FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS

EXCLUSIV FCSB cere schimbarea protocolului medical! Clubul lui Becali solicită testarea și pentru vaccinați + Singura echipă cu procent de vaccinare apropiat de 100%

Vaccinații nu vor mai fi scutiți de teste dacă propunerea FCSB e votată de majoritatea cluburilor // FOTO: Imago Images
Vaccinații nu vor mai fi scutiți de teste dacă propunerea FCSB e votată de majoritatea cluburilor // FOTO: Imago Images

Articol de , , - Publicat marti, 12 octombrie 2021 14:21 / Actualizat marti, 12 octombrie 2021 16:02

FCSB a făcut o adresă oficială către LPF pentru a fi schimbat protocolul Ligii 1, susținând că și o persoană care s-a vaccinat se poate infecta și poate răspândi virusul. LPF a solicitat părerea tuturor cluburilor, iar dintre cele care au răspuns, majoritatea susțin modificarea. 

  • Conform informațiilor GSP, dintre jucătorii și antrenorii de pe prima scenă, peste 50-55% nu sunt vaccinați

Valeriu Argăseală, președintele FCSB, a făcut o cerere către LPF în care solicită să fie modificat protocolul de desfășurare a campionatului. Dorința FCSB se referă strict la testarea împotriva Covid-19, iar clubul patronat de Gigi Becali vrea să existe obligativitate, la testarea periodică impusă, inclusiv pentru persoanele vaccinate și pentru cele trecute prin boală, care în momentul de față sunt exceptate.

Ce prevede acum protocolul

Protocolul aprobat de FRF s-a aliniat, practic, legislației din România, iar în el se prevede că jucătorii, antrenorii și alte persoane care sunt la un club și participă efectiv la un meci pentru a fi declarați apte trebuie să fie vaccinate sau să fi făcut boala nu mai demult de acum 6 luni. În schimb, cei care nu se află în aceste două situații trebuie să aibă un test negativ. Dacă e Real Time PCR, atunci testarea are loc o dată la două săptămâni, dacă e cu test rapid la fiecare 7 zile!

Probleme la FCSB » Edward Iordănescu, colaboratorii săi și doi jucători au COVID-19 + Gigi Becali: „FCSB nu se vaccinează!”
FCSB
Probleme la FCSB » Edward Iordănescu, colaboratorii săi și doi jucători au COVID-19 + Gigi Becali: „FCSB nu se vaccinează!”

Ce vrea schimbat FCSB la protocol 

FCSB vrea însă test pentru toată lumea. Argumentul roș-albaștrilor e faptul că și un vaccinat se poate infecta și poate răspândi boala, iar dacă el nu are simptome și nici nu e verificat, poate transmite virusul celorlalți din lot, astfel încât o echipă riscă să piardă mulți jucători și să intre chiar în impas din punctul de vedere al disputării unor meciuri

LPF nu a oferit niciun răspuns, dar a trimis celorlalte 15 cluburi o adresă prin care le întreba dacă sunt de acord cu această propunere. „Dacă toată lumea sau o majoritate covârșitoare susține această schimbare, vom face o propunere către FRF”, susțin cei de la LPF. 

Cum aceste adrese au fost trimise în cursul zilei de luni, Liga încă nu a recepționat toate răspunsurile, însă din informațiile pe care GSP le are, dintre formațiile care și-au exprimat un punct de vedere, majoritatea sunt de acord cu solicitarea FCSB.

Cele două semne de întrebare

În cazul în care Liga va avea o părere clar conturată, după corespondența cu cele 16 echipe, și se va afla în postura de a solicita o schimbare, aceasta trebuie aprobată de FRF prin intermediul Comitetului Executiv. Caz în care apar două semne de întrebare:

1. Poate prevedea un protocol al unei competiții sportive măsuri mai dure decât legislația țării? Un avocat a explicat pentru GSP: „E perfect legal. Exemplul cel mai bun e ceea ce a făcut UEFA până de curând, când solicita test negativ și nu ținea cont de vaccinare, iar meciurile se disputau inclusiv în România, țară care excepta vaccinații de la efectuarea testării”.

2. Poate să aplice FRF un protocol pentru Liga 1 și un altul pentru Liga 2, Liga 3 etc? Fiindcă peste 6 luni vor avea loc alegeri, iar aprobarea unui astfel de protocol ar însemna costuri suplimentare, ceea ce pentru cluburile de la eșaloanele mici ar încărca enorm bugetele. „Se poate face un protocol pentru Liga 1 și un altul pentru restul competițiilor” e răspunsul aceluiași avocat.

Majoritatea cluburilor n-au rată mare de vaccinare

GSP a căutat să afle, din diverse surse, care e în momentul de față procentul vaccinaților la cluburile din prima ligă, iar persoane din interiorul FRF și LPF susțin că procentul persoanelor care n-au făcut vaccinul, dintre jucători și antrenori, e de peste 50%. 

Cluburile care au un procent de vaccinare care se apropie de 100%, mai ales în rândul fotbaliștilor sunt CFR Cluj și CSU Craiova. În România, la nivelul întregii populații, procentul celor care s-au imunizat prin vaccin e de 33%

25%dintre persoanele testate pozitiv în România în luna septembrie erau vaccinate

FCSB are cazuri suspecte de Covid. Budescu și Șut negativi, dar izolați!

Solicitarea vicecampioanei a fost făcută săptămâna trecută, dar clubul lui Becali are acum probleme cu doi dintre jucătorii importanți. Din informațiile GSP, Budescu și Șut acuză de câteva zile o răceală, din cauza căreia au și lipsit la amicalul cu Astra, disputat sâmbătă. Ei au fost izolați de grup și au fost testați, iar rezultatul a ieșit negativ. 

În continuare însă, starea lor nu este foarte bună, motiv pentru care li se vor repeta testele peste 3-4 zile. Dar pentru a nu risca nimic, s-a luat decizia ca ei să nu mai intre deloc în contact cu restul fotbaliștilor din lot, motiv pentru care n-au fost nici la antrenamentul de luni. 

La ultimul meci din Liga 1, cel cu Chindia, Șut a fost titular și a evoluat 45 de minute, iar Budescu a intrat la pauză și a transformat penalty-ul din minutul 90+5, prin care FCSB a câștigat la limită.

VIDEO » Schimb de replici între Ovidiu Ioanițoaia și George Ogăraru: „Ai jucat la FCSB!”

Mai multe știri din Liga 1:

CFR Cluj, spectacol în amicale » 12 goluri înscrise de campioană

Bătăi de cap pentru Gigi Becali. FCSB, acționată în instanță: „Nu voi mai sta după ei și azi o să le fac plângere la Comisia pentru Soluționarea Litigiilor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
remarque
remarque  •  12 Octombrie 2021, 19:23

Romania rata de vaccinare cca 35%, Bulgaria cca 25%. Europa, cu tot cu Romania si Bulgaria are undeva la 70%. Cam despre asta este vorba. Iar noi il avem model pe patriotul de Orban. Si am jucat bine cu Germania si cu Armenia.

cirus11
cirus11  •  12 Octombrie 2021, 17:01

Cererea este legitima odata cu aparitia tulpinii Delta... pe formele vechi vaccinul chiar te proteja partial de infectare si mai ales de raspandire (incarcatura virala transmisa era mult mai mica). Dar acum cu Delta adio... testarile ar trebui sa continue.

Berceni
Berceni  •  12 Octombrie 2021, 16:18
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Asa gorobete, ai mai arata inca o data cat esti de prost.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează