FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB

ANALIZĂ GSP FCSB cheltuie milioane de euro degeaba! Cum a surclasat-o CFR Cluj în lupta din Superligă: echipa lui Becali nu a mai fost lider de doi ani

CFR și FCSB au concurat
mereu în ultimii ani
pentru titlu. De fiecare
dată la final a triumfat
CFR // FOTO: Imago
CFR și FCSB au concurat mereu în ultimii ani pentru titlu. De fiecare dată la final a triumfat CFR // FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat miercuri, 01 februarie 2023 07:34 / Actualizat miercuri, 01 februarie 2023 07:53

FCSB a fost în mod constant cel mai cheltuitor club pe piața transferurilor, însă echipa lui Gigi Becali nu s-a mai aflat pe primul loc din sezonul 2020-2021.

  • CFR Cluj - FCSB se joacă duminică, 5 februarie, de la ora 21:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe OrangeSport, PrimaSport și DigiSport

FCSB a achiziționat încontinuu fotbaliștii cei mai scumpi, a adunat tinerii din campionat pe care Becali i-a considerat cu cel mai mare potențial și totuși investițiile nu i-au ajutat pe roș-albaștri nici măcar să se apropie de CFR.

Mai mereu CFR Cluj e lider în Liga 1

CFR Cluj a câștigat cinci campionate la rând și e favorit să-și păstreze coroana pentru al șaselea an la rând. Vișiniii s-au impus total în competiția cu FCSB, nu a existat deloc o luptă echilibrată în anii aceștia, per total. În 165 de etape disputate din 2017 încoace, adică de când Ioan Varga a devenit proprietarul clubului din Gruia și l-a transformat din nou într-o forță a campionatului, CFR s-a aflat pe primul loc de 126 de ori la finalul unei etape.

CFR, ofertă fabuloasă pentru UTA: „Dăm o sumă de bani, bonusuri și procent. Plus Roger, care este foarte bine pregătit”
CFR CLUJ
CFR, ofertă fabuloasă pentru UTA: „Dăm o sumă de bani, bonusuri și procent. Plus Roger, care este foarte bine pregătit”

Bucureștenii au ocupat prima poziție numai după 39 de runde. Ei n-au mai fost lideri din stagiunea 2020-2021, de aproape doi ani! Atunci chiar au dominat competiția, au condus clasamentul în 25 de etape, ceea ce nu le-a folosit la nimic, pentru că tot ardelenii au câștigat titlul de campioni.

Nu mai joacă singuri acum

Clujul s-a impus cel mai curat în stagiunea precedentă, în care a ocupat fotoliul de lider în 38 de runde. A început campionatul cu Șumudică pe bancă, a învins totul în primele șapte etape, apoi a fost readus Petrescu pe bancă și el a păstrat poziția în alte 38 de runde.

FCSB, clubul cu cele mai scumpe achiziții, și CFR, echipa cu cele mai mari salarii din campionat, concurează pentru titlu și în sezonul acesta, unul care arată mai echilibrat decât au fost precedentele fiindcă sunt mai multe formații implicate în cursă. Drept dovadă, vișiniii au petrecut numai trei etape pe primul loc, iar roș-albaștrii nu au fost lideri în niciun moment.

Rapidul a condus clasamentul într-o vreme, Farul a preluat șefia și a menținut-o într-o perioadă, înainte să fie învins acasă în disputa cu CFR, 0-3. Clujenii au numai două puncte peste trupa lui Hagi, ceea ce înseamnă că liderul poate să fie schimbat oricând. 

În play-off, după înjumătățirea punctelor, distanțele vor fi chiar mici, așa că FCSB, Rapid și Craiova mai speră și ele că ar putea să accelereze în ultima parte a cursei și s-o câștige.

În câte etape s-au aflat pe primul loc

SezonulCFRFCSB
2017-2018248
2018-2019276
2019-2020270
2020-2021725
2021-2022380
2022-202330

VIDEO Totul despre CFR Cluj - FCSB

Citește și: 

MM Stoica, ședință de gradul ZERO la FCSB: „S-au întâmplat niște lucruri. Unii jucători nu înțeleg”

CCA a decis: nu va fi delegat un arbitru FIFA la CFR - FCSB! Decizia surprinzătoare luată de Kyros Vassaras

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
007claudiu
007claudiu  •  02 Februarie 2023, 18:50
Postat de anticenzuralasport pe 02 Februarie 2023, 02:50

Gesepistii tot repeta că Becali este cahh...dar nu se opresc să facă audienta și bănuți pe seama lui...Mă gesepistilor...echipa lui Becali este mereu televizată la orele de mare audienta și este prezentă la voi in ,,enspe ,, mi de articole .Oare nu se face o nedreptate echipei nepereche campioana în ultimi ,,enspe,, ani ? Dacă CFR este echipa meseriașă in toate de ce nu vreți mă să faceți audiențe cu ea ? Nu vreți să popularizați binele ?Asta spune multe despre CFR dar și despre presari...

Si-au dat seama cei din presă că răul fotbalului românesc e acea mentalitate de tip becaliot, in care antrenorul, presedintele, jucatorul, sunt cantitati neglijabile, adica, cine mi-s eu, că am bani si cumpăr tot! Asa a facut si asa face, procedee cel putin imorale, dacă nu penale. Fotbalistul chiar daca e mijlocas, lasa ca merge si fundas dreapta sau fundas stanga, antrenorul e unul acolo cu care ma inteleg eu bine, ce carnet de antrenor, ce licență, de ce trebuie să aibe Bac-ul când eu, Gigi, sunt cel care trebuie sa fie destept! Presedintele, a 5-a roată la căruță, la fel cantitate neglijabila, o papușă pentru Maestrul Păpușar. Te miri că iesi rusinos din Europa?

adriann_
adriann_  •  02 Februarie 2023, 10:25
Postat de anticenzuralasport pe 02 Februarie 2023, 09:54

Le-ai mulțumit arbitrilor ?Sau la voi este normalitate ?

Da ma, in template-urile penibile dupa care prestezi tu, ciobanasul cici e persecutat de arbitri :)) IN REALITATE, CAND IESE IN CUPELE EUROPENE SI NU-I MAI ARE IN SPATE PE BARSAN, RADU PETRESCU ETC ETC ISI IA CATE ZECE DE LA NISTE ANONIMI :))

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  02 Februarie 2023, 09:54
Postat de adriann_ pe 02 Februarie 2023, 09:16

Sezonul trecut noi eram echipa nou-promovata si chiar si asa am umilit zecesebeul si pe teren si in tribune la primul meci direct :)) Canta la alta masa ))

Le-ai mulțumit arbitrilor ?Sau la voi este normalitate ?

Vezi toate comentariile (21)
Comentează