FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA - FCSB 0-3

FCSB, înger și demon pentru Universitatea Craiova

Universitatea Craiova - FCSB / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
Universitatea Craiova - FCSB / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)

Articol de , - Publicat luni, 29 ianuarie 2024 12:04 / Actualizat luni, 29 ianuarie 2024 16:25

FCSB este echipa care i-a administrat Universității Craiova cea mai severă înfrângere pe noul ”Ion Oblemenco”, 0-3, și a scos-o și din lupta pentru titlu. Totodată, i-a adus și cei mai mulți spectatori din acest sezon pe teren propriu: 17.766.

Universitatea Craiova a fost mai mereu victimă în duelurile cu FCSB, după promovarea în 2014. Dar duminică seară, situație facilitată și de erorile tactice ale antrenorului său, Ivaylo Petev, a suferit o adevărată corecție. A fost, practic, cea mai severă înfrângere încasată de olteni pe noul „Ion Oblemenco”: 0-3.

Are drum liber să se transfere de la FCSB: „Nu a vrut să meargă cu echipa, îți dai seama că are de gând să plece”
CSU CRAIOVA - FCSB 0-3
Are drum liber să se transfere de la FCSB: „Nu a vrut să meargă cu echipa, îți dai seama că are de gând să plece”

Universitatea Craiova mai suferise două eșecuri „acasă” la trei goluri diferență, niciunul pe noul „Ion Oblemenco”

Din 2014 încoace, Universitatea mai suferise două eșecuri la trei goluri diferență în două partide considerate pe teren propriu, dar disputate pe alte stadioane.

Este vorba despre un 1-4 cu CFR Cluj, într-o partidă jucată pe arena „Nicolae Dobrin” din Pitești, pe 4 aprilie 2017, și de un 2-5 cu FCSB, consemnat pe 29 octombrie 2017, la Turnu-Severin.

Patronul Mihai Rotaru nu vrea să mai audă de titlu

Ulterior, după redarea în folosință a vechiului „Central” (10 noiembrie 2017), refăcut din temelii și botezat „Ion Oblemenco”, Universitatea a mai suferit eșecuri, dar niciodată unul atât de sever ca duminică seară.

O înfrângere cu atât mai dureroasă cu cât patronul Mihai Rotaru a ieșit public și a declarat drept încheiată implicarea alb-albaștrilor în lupta la titlu.

„Sunt 5 puncte până la Rapid și CFR Cluj. Asta mă interesează. Când a venit Ivaylo, m-a întrebat ce șanse avem la campionat. I-am spus că sunt 30%. Din păcate, au scăzut. Cupa și podiumul rămân obiectivele noastre. Ivaylo e într-un campionat nou și trebuie să avem răbdare”, a comentat patronul juveților într-o intervenție la DigiSport.

FCSB a făcut record de audiență pe „Ion Oblemenco” în 2023-2024

Dacă pe teren a învins-o categoric, FCSB i-a fost de ajutor Universității Craiova  în ceea ce privește asistența. A fost a 10-a deplasare din cele 12 ale roş-albaştrilor în care echipa gazdă a înregistrat cei mai mulți spectatori din acest campionat, 17.766, depăşind astfel audiența din derby-ul Craiovei (04.11.2023), când au fost 14.885 de suporteri în tribune.

Dintre echipele înfruntate în deplasare de FCSB până acum, numai UTA și Farul au vândut mai multe bilete la alte partide „acasă” decât cele împotriva roș-albaștrilor.

Arădenii au avut cu 237 de spectatori mai mult la meciul cu Rapid, în vreme ce campioana în exercițiu a avut cu 250 mai mult la Ovidiu cu Universitatea Craiova.

VIDEO. Gigi Becali, ironie pentru Mihai Rotaru: „Am bătut echipa cu jucători mai buni ca ai noștri”

Mai puteți citi:

Nicolae Dică a răbufnit: „Dacă era român se spunea că «A pierdut vestiarul». Dacă vine un străin, e cel mai bun” » Ce replică i-a dat Panduru

Barcelona gata să bifeze noul transfer! Va semna în scurt timp

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
nea_marin
nea_marin  •  29 Ianuarie 2024, 17:30
Postat de observator_federal pe 29 Ianuarie 2024, 13:33

Ce ti-e si cu "statisticile" astea... Citeam ieri, că Fcsb avea în ultimele 7 meciuri: 5 victorii, 1 egal și 1 înfrângere. Dar de ce nu s-au considerat ultimele 10 meciuri: cu 5 victorii, 3 egaluri și 2 înfrângeri?? La ce bun? A început Grădinescu să fie pasionat de statisticile lui Manolache (căruia îi face reclamă la fiecare meci), fecesebist ca și el, si tot contabil-economist de profesie... Băi dar acest Manolache, statistician la LPF si GSP, este craiovean???

Ia auzi Marcele :„Ți-am dat nanana, să ții minte toată viața ta!”. Buahahahhahahahaaaaa

adiras
adiras  •  29 Ianuarie 2024, 16:20

Și Rapidului i-a dat 2+1 jucători moka, dar nu a luat nici un punct, deci logica cu schimbul de jucători nu prea ține!

emil1986
emil1986  •  29 Ianuarie 2024, 14:36
Postat de parpalache pe 29 Ianuarie 2024, 13:54

Cooperativa Omenia!A stat„***”la Fartul-ca sa intre in play off-a stat„***”la fcsb-poate,poate *** titlul-dar acum celelalte din cooperativa le vor da punctele inapoi!

Parpalache esti atat de prostavan incat nu-ti dai seama. Mai ai fratiori??? :)) Scoate unchia din gatlej ca faci buba, amaratule!!!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează