FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Nicolae Dică, două etape fără Mascarenhas » Principala variantă de fundaș stânga nu a jucat deloc în 2023

Nicolae Dică, la primul antrenament la FCU Craiova/ foto: Facebook @Fotbal Club Universitatea 1948
Nicolae Dică, la primul antrenament la FCU Craiova/ foto: Facebook @Fotbal Club Universitatea 1948

Articol de - Publicat miercuri, 26 iulie 2023 19:05 / Actualizat miercuri, 26 iulie 2023 19:53

FCU Craiova caută, vineri, în Bănie, contra celor de la U Cluj, prima victorie din noul campionat. Antrenorul Nicolae Dică (43 de ani) nu-l va putea folosi pe brazilianul Mascarenhas, suspendat două etape, după cartonașul roșu primit în meciul cu Sepsi (0-1), pentru accidentarea gravă a lui Jonathan Rodriguez. Mijlocașul lui Sepsi a devenit indisponibil trei săptămâni.

Scindarea Craiovei, „Campioanei unei mari iubiri” » Episodul 2: Tranzacția Staicu - Mititelu, păcăleala secolului?
universitatea craiova
Scindarea Craiovei, „Campioanei unei mari iubiri” » Episodul 2: Tranzacția Staicu - Mititelu, păcăleala secolului?

În locul lui Mascarenhas, prima variantă pentru postul de fundaș stânga este nou-venitul Andrea Padula (27 de ani), fotbalist cu dublă cetățenie, română și italiană.

Neinclus în lot pentru meciul cu FCSB (1-3) și rezervă cu Sepsi (0-1), Padula are șanse mari să debuteze în Superliga, în partida cu U Cluj. 

Nicolae Dică, două etape fără Mascarenhas » Principala variantă de fundaș stânga nu a jucat deloc în 2023
Andrea Padula, la antrenamentele FCU 1948 Craiova FOTO: FCU 1948 Craiova

Andrea Padula a fost operat la genunchiul stâng în martie 2021

Fotbalistul născut în Elveția, la Mendrisio, nu a jucat deloc în 2023. Padula a fost indisponibil în ultimele cinci luni de contract cu Bellinzona, club din al doilea eșalon din Elveția, care l-a cumpărat, în vara anului 2022, de la FC Basel.

Fundașul a jucat doar cinci meciuri la Bellinzona, ultimul meci pe 25 noiembrie 2022, FC Schaffhausen - Bellinzona 1-0.

Padula, care poate evolua și pe flancul drept, a avut probleme după ce a fost operat la genunchiul stâng pe 30 martie 2021.

150.000 de euroeste cota lui Andrea Padula pe site-ul de specialitate pe transfermarkt.de. Cel mai mult a fost evaluat la 500.000 de euro, la 28 decembrie 2020

Padula a bifat 20 meciuri în tricoul lui Basel, în perioada 2020-2022. De-a lungul carierei, acesta a mai jucat pentru: Chiasso, Monza, Wil, Basel și Bellinzona.

„Am decis să joc pentru Craiova pentru că este o oportunitate mare, eu sunt jumătate italian și jumătate român. Familia din partea mamei este din București, așa că mă simt și român și pentru mine este o oportunitate mare să joc aici. Este un grup bun, un grup internațional.

- Andrea Padula, fundaș stânga FCU Craiova

Când eram mic veneam în fiecare vară la București cu familia și știu mâncarea din România, sarmale și ciorba de perișoare. Știu chestiile astea, dar eram prea mic ca să îmi amintesc cum era Bucureștiul atunci. Am fost pentru prima dată în Craiova și am văzut centrul și este un oraș frumos.

- Andrea Padula, fundaș stânga FCU Craiova

Leo Lacroix nu este încă pregătit pentru a debuta în Superliga

Ultimul sosit la FCU Craiova, fundașul central elvețian Leo Lacroix (31 de ani) nu este încă pregătit pentru a intra în calculele lui Nicolae Dică. Astfel că, Nicolae Dică va miza în continuare, cel mai probabil, pe cuplul de stoperi Paramatti - Henriques.

Fanii FCU Craiova îl așteaptă pe teren pe Leo Lacroix, mai ales că foștii săi colegi români, de la Sion, George Ogăraru și Ovidiu Herea l-au descris ca pe unul dintre cei mai buni fundași centrali din Superliga .

Citește și alte articole:

CSKA 1948 - FCSB » Surprize în echipa de start aleasă de Charalambous și Pintilii + Primii fani români au ajuns la stadion

Andrea Compagno nu e speriat de concurența cu Băluță: „Nu mă interesează! Eu dau totul și dacă joc 5-10 minute!” + Ce spune despre revenirea lui Vlad Chiricheș

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
ps97.
ps97.  •  26 Iulie 2023, 21:38

Forta Stiinta! Forta PS97!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează