FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA - DINAMO

FOTO Egalul care nu ajută pe nimeni! FCU Craiova și Dinamo s-au împiedicat una de alta + clasamentul din play-out

FOTO: Cristi Preda (GSP) +35   FOTO
FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de , , - Publicat sambata, 20 aprilie 2024 19:23 / Actualizat sambata, 20 aprilie 2024 20:04

FCU Craiova și Dinamo au remizat, scor 1-1, în etapa #5 din play-out-ul Superligii. Calculele pentru salvarea de la retrogradare rămân extrem de complicate.

Programul complet al etapei #5 din play-out

Dinamo și FCU Craiova s-au încurcat una pe alta în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Oltenii au rămas ultimii, bucureștenii sunt pe loc de baraj. Dinamo a fost egalată în minutul 90, de Blănuță, însă cu o victorie ar fi urcat pe locul 12, care asigură menținerea în Superliga.

Cronică de George Nistor după FCU Craiova - Dinamo 1-1, de pe stadion: Zeljko Kopic nu trece proba timpului

În Bănie, FCU Craiova și Dinamo s-au înfruntat într-un meci decisiv, chiar dacă nou-venitul pe banca oltenilor, Eugen Trică, s-a folosit de „aproape decisiv” înaintea duelului, pentru ca nu cumva presiunea să plutească deasupra fotbalului. Poate că a greșit, Mititelu să îl judece.

Derby-ul rănitelor nu a adus prea multă bucurie pentru ochi, ci s-a dovedit a fi doar o scurtă încălzire pentru celălalt meci al zilei, de titlu, de la 200 de kilometri est. Doi metri deasupra gazonului, cele două galerii nu și-au găsit orgoliul de a rivaliza.

Cea a gazdelor nu a ascultat rugămintea tehnicianului principal de a fi alături de echipă, astfel că pe parcursul întregului joc și-a vărsat supărarea pe patron, eternul vinovat. Dincolo, s-a strigat pentru libertate și echipă.

FCU Craiova - Dinamo, imagini de meci
FCU Craiova - Dinamo, imagini de meci
FCU Craiova - Dinamo, imagini de meci
FCU Craiova - Dinamo, imagini de meci
FCU Craiova - Dinamo, imagini de meci
+31 FOTO

Echipa ruptă, amprenta lui Trică

Primele minute au aparținut celor de la FCU Craiova, mai dornici să controleze jocul, chiar dacă posesia e noțiune grea în subsolul clasamentului. Baeten, Sidibe și Blănuță, pe alocuri, coboară destul de des pentru a nu risca expunerea apărării. O idee interesantă, dar care sufocă atacul.

Așa se observă și amprenta lui Eugen Trică, cel care nu a ascuns că solicită joc colectiv și sacrificiu suprem. În tot amalgamul, Ibrahim a fost cel care a apărut de multe ori în centru, ca atacant, în lipsa vârfului Blănuță, tras a primejdie în propriul careu, atunci când echipa se apără.

Doar Baeten radiază pericol, deși nu duce ambele faze, în timp ce Sidibe obosește la șut. Oltenii nu sunt capabili să activeze decent în cele două sensuri.

Schimbările din a doua repriză nu au adus nici ele ceva bun. Juan Bauza, „îngerul” decăzut din cifre de Transfermarkt, nu a produs sclipirea de altădată, iar Achim, iertat după ce i-au trecut mofturile, nu leagă spre atac. Totul e un haos identificat bine de Dinamo și tratat simplu, prin așezare bună în teren, însă nu până la final.

Strategul Kopic clachează în stilu-i caracteristic

Dinamo a supraviețuit din zbateri, iar scurtele momente de curaj au produs punctele mult așteptate. Bine așezați în teren de Zeljko Kopic, „câinii” au construit, în limitele de jos ale termenului, în jurul lui Gnahore, pe fondul unei atenții sporite în apărare. Mijlocașul francez a fost mereu cu capul sus, curajos în dribling scurt și capabil să paseze fără a expune.

Pe același principiu se marchează și primul gol al partidei. În minutul 43, pasele scurte și sigure conduc la reușita lui Milanov, care trimite simplu în plasă din zece metri, perpendicular pe poartă.

Pe final, efortul a fost considerabil dublat de efectul negativ al transferurilor de jucători fără meciuri în picioare. Apar crampele și oxigenul e tot mai puțin. Cu ultimele forțe, Vladislav Blănuță restabilește egalitatea (89'), iar Zeljko Kopic pierde din nou lupta cu timpul.

Se termină 1-1, iar Dinamo cea cu fotbal din aproape în aproape, cu un ceas răsturnat cum numai Kopic are, va trebui să schimbe strategia care nu aduce nimic bun.

FINAL. FCU Craiova - Dinamo 1-1

FCU Craiova - Dinamo, imagini de meci
FCU Craiova - Dinamo, imagini de meci
FCU Craiova - Dinamo, imagini de meci
FCU Craiova - Dinamo, imagini de meci
FCU Craiova - Dinamo, imagini de meci
+31 FOTO

FCU Craiova - Dinamo, echipe de start

FCU Craiova: Gurău - Compagnucci, Lekiatas, Lacroix, Padula - D. Albu, Pop - Sidibe, Baeten, Jibril - Blănuță
Rezerve: Enache, Mascarenhas, Kvakic, V. Achim, R. Negru, Dragu, Bauza, Blidar, Bahassa
Absent: Chițu (suspendat)
Antrenor: Eugen Trică

Dinamo: Golubovic - Patriche, Velkovski, Homawoo - De Moura, Milanov, Gnahore, Pavicic, Bordușanu - Abdallah, Gregorio
Rezerve: Răilean, Selmani, Iglesias, A. Irimia, D. Irimia, Politic, Neagu, Bani, Grigore, Roșu, Amzar
Absenți: -
Antrenor: Zeljko Kopic

Stadion: Complex Sportiv Craiova
Arbitru: Adrian Cojocaru (Galaţi). A1: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca), A2: Alexandru Vodă (Alba Iulia)
Arbitru VAR: Cătălin Popa (Piteşti). Arbitru AVAR: Romică Bîrdeş (Piteşti)

UPDATE VIDEO. Ultrașii de la Dinamo și FCU Craiova au făcut front comun și au afișat împreună un mesaj

UPDATE. Video cu sosirea dinamoviștilor

UPDATE. Atmosferă liniștită înainte de meci

Foto: George Nistor (GSP)
Andrei Nicolescu la intrarea în stadion. Foto: George Nistor (GSP)
Foto: George Nistor (GSP)
Potarul craiovean Robert Popa alături de atacantul Aurelian Chițu, suspendat azi. Foto: George Nistor (GSP)
Foto: George Nistor (GSP)
+10 FOTO

E puțină lume la stadion cu o jumătate de oră înainte de meci, se așteaptă o asistență redusă. Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo, a făcut deplasarea la Craiova alături de lotul lui Kopic.

Înainte de intrarea în stadion a galeriei, au existat 3 filtre de control.

FCU Craiova - Dinamo, cele mai interesante informații

  • Cu doar două puncte scoase în ultimele 10 etape, gruparea olteană trece prin cea mai slabă perioadă de la promovarea pe prima scenă din 2021.
  • Dinamo are o singură victorie pe teren advers în acest an calendaristic, 2-0 cu Farul Constanţa (12 februarie 2024), în rest o remiză şi cinci partide pierdute.
  • De la promovarea grupării oltene din 2021, cele două echipe s-au mai întâlnit de cinci ori în principala competiţie internă, de patru ori s-au impus craiovenii, iar o partidă s-a terminat la egalitate (26 noiembrie 2021, Dinamo-FCU 1948 0-0).
  • Cea mai recentă confruntare directă din Superliga României a avut loc pe 2 februarie 2024, FC U 1948-Dinamo 2-1, goluri marcate de Yassine Bahassa, Juan Bauza, respectiv Dennis Politic.
  • Mediile de vârstă: FCU 1948 - 24 ani şi opt luni; Dinamo - 26 ani şi şase luni.
  • Gruparea craioveană este formaţia cu cei mai puţini jucători utilizaţi pe durata celor 34 de runde disputate din ediţia curentă, doar 26, dintre care 13 au înscris cel puţin un gol.
  • Bucureştenii s-au bazat pe 33 de fotbalişti, 19 dintre ei fiind debutanţi pe prima scenă din România.
Match Quiz FCSB - Rapid

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Eugen Trică, conferință de presă înainte de FCU Craiova - Dinamo: „Sper că va fi un spectacol deosebit, atât pe teren cât și în tribune”

VIDEO. FCU Craiova - Dinamo. Conferință de presă » Zeljko Kopic, a vorbit despre adversara de mâine, situația lui Homawoo și revenirea fanilor pe stadion

Mai puteți citi:

Preotul de la Parohia Ortodoxă din Würzburg îl așteaptă pe Edward Iordănescu la slujbă, înainte de Euro: „Să plecăm genunchii împreună în biserică pentru succesul lor. Avem inima larg deschisă”

Ce îl așteaptă pe Florinel Coman în Qatar? „Chirie de zece mii de euro pe lună, șofer! Dar nu veneau la antrenament”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (88)
sadiku_is_back
sadiku_is_back  •  21 Aprilie 2024, 18:43
Postat de Catalynn_18 pe 21 Aprilie 2024, 13:38

Râde Freddy de tine vecine când vede ca te consumi atât pt clona asta tepara care nu doar ca face clubul Dinamo de rușine dar in caz ca ai uitat, tot din cauza ei nu aveți nici azi stadion! Bani erau, proiect și tot, însă Badea se făcuse stăpân pe bunurile statului, primite în folosință cu titlu gratuit! Numai pt asta si ar trebui să îți dorești desființarea ei și revenirea la CS Dinamo! Dar lăsând astea, să zicem ca își dă demisia. Cine crezi ca o să vină în locul lui!? Și ce să facă cu lotul pe care și l-au permis țeparii ddbisti, niște mercenari atât de rudimentari ca erau sa omoare un om !? La Dinamo e nevoie de un proiect pe termen lung, unul care vad ca înmugurește frumos in L3 și care e ținut pe loc forțat tot de existența acestei clone țepare! Ma întrebai ce am cu ei! Acum sper ca ai înțeles: clona tepara a fost, este și va fi un ghimpe otrăvit în coasta CS Dinamo, club pt care am și voi avea mereu respect, club de care ma leagă amintiri foarte frumoase!

cine este freddy ?? *** ala din las fierbinti ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sadiku_is_back
sadiku_is_back  •  21 Aprilie 2024, 18:43
Postat de Blacknoirbeard pe 21 Aprilie 2024, 16:41

tibi iq 33,daca se joaca pe bune sunteti ca si retrogradati. daca bate botosani,iasi si craiova etapa viitoare sunteti 100% retrogradati. sunt sanse mai mici sa bata toate 3,dar macar botosani sa va bata si deja se complica rau de tot lucrurile pentru voi. iar botosani sigur va bate.

am facut blat la craiova =)))))))) si cu iasi la fel :)))))))))))))))) o sa facem si la botosani :")))))))))))))))))))

Blacknoirbeard
Blacknoirbeard  •  21 Aprilie 2024, 16:41
Postat de sadiku_is_back pe 20 Aprilie 2024, 19:56

DEMISIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA BUBOSULEEEEEEEEEEEEEEEE !! ERAM 100% CA O SA FACI ACELEASI SCHIMBARI PROASTE SI O SA NE APARAM SI LUAM GOL DUPA MIN 90 !!! ESTI MULT SUB BURCA !!!!!

tibi iq 33,daca se joaca pe bune sunteti ca si retrogradati. daca bate botosani,iasi si craiova etapa viitoare sunteti 100% retrogradati. sunt sanse mai mici sa bata toate 3,dar macar botosani sa va bata si deja se complica rau de tot lucrurile pentru voi. iar botosani sigur va bate.

Vezi toate comentariile (88)
Comentează
Close