligă, mereu un pericol, FCSB n-a resimțit ansența lui Compagno, înlocuit mai mult la număr de Octavian Popescu. 

Dincolo, Balaure a fost doar prima redută la Coman, nu și aripa care aducea mereu emoții apărărilor adverse, Fonseca și Iancu numai pietoni ce mai mult i-au încurcat pe ai lor. Primul a și inițiat deschiderea scorului, dar pentru gazde, bijuteria de voleu a lui Olaru.

VIDEO Golul de 1-0 marcat de Darius Olaru

Care a făcut apoi „dubla", din mijlocul unei apărări tot mai forfecate de șarjele roș-albaștrilor. Fiindcă nici mijlocul sibian nu a produs nimic. Statisticile erau și ele zdrobitoare, 62% la 38%, 8-1 la ocazii, 7-1 la șuturi pe poartă, toate pentru FCSB. În drum spre vestiare, Căbuz respira mai greu ca Fonseca. Fiindcă pe teren fusese doar FCSB. 

Coman doar a pus capac

La cum mergea jocul, Hermannstadt era victimă sigură. Măldărășanu a schimbat masiv, aducându-i în luptă pe Neguț, Medina și Biceanu, sperând să mai echilibreze măcar forțele. Părea că așa va fi. 

Dar sibienii au căzut repede în plasa iluziilor. Surprinși pe o contră, trădați de gafa lui Butean și de slăbiciunea lui Găman, presat de inevitabilul Băluță, au fost taxați de Coman. 

Care s-a și temut să se bucure, să nu se anuleze cumva. Hermannstadt era groggy.  A mai încercat câte ceva, Neguț și Jipa i-au mai verificat priza lui Târnovanu. Nimic clar, nimic să dea speranțe. FCSB s-a mai molcomit, inclusiv cu banda dreaptă, a ținut de minge și așteptând, poate mai apărea vreo breșă. 

Coman și Djokovic l-au mai întins pe Căbuz, dincolo Bucuroiu a avut chiar șansa golului de onoare, însă Târnovanu i l-a refuzat. În rest, mai mult un pisica și șoarecele, departe de înfruntarea așteptată. Pentru că Hermannstadt, departe de promisiuni, a cedat prea repede și prea ușor și iese din zona play-off. Iar FCSB, chiar și poticnit uneori, continuă marșul de una singură și se depărtează de urmăritoare, mai ales că și ele se tot împiedică. 

Chivulete a făcut „dubla"

Într-un meci care nu i-a pus mari probleme, arbitrul Andrei Chivulete a reușit să iasă totuși în evidență la modul negativ, În minutele de final, la un contraatac al celor de la FCSB, Butean l-a deposedat la marginea careului pe Coman. Chivulete i-a dat penalty și „galben" fundașului lui Hermannstadt. A fost însă chemat de Costreie, din camera VAR, și, în urma vizionării fazei, a retras ambele decizii: și lovitura de pedeapsă, și avertismentul pentru Butean.

Notele GSP după FCSB - Hermannstadt

FCSB: Târnovanu 7 – V. Crețu 7, Ngezana 6, Dawa 6, Radunovic 6 – Lixandru 6, Șut 6 (76 Djokovic), Olaru 8 – Al. Băluță 7, Oct. Popescu 5 (75 Radaslavescu 5), Fl. Coman 7 (88 Cr. Ganea)
Antrenor: Elias Charalambous - 7

Hermannstadt: Căbuz 6 – Butean 4, Găman 5, I. Stoica 5, Oroian 4 – Balaure 5 (46 Medina 5), Murgia 4 (46 Biceanu 5), Mino 5, Jipa 5 (81 Bucuroiu 6)  – G. Iancu 4 (46 Neguț 5), Fonseca 3 (70 Ad. Petre 5)
Antrenor: Marius Măldărășanu - 4

Arbitru: Andrei Chivulete (Bucureşti) - 6 / Asistenți: Mihai Marica (Bistriţa) - 7, Marius Badea (Râmnicu Vâlcea) - 7

FINAL » FCSB - Hermannstadt 3-0

VIDEO Atmosfera de la FCSB - Hermannstadt 

FCSB - Hermannstadt, echipe de start

FCSB: Târnovanu – Crețu, Ngezana, Dawa, Radunovic – Lixandru, Șut, Olaru – Băluță, Oct. Popescu, Fl. Coman
Rezerve: Vlad, Haruț. Pandele, Ov. Popescu, Ganea, Pantea, Rotariu, Radaslavescu, Djokovc
Antrenor: Elias Charalambous

Hermannstadt: Căbuz – Butean, Găman, Stoica, Oroian – Balaure, Murgia, Mino, Jipa – G. Iancu, Fonseca
Rezerve: Muțiu, Etiene, Bejan, Antoche, Petre, Bărbuț, Bucuroiu, Neguț, Biceanu
Antrenor: Marius Măldărășanu

UPDATE 18:30 » FCSB a ajuns la Arena Națională

Citește și: 

Hermannstadt vine fără vedete la meciul cu FCSB » De ce au fost lăsați acasă Alhassan și Paraschiv

Un patron din Superligă, mesaj clar pentru Gigi Becali: „Vei regreta dacă-l dai pe Compagno” + „Dacă nu aveam doi atacanți, îl luam eu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (100)
oase92
oase92  •  17 Decembrie 2023, 13:23
Postat de lefter_popescu pe 16 Decembrie 2023, 22:47

Amice, nu la piftie le-a fost gândul sibienilor ci la banii lui Gigi Valiza. Cică pe lângă rezolvarea meciului și a cumpărării lui Alibaba , s-a făcut și firescul schimb de brânză.

Adevărul e că Măldărășanu, Coman, Rotaru, Mititelu, Gică, Pandele, Iftime, Dioszegi, toți trag pentru Jiji, care-i răsplătește cu ”brânză”, în prag de sărbători. Vor urma, în primăvară, Șucu, Varga, Burleanu și Vasaras care vor primi câte un ”miel” de Paște. Eu nu știu de ce te mai amărăști să scrii când, conform judecății tale, știi că ”jocurile” sunt făcute pentru zecesebiști. De-aia au luat ei campionatul în ultimii ani. Sau nu era brânza suficientă?

lefter_popescu
lefter_popescu  •  17 Decembrie 2023, 12:10
Postat de luciann pe 16 Decembrie 2023, 23:23

V-am dat o mana de ajutor, sa ramaneti in play-off...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rva4
rva4  •  17 Decembrie 2023, 11:49
Postat de JohnnyWalker66 pe 16 Decembrie 2023, 23:57

Blacinta de Sibiu cu brinza de Pipera!

Super comentariul tău! Așa este!

Vezi toate comentariile (100)
Comentează