FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CSU CRAIOVA

VIDEO + FOTO FCSB a spulberat-o pe Craiova într-o repriză » Olaru și Tavi Popescu au făcut spectacol în Ghencea

Articol de , , , , , - Publicat sambata, 02 septembrie 2023 23:40 / Actualizat duminica, 03 septembrie 2023 00:10

FCSB a câștigat cu Universitatea Craiova, scor 3-0, în etapa #8 din SuperLiga.

Rezultatele și programul etapei 8 din Liga 1

La al treilea descălecat în Ghencea, FCSB, care tocmai fusese detronată din fotoliul de lider al Superligii de CFR-ul plămădit de Mandorlini, a dat piept cu o altă veche rivală, Universitatea Craiova. 

FOTO: Cristi Preda (GSP)
FOTO: Cristi Preda (GSP)
FOTO: Cristi Preda (GSP)
FOTO: Cristi Preda (GSP)
FOTO: Cristi Preda (GSP)
+16 FOTO

Amândouă veneau după ce ieșiseră prima dată șifonate în acest campionat runda trecută, rol-albaștrii cu UTA, oltenii cu Farul. Ambiții și orgolii multe, mai ales că echipa din Gruia și Rapidul tocmai aruncaseră provocarea unor victorii tot mai amenințătoare.

Mitriță două „pase” de gol

Și meciul a început abrupt. Fără Chiricheș, Coman și Pantea, echipa lui Charalambous a tras prima, fără avertisment, dar la "libera" lui Olaru, Compagno a lovit bara transversală. Universitatea a replicat repede, când Badelj a luftat cu capul, din 6 metri, mingea ideală trimisă de Baiaram. Hai că e meci!, îți vine să spui.

FCSB a început însă să preseze tot mai sus, oltenii treceau cu greu mijlocul cu combinații coerente. Și inevitabilul s-a produs în fatidicul minut 13. Olaru i-a furat o minge neglijentului Mitriță, a pasat cu Tavi Popescu, care l-a servit ideal pe căpitanul său pentru 1-0. Defensiva olteană? Inexistentă. 

VIDEO. Cum a deschis Dariu Olaru scorul cu Universitatea Craiova

Un upercut pe care oaspeții l-au acuzat din plin. Laurențiu Popescu a salvat pe moment, după un cap al lui Compagno, tot după o lovitură liberă, copie a celei din debutul jocului. Semn că băieții lui Reghecampf n-au înțeles nimic. 

Iar Mitriță, doar un foc bengalez care s-a stins total, și-a trădat încă o dată colegii. A pierdut încă o minge la fostul său camarad Alex Băluță, acum în tabăra adversă, iar Radunovici a sfâșiat încă o dată plasa și inima Craiovei. Era doar minutul 21 și juveții nu se mai puteau ridica.

Diferența dintre Olaru și Mitriță

Ndong a fost chiar iertat de Cojocaru de un al doilea avertisment și de eliminare. Ar fi fost gata. Oricum, Universitatea, fabrica de tocat milioane de euro și iluzii, abia mai mișca. Și până la cabine, FCSB a mai lovit o dată, prin același inepuizabil Olaru, tot după o recuperare și combinație perfectă cu Tavi Popescu.

 Nu era meci, era măcel. Noroc că a sunat gongul. A fost de fapt, diferența dintre Olaru, peste tot și Mitriță, pe nicăieri.

Craiova a mai echilibrat jocul în repriza a doua

De la vestiare, Reghe a încercat să aducă ceva oameni vii în teren. I-a lăsat la reanimare pe Zajkov, Ndong și Al. Cretu, i-a aruncat să mai salveze măcar ceva onoare pe Houri, Mateiu și Vlădoiu. S-a mai echilibrat ceva partida. Oltenii au început să apară prin jumătatea adversă, dar cu finalizări lamentabile ale lui Ivan sau Mitriță. 

Nici FCSB n-a mai forțat. Își răpusese deja adversarul. Care a avut prima ocazie abia după minutul 70, când Danciu nu l-a putut învinge pe Târnovanu din 6 metri, după centrarea lui Bancu. Au fost cele 20 de minute de final în care Universitatea chiar a dominat, însă fără mari pretenții.

Roș-albaștrii s-au mulțumit să controleze jocul din propria jumătate pândind alte oportunități. Compagno le-a irosit pe cele mai bune. La ultima, mingea s-a scurs agonizant pe lângă poarta părăsită de Popescu. După un meci fără istoric practic, FCSB și-a recuperat simplu poziția de lider, chiar și cu un meci în minus. Iar lui Reghe și băieților lui le rămân rămân două spătămâni de pauză, să încerce să înțeleagă cum au pierdut în numai o repriză cu o prestație de neprezentare.

FINAL » FCSB - Universitatea Craiova 3-0

  • Compagno putea face 4-0 în minutul 90+4. A scpat pe contraatac și a încercat să profite de ieșire din poartă a lui Laurențiu Popescu, dar a trimis alături
  • Ritmul a fost mai puțin alert în starul reprizei a doua, FCSB parcă savurând avantajul de pe tabelă
  • Aceeași traiectorie ca la primul gol, la reușita de 3-0. Octavian Popescu a pasat decisiv, Olaru l-a învins pe Laurențiu Popescu cu un șut printre picioare
FOTO: Cristi Preda (GSP)
FOTO: Cristi Preda (GSP)
FOTO: Cristi Preda (GSP)
FOTO: Cristi Preda (GSP)
+16 FOTO
  • Crainicul de la FCSB e în delir. A strigat FCU Craiova la golul de 1-0, iar la cel de 2-0 i-a numit pe cei de la CSU „oaspeții”, fără referire la numele echipei
  • Tavi Popescu a executat periculos, la colțul lung, o lovitură liberă de la 20 de metri, dar portarul Craiovei a reușit să respingă
  • Băluță s-a răzbunat pe olteni și a făcut faza golului doi. A trecut de mai mulți adversari și i-a trimis lui Radunovic, care l-a învins pe Popescu cu un șut la colțul lung
  • Suporterii de pe Ghencea au „explodat” de fericire la golul cu Olaru
  • Mutat în banda stângă, Tavi Popescu a reușit un assist frumos pentru Olaru, cu exteriorul, iar căpitanul de la FCSB a trimis printre picioarele portarului advers
  • Băluță, fostul jucător al Universității Craiova, a fost înjurat de fanii olteni prezenți la meci
  • Compagno a avut prima ocazie a meciului, a trimis în transversală din careu, după o centrare din corner

FCSB - Universitatea Craiova, echipe de start: 

FCSB (4-3-3): 32. Târnovanu - 2. Crețu, 5. Dawa, 30. Ngezana, 33. Radunovic - 23. Ov. Popescu, 8. Șut, 27. Olaru - 25. Băluță, 9. Compagno, 10. Oct. Popescu
Rezerve: 1. Udrea, 3. Panțâru, 6. Haruț, 11. Miculescu, 15. Gogescu, 16. Lixandru, 22. Toma, 80. Radaslavescu, 88. Djokovic
Antrenor: Elias Charalambous

CSU CRAIOVA (4-2-3-1): 21. L. Popescu - 12. Ndong, 26. Zajkov, 15. Badelj, 11. Bancu - 27. Kurtici, 6. Screciu - 4. Al. Crețu, 10. Baiaram, 28. Mitriță - 9. Ivan 
Rezerve: 1. Lazar, 2. Vlădoiu, 8. Mateiu, 14. Houri, 19. Koljic, 23. Căpățână, 31. Isfan, 34. Da Silva, 37. Danciu
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Stadion: Steaua (București) 
Arbitru: Adrian Cojocaru; A1: Mihai Marica; A2: Ovidiu Artene 
Arbitru VAR: Radu Petrescu; Arbitru AVAR: Cosmin Vatamanu

VIDEO. Imnul Universității, intonat de fanii olteni prezenți pe stadionul „Ghencea”

VIDEO. Atmosfera înainte de startul meciului

Cele mai noi informații din Ghencea de la reporterii GSP

  • 18.000 de fani se află în acest moment în tribunele arenei din Ghencea. „Doar Steaua în Ghencea ep 3” este unul dintre bannerele afișate la Peluza Nord. „I'm coming home / Tell the world I'm coming home” / („Mă întorc acasă / Spune lumii că mă întorc acasă”) - răsună din nou pe stadion.
  • Teodora Stoica, în vârstă de 29 de ani, pare că s-a îndrăgostit nebunește de cunoscutul actor BRomania, pe numele real Matei Dima. Cei doi au ajuns la stadion pentru meciul din această seară. Potrivit informațiilor apărute în presa online, cei doi au avut o întâlnire pe litoral, care a dus la o apropiere neașteptată. DETALII AICI
  • În aplauzele întregului stadion, jucătorii FCSB-ului au intrat și ei la cabine. În exteriorul arenei sunt cozi de câteva sute de persoane care așteaptă să fie controlate și să intre pe stadion. Zona Peluzei Sud a rămas goală ca măsură de siguranță ținând cont că fanii olteni au fost plasați la etajul 1 al stadionului.
  • 21:30. Jucătorii Craiovei au terminat încălzirea și au intrat la vestiare. Pe stadion răsună melodia lui Robbie Williams - „Let Me Entertain You”. 16.000 de spectatori sunt în acest moment pe stadion.
+27 FOTO
  • Suspendat pentru meciul din această seară, după ce-a fost eliminat în partida de etapa trecută cu UTA Arad, Alexandru Pantea va vedea duelul cu Universitatea Craiova de la tribuna oficială. Acesta a ajuns la stadion cu 25 de minute înaintea fluierului de start.
  • Crainicul FCSB a transmis un mesaj cu dedicație pentru ultrașii din peluză: „Deși orice cuvinte sunt de prisos nu putem să facem o reverență în fața Peluzei Nord. Mulțumim pentru loialitate și modul extraordinar în care încurajează echipa noastră”
  • După doar câteva minute de la vestiare au ieșit și cei de la FCSB. „Suntem aici pentru a vedea un fotbal de nivel înalt”, a transmis crainicul, Florin Ghencea. Aproximativ 10.000 de suporteri sunt acum în tribunele arenei Steaua.
  • Ora 21:10. Jucătorii Universității au ieșit la încălzire! 600 de susținători olteni și-au ocupat sectorul din peluză. Crainicul a citit echipa oltenilor, Laurențiu Reghecampf fiind singurul aplaudat de întreg stadionul.
+27 FOTO
  • INFO de statistică: 25 iulie 2021, FCSB - Universitatea Craiova (4-1). Aceasta a fost singura victorie reuşită de bucureşteni în ultimele șase dueluri cu alb-albaştrii pe teren propriu, interval în care au mai înregistrat acasă trei remize şi două partide au fost câștigate de Universitatea.
  • Laurențiu Popescu și David Lazar, cei doi portari ai Universității, au ieșit la încălzire. Mai este fix o oră până la startul partidei. În acest moment 5.000 de fani sunt pe stadion, dintre care 300 ai oltenilor.
  • Dacă la derby-ul Rapid - Dinamo gazonul din Giulești nu a arătat în cele mai bune condiții, iarba de pe Ghencea e excepțională! O suprafață de joc perfectă, pregătită pentru cel de-al treilea meci al roș-albaștrilor pe arena de 100 de milioane de euro.
  • Susținătorii celor de la Universitatea Craiova încep să ajungă la stadion. Aceștia au un loc rezervat unde s-au întâlnit și de unde vor pleca în grupuri spre arenă. Vor avea parte de control, apoi vor intra în arenă.
  • Ngezana e titular în premieră la FCSB! Înainte de transferul în România, Siyabonga Ngezana a mai evoluat doar la Kaizer Chiefs. Fundașul e cotat la 750 de mii de euro. Fundașul sud-african a mai jucat etapa trecută, atunci când i-a luat locul în teren lui Vlad Chiricheș, accidentat, în minutul 76, în meciul de la Arad.
  • PREZENȚĂ RARĂ! Fostul atacant al Stelei, Claudiu Răducanu (46 de ani), a oferit un scurt interviu pentru GSP din Ghencea. „Am venit aici la meciul Steaua - Craiova. Sau să zic FCSB? Eu consider că Steaua e a lui Gigi Becali, dar să nu mă certe Talpan”, a spus acesta
  • „I'm coming home / Tell the world I'm coming home”  / („Mă întorc acasă / Spune lumii că mă întorc acasă”) - răsună pe Ghencea! FCSB joacă al treilea meci pe bijuteria de 100 de milioane.
  • Meciul dintre FCSB și Craiova va fi unul de referință pentru Laurențiu Reghecampf. Acesta va bifa cel de-al 200-lea său joc ca "principal" în Liga 1 chiar împotriva echipei cu care a scris istorie.  Laur și-a început cariera de antrenor tot pe Ghencea! O făcea ca "principal" în treningul rivalei din oraș, echipa patronată tot de Adrian Mititelu, societatea de atunci intrată în faliment în acest moment, pe 16 mai 2010.
  • Brigada de arbitri condusă de Adrian Cojocaru (Galați) a ieșit la inspecția terenului. Mihai Marica și Mihai Artene sunt asistenți „centralului”. În camera VAR se va afla la butoane Radu Petrescu ajutat de Costin Vătămanu. Gazeta Sporturilor a anunțat în EXCLUSIVITATE această delegare! 
+27 FOTO
  • Jucătorii celor de la FCSB au ajuns la stadion escortați de o mașină de jandarmi. Imediat au ieșit pe gazon pentru inspecție. La 10 minute au ajuns și cei de la Universitatea Craiova. Primii care au „fugit” la vestiare au fost Târnovanu și Olaru.
  • Vestiarele celor două echipe sunt pregătite! FCSB va juca în roșu, iar oltenii în albastru. Între timp la arenă au sosit cei doi observatori ai partidei. Cristi Nica, observatorul arbitrilor din partea CCA-FRF și Cătălin Cursaru din partea Ligii Profesioniste.
  • Galeria celor de la FCSB a ajuns la stadion la 19:35. Aceștia vor trece prin filtre de control, apoi vor intra în peluza rezervată. Porțile de acces s-au deschis, momentan sunt doar câteva sute de persoane.
  • Casele de bilete sunt deschise la stadionul Steaua până la ora 21:45 sau până în momentul epuizării totale. Acestea se pot cumpăra și online fiind apoi generate pe adresa de mail cu care fiecare fan s-a înregistrat pe platformă. Prețurile sunt cuprinse între 30 și 100 de lei.
  • Anunț important din partea organizatorului meciului! Toți spectatorii trebuie să aibă asupra lor un document de identitate și să se supună în mod voluntar controlului corporal, în conformitate cu prevederile Legii 4/2008
  • Poliția locală, Poliția rutieră, efectivele Jandarmeriei Române și reprezentanții forțelor de ordine au intrat în dispozitiv. Meciul este unul cu grad mare de risc, fiind luate măsuri de securitate sporite. Pe lângă controlul corporal al fiecărui spectator, toate mașinile ce intră în interiorul complexului Steaua sunt controlate de către reprezentanții forțelor de ordine.
  • Este ora 19:00 și începem sesiunea de live-TEXT de pe stadionul Steaua din București. Peste 20.000 de fani sunt așteptați la meciul din această seară dintre FCSB și CSU Craiova. Vă vom ține la curent cu toate informațiile importante.

176 de meciuriîn toate competiţiile a strâns Laurenţiu Reghecampf în cele două mandate în care a antrenat-o pe FCSB (2012-2014, 2015-2017), 100 încheiate cu victorii, 50 la egalitate şi doar 26 cu înfrângeri

VIDEO Suporterii celor de la FCSB înaintea partidei cu Craiova

De la 11:00, când s-au deschis casele, au venit aproximativ 50 de persoane în prima jumătate de oră. La 11:30 informațiile sunt că s-au vândut în jur de 17.000 de bilete online cât și fizic

FCSB a spulberat-o pe Craiova într-o repriză » Olaru și Tavi Popescu au făcut spectacol în Ghencea

UPDATE 10:30 Și Universitatea Craiova a anunțat planul propriilor suporteri de a ajunge în Ghencea: „Suporterii din Craiova se adună la Stadionul “Ion Oblemenco”, începând cu ora 14:10. 

Suporterii din capitală se adună la The Vintage Pub (Centrul Vechi București), începând cu ora 14:00. De acolo pot fi achiziționate fizic bilete. Punctul de întâlnire al tuturor suporterilor este parcarea Dedeman de lângă Stadionul “Steaua”, începând cu ora 19:00. De acolo pot fi achiziționate fizic bilete”. 

Oltenii au locuri rezervate în Peluza Sud, la inelul 2, și pot fi achiziționate și online

Tavi Popescu i-a șocat pe spanioli: „Are piciorul cât mâna mea” + „Dacă intră Mbappe la el, îl bagă la programul Rabla”
FCSB
Tavi Popescu i-a șocat pe spanioli: „Are piciorul cât mâna mea” + „Dacă intră Mbappe la el, îl bagă la programul Rabla”

UPDATE 10:00 FCSB a făcut un anunț sâmbătă dimineață, legat de prezența la stadion: „Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 19:15. Toți spectatorii trebuie să aibă asupra lor un document de identitate și să se supună în mod voluntar controlului corporal, în conformitate cu prevederile Legii 4/2008. 

Toate autovehiculele vor fi controlate pentru materiale interzise. Mijloacele de transport în comun vor circula până după miezul nopții. Casele de bilete de la Stadionul Steaua vor fi deschise între 11:00 și 21:45. Biletele pot fi achiziționate în continuare de pe bilete-fcsb.ro

Chiricheș s-a accidentat și va lipsi o perioadă lungă

În continuare lider al SuperLigii, cu un punct deasupra oltenilor, FCSB abordează derby-ul fără 3 oameni de bază. Pe toți i-a pierdut etapa trecută, la 1-2 cu UTA: Vlad Chiricheș s-a accidentat și va lipsi o perioadă lungă, Alexandru Pantea și Florinel Coman au văzut „roșu” și vor fi suspendați pentru partida de sâmbătă seara. 

Este de așteptat ca Haruț să îi ia locul lui Chiricheș în centrul defensivei, Ovidiu Popescu să intre fundaș dreapta în locul lui Pantea, iar Alexandru Băluță, refăcut după o accidentare, să joace în dreapta atacului.

FCSB va disputa al treilea meci pe noul stadion din Ghencea, unde le-a mai înfruntat pe CFR Cluj, 1-0, și Nordsjaelland, 0-0.

Alb-albaștrii nu au absenți pentru această partidă, astfel că Laurențiu Reghecampf poate alinia cel mai bun prim „11” posibil. Craiova poate miza și pe mijlocașul ofensiv Lyes Houri, prezentat zilele trecute.

FCSB are 5 victorii și un eșec în acest început de sezon, în vreme ce oltenii au un meci în plus, bilanț 4 victorii, două egaluri și o înfrângere. Pentru ambele echipe, unicele eșecuri au venit etapa trecută: FCSB a pierdut la Arad, 1-2, CSU Craiova a fost învinsă de Farul, 0-2. 

VIDEO: conferința lui Elias Charalambous înainte de FCSB - CSU Craiova

Mai multe știri de actualitate: 

Șocant: bătaie ca în filme cu 20 de minute înainte de Rapid - Dinamo. Săpunaru a urcat pe gard!

Adrian Mititelu insistă pentru un antrenor de la o echipă din SuperLigă » Decis să-i achite clauza de reziliere

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (332)
freddy
freddy  •  04 Septembrie 2023, 21:23
Postat de mgky pe 04 Septembrie 2023, 19:38

Ai dreptate. Pare din alt film. Ce o fi în capul lui, săracul?

Dacă îl baga cineva în seama, e ca râia. Nu mai scapi. Are vreo 3 propoziții pe care le amesteca. Plus vreo 5-6-7 conturi. Aici. Ca scrie și pe Libertatea. Și cine știe pe unde mai prestează. Are câte 50 de comentarii pe un articol cu noi și obiceiul sa își răspundă singur. Se crede Batman si el un patetic iron man :))) Dacă nu l știai, de acum îl știi. Lasă l cu Dumnezeu. E definiția trolului. Un postac trist.

mgky
mgky  •  04 Septembrie 2023, 19:38
Postat de freddy pe 03 Septembrie 2023, 17:24

Nu. Lasă l. E un trol. Nu merita

Ai dreptate. Pare din alt film. Ce o fi în capul lui, săracul?

Danemarca_Albania_2_0
Danemarca_Albania_2_0  •  04 Septembrie 2023, 00:53
Postat de mgky pe 03 Septembrie 2023, 23:46

Rapid a falimentat și a murit, nu s-a retras din competiție. FC R e club nou înființat.

Aha, adica Steaua a murit in 2003 cand ciobanul a bagat in faliment AFC-ul? :)) Daca falimentul societatii/ONG-ului ar fi echivalent cu decesul clubului inseamna ca becali a lichidat Steaua :)) Sau ai impresia ca mutaera activitatii pe o alta societate evita decesul clubului doar cand o face ciobanul? Ti-am mai zis ma, te auto-umilesti pe template-uri proaste :)) Cere si tu spor de rusine, ceva :))

Vezi toate comentariile (332)
Comentează