FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - PETROLUL PLOIEȘTI 1-0

Și s-au făcut 13! FCSB profită de autogolul la play-off al Petrolului. Clasamentul actualizat în Superligă

Fotoreporterul GSP a surprins perfect faza golului: mingea intră în poartă din genunchiul lui Valentin Țicu // foto: Raed Krishan +34   FOTO
Fotoreporterul GSP a surprins perfect faza golului: mingea intră în poartă din genunchiul lui Valentin Țicu // foto: Raed Krishan

Articol de , , , - Publicat duminica, 03 martie 2024 22:27 / Actualizat luni, 04 martie 2024 00:36

FCSB a câștigat un meci încrâncenat, plin de durități, cu Petrolul, scor 1-0, unica reușită fiind un autogol al căpitanului oaspeților, Valentin Țicu ♦ Roș-albaștrii se distanțează provizoriu la 13 puncte de locul 2, în vreme ce Petrolul nu mai are nici șanse matematice la play-off.

Programul, rezultatele și marcatorii etapei #29 din Superligă

Notele GSP la FCSB - Petrolul » Coman are și un „Încurcă-lume” pe lângă el
FCSB - PETROLUL 1-0
Notele GSP la FCSB - Petrolul » Coman are și un „Încurcă-lume” pe lângă el

Cronică Eduard Apostol: „Furios și iute! FCSB a rezolvat o nouă victorie de serviciu cu un fotbal minimalist și cu un autogol”

FCSB a mai bifat o victorie de serviciu, 1-0 cu Petrolul Ploiești. Un meci simplu conform realității din teren, roș-albaștrii câștigând fără prea mari bătăi de cap, cu "lupii" pleoștiți de ultimele eșecuri, ce i-au îndepărtat de play-off. Cu toate că, teoretic, elevii lui Florin Pîrvu ar mai fi avut șanse cu o victorie în Capitală.

Gazdele au rezolvat în startul reprizei secunde ecuația celor 3 puncte, cam tot atâtea câte faze mari de a puncta au avut pe durata meciului. Cine a schimbat la pauză a făcut-o bine pentru FCSB, cei ce au ieșit făceau umbră degeaba terenului, în schimb modificările au dat mai mult elan.

FCSB este la 13 puncte de Rapid, locul 2, așteaptă în liniște derby-ul direct din week-end, doar sud-africanul Ngezana picând în păcatul de a lua un „galben” ce-l va priva de dreptul de a juca împotriva giuleștenilor.

În dorul lelii

FCSB a controlat prima repriză. Ar fi cam mult spus că a dominat, fiindcă meciul a avut un ritm bătrânicios. Jucătorii liderului clasamentului s-au agitat mai mult, fără folos. Băluță (9) - șut telefonat, apoi în minutul imediat următor a trimis în spinarea lui Miculescu.

Ultimul e cam încurcă-fotbal, n-a reușit să ajungă la o centrare foarte bună a lui Antwi. Tavi Popescu (41) s-a remarcat doar când a încercat să treacă de/printre patru adversari în careul "găzarilor", dar a căutat prea mult penalty-ul. Pe care nu l-a obținut.

"Lupii" și-au jucat fără ferocitate ultimele șanse la play-off. Grozav (15) - tentativă de șut din unghi, Mario Bratu (26) - l-a imitat din zonă centrală, dar reluări care doar să ajungă niște cifre în statistici.

Autogol, după ce FCSB a lovit transversala de două ori

Partida a căpătat viteză începând din prelungirile primei reprize. Florinel Coman (45+1) a șutat tare din lovitură liberă, dar Zima a scos spectaculos, balonul atingând transversala. Din cornerul ce-a urmat, Alhassan (45+2) a reluat cu furie din câțiva metri cu toată poarta goală, dar mingea a fost trimisă în transversală. Incredibilă ratare!

Dar FCSB a început partea secundă așa cum a încheiat-o pe prima. Și mingea a intrat în plasa ploieștenilor, după 25 de secunde de la reluare. Coman a accelerat pe stânga, a centrat în careu, Luis Phelipe l-a silit pe Țicu (46) să-și dea autogol. Brazilianul a celebrat reușita cu ardoare, măcar atât.

La 1-0, roș-albaștrii au așezat altfel, în condițiile în care riposta Petrolului era nepericuloasă. Practic, au ținut de minge și au încercat să deschidă cu calm apărarea supraaglomerată a adversarului. "Lupii" n-au arătat că pot forța mai mult decât niște contraatacuri, după ce-au irosit cu adevărat ultimul cartuș pentru play-off, cu o etapă înainte, 2-3 acasă cu Universitatea Craiova.

În prelungiri, FCSB a resimțit o ripostă din partea Petrolului, "lupii" au vrut să piardă cu mândrie, prea puțin fie și pentru o remiză.

FINAL » FCSB - Petrolul Ploiești 1-0

+30 FOTO

FCSB - Petrolul Ploiești, echipe de start:

FCSB (4-3-3): Târnovanu - Antwi, Ngezana, Dawa, Radunovic - Alhassan, Șut (cpt.), Oct. Popescu - Băluță, Miculescu, Fl. Coman
Rezerve: R. Udrea, A. Vlad - Crețu, Panțîru, Lixandru, Pandele, Phelipe, Chiricheș, M. Toma, Ov. Popescu, Radaslavescu, D. Popa
Antrenor: Elias Charalambous
Absenți: Pantea (accidentat), Olaru, (suspendat)

  • După 6 luni, Vlad Chiricheș a revenit în lotul FCSB-ului, fiind rezervă astăzi.
  • Gigi Becali nu a glumit atunci când îl anunța rezervă pe Valentin Crețu. Veteranul din defensivă a început meciul pe bancă, Nana Antwi fiind titular după ce etapa trecută a ispășit o suspendare.
  • Octavian Popescu a fost utilizat la mijloc, ca inter, Băluță, Miculescu și Florinel Coman fiind utilizați în față.

PETROLUL (4-3-3): Zima - Meijers, Garutti, Huja, Țicu (cpt.) - Hanca, Seto, Jair - M. Bratu, Berisha, Grozav
Rezerve: Eșanu - Dumitriu, D. Radu, Diomande, Jyry, Ișfan, I. Răducan, Irobiso
Antrenor: Florin Pîrvu
Absent: Musi (fără drept de joc)

Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș) / A1: Vasile Marinescu (București) / A2: Cristian Marius Marchidanu (Brăila) / Arbitru VAR: Cătălin Popa (Pitești) / Arbitru AVAR: Iulian Dima (București) / R1: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe) / Observator: Eduard Dumitrescu (Pitești)
Stadion: Arena Națională, București

UPDATE ora 19:00 | Echipele au ajuns la stadion

Autocarul lui FCSB a ajuns primul la stadion, în jurul orei 19:00, urmat la câteva minute distanță de cel al ploieștenilor. Vlad Chiricheș, revenit în lot după mai bine de 6 luni, a stat pe bancheta din spate. Cel mai aclamat fotbalist al liderului a fost Florinel Coman, favoritul suflării roș-albastre.

+5 FOTO

Citește și alte știri despre FCSB:

UEFA l-a sancționat dur pe Gigi Becali, după ce acesta a recunoscut că a pariat pe un meci jucat de FCSB

Cum vor cei de la FCSB să își „înfrângă demonii”: „Eu am încredere că putem câștiga acolo”

Veste neașteptată pentru FCSB » Ce se întâmplă cu Vlad Chiricheș

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (167)
tallpaiadului
tallpaiadului  •  03 Martie 2024, 22:40

Victorie meritata a FCSB-ului impotriva unui Petrolul care, desi s-a aparat supranumeric, nu a facut anti joc. De la FSCB s-a remarcat Nana, care a demonstrat ca e o petarda absoluta, nestiind sa faca marcaj, nereusind nici macar un singur dribling desi a incercat-o de multiple ori, neoferind nici macar o centrare si nedemostrand nici macar o viteza crescuta de deplasare asa cum se zvonea despre el. Schimbarile absurde facute la pauza au avut totusi si o parte buna, Felipe inscriind rapid un gol si demonstrand apoi ca atunci cand i se ofera spatii isi poate scoate adversarul din joc, aratandu-se dispus sa intre in combinatii si oferind cateva pase bune colegilor. Final haotic de meci, in care apararea FCSB-ului a scartait, dar Petrolul nu a dat dovada ca ar fi fost in stare sa intoarca rezultatul nici macar daca arbitrul ar fi acordat 20 de minute de prelungiri.

muzzi1
muzzi1  •  05 Martie 2024, 17:30

eu spre deosebire de tine, ***, nu sufar daca cineva zice ceva de Farul! ma doare fix la basca! tu mai lasa mistorile de *** ***, ca tot *** ramai! vezi de ce e important sa citesti de la o varsta frageda? daca ai fi citit "Print si cesetor" , o carte chiar simpatica pentru un copil, ai fi inteles de ce fcsb egal pcr a ta nu e Steaua! cat ai imbraca cersetorul cu hainele regelui, tot o haimana ramane!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Yuri_macel
Yuri_macel  •  05 Martie 2024, 16:06
Postat de muzzi1 pe 05 Martie 2024, 00:39

mai gigistule, tu vorbesti de logica? pai voi nu aveti ma nici o logica! v-au despuiat csa si Talpan de tot ce jinduiati! si de nu era de ajuns de cand va relatii sexuale in fund , tot ca ei vreti sa fiti! tu esti ca vanatorul violat de urs de cateva ori! ii sopteste dulce ursul "tu nu vii aici pentru vanatoare, este?" si tu oftezi , ca se pare ca a inceput sa-ti placa!

Puzzi nu-mi vorbi de placerile te ca nu ma imteteseaza. Zi-mi cum ai dormit azi noapte. Si cum dormi dupa fiecare etapa bai popa pr ostu de la carti

Vezi toate comentariile (167)
Comentează