FOTBAL  »  Superliga  »  FCU

EXCLUSIV „Interimarul” de la FCU vine cu o replică tăioasă pentru Zenga: „Eu, «sifon»? Ce informații secrete să ofer, suntem la NASA? Josnic!”

Dan Vasilică, antrenorul interimar de la FCU Craiova
Dan Vasilică, antrenorul interimar de la FCU Craiova

Articol de - Publicat joi, 27 octombrie 2022 17:14 / Actualizat joi, 27 octombrie 2022 22:32

Dan Vasilică (45 de ani), preparatorul fizic numit antrenor interimar după plecarea lui Marius Croitoru de la FCU Craiova, a reacționat după ce Gazeta Sporturilor a scris că în timpul negocierilor purtate cu Adrian Mititelu (54 de ani), Walter Zenga (62 de ani) i-a spus patronului că avea informații despre „turnătoria” cu care Vasilică ar fi subminat munca altor tehnicieni.

  • Zenga a cerut ca Vasilică să fie dat afară, dar proprietarul lui FCU Craiova nu a acceptat condiția pusă de italian. 

- Bună ziua, domnule Vasilică. Ce părere aveți despre ceea se spune de dumneavoastră, că lucrați pe la spate antrenorii? 
- Sunt doar bârfe, nimic concret. Înainte de toate aș vrea să spun că refuz cu tărie să cred că un caracter, un om de o asemenea anvergură, o personalitate ca Walter Zenga ar fi vorbit despre caracterul unui om pe care nu-l cunoaște, în așa fel, că nu vine pentru că sunt turnător. Refuz să cred un om ca Walter Zenga ar face acest lucru.

Corespondență din Nisa, epicentrul întrebărilor în cazul Halep » Medicamentul dopant găsit în sângele Simonei nu se găsește nici în farmaciile din Franța
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
Corespondență din Nisa, epicentrul întrebărilor în cazul Halep » Medicamentul dopant găsit în sângele Simonei nu se găsește nici în farmaciile din Franța

Dan Vasilică, preparatorul fizic de la FCU Craiova acuzat de „turnătorie”

- Adrian Mititelu nu v-a spus nimic despre asta, că Zenga nu v-ar fi dorit în staff? 
- Nu am avut nicio discuție pe tema asta cu dânsul. Nu am niciun fel de problemă dacă un antrenor dorește să vină cu alt preparator. Nu țin de post.

- Totuși, de ce credeți că apar astfel de zvonuri despre dumneavoastră? 
- Nu înțeleg de unde apar lucrurile astea. Că cineva a auzit de la altcineva, care ar fi vorbit cu nu știu cine, dar fără să existe ceva concret. Ar fi normal să vorbești cu date concrete când pui cuiva o etichetă atât de josnică. Pentru că, din punctul meu de vedere a cataloga pe cineva drept informator, turnător, cel care are astfel de îndelniciri, e josnic.

- Sunt oameni care au interes să vă discrediteze? Mă gândesc, în primul rând, la cei cu care ați lucrat. 
- Doamne ferește! Nu cred că sunt atât de important să deranjez eu pe cineva. Dar probabil că sunt legat de persoana domnului Adrian Mititelu, de presiunea care se face din diverse zone pentru a favoriza în continuare destabilizarea clubului. Personal, n-am avut nicio problemă cu absolut niciun antrenor care a fost la Craiova sau cu care am mai lucrat la alte cluburi. Cred că sunt doar conjunctural introdus și folosit în această ecuație. Din păcate, se vorbește despre caracterul meu și nu despre competențele mele profesionale.

- Sunteți asociat ca fiind omul patronului pentru că antrenorii vin și pleacă, iar dumneavoastră rămâneți. Ce autoritate aveți în staff când vine un antrenor nou? 
- Sunt la Craiova de trei ani, am plecat pe al patrulea. Indiferent cine a fost antrenor, antrenorul principal a stabilit programul de pregătire, a hotărât ce se face și ce nu. Noi ceilalți din staff doar am propus. Până la urmă, responsabilitatea este a antrenorului și automat deciziile i-au aparținut. Eu întotdeauna pe parte de pregătire fizică ori am propus planul de pregătire, iar dacă un antrenor a spus «OK, săptămâna asta îi simt obosiți pe jucători, nu vreau să facem», am făcut ce a spus antrenorul. 

- Așa...
- Eu încerc să-mi justific prin argumente planul de antrenament, dar dacă nu este agreat ridic mâna, în regulă, facem cum spune antrenorul principal. Așa este normal.

Dan Vasilică: „Ușa e deschisă la antrenamente. Ce informații să aflu eu?”

- De la astfel de contradicții de idei s-a ajuns vreodată la momente tensionate, să se ajungă la patron? 
- De ce nu iese concret?, un antrenor cu care am lucrat să spună «Eu m-am certat cu preparatorul fizic vreodată» sau că a avut vreo discuție contradictorie cu mine, mai deranjată, pentru că e prea mult spus ceartă. Nu, eu doar am propus. Nu sunt un «yes man», vin cu argumente, încerc să conving că planul de pregătire este cât se poate de corect, dar repet decizia aparține antrenorului. 

- Dar...
- Au fost puține momente când un antrenor mi-a spus «Uite, în perioada următoare, până se termină campionatul nu vreau să mai facem fizic». N-am comentat. Niciun antrenor nu mi-a zis «Gata, de azi înainte tu nu mai ai ce să cauți aici». 

- Problemele apar mereu când nu sunt rezultate. Ca și acum, patronul a dat înțeles că echipa suferă fizic pentru că n-ați prea fost ascultat de antrenori.
- Nu mă simt vizat. Mă deranjează faptul că se face referire la caracterul meu. Ce-ar putea să informeze preparatorul fizic? Nu mă refer la mine. Ce secrete ar fi într-un staff, încât să nu trebuiască să afle patronul, iar dacă află să dea afară antrenorul? Dumnezeule mare! Ce putem să știm noi, când în ședința tehnică, la fiecare antrenament, participă multe persoane, e ușa deschisă. La antrenamente vine patronul în fiecare zi, vede, observă. Ce informații oare aș putea să aflu eu?

Dan Vasilică: „Am venit la FCU Craiova ca preparator fizic și așa vreau să rămân!”

- Vizați postul de antrenor principal? 
- E deranjant că cei care îmi pun această etichetă de sifon, de turnătoar, nu întreabă. Că s-au schimbat antrenorii? Păi, Thomas Neubert vedeți că a schimbat la FCSB mai mulți antrenori decât mine. Faptul că am rămas antrenor principal în anumite momente este pentru că am și această competență. Înainte de a fi preparator fizic am fost antrenor principal. Am licența A de 5 ani. Țin să precizez că am venit la Craiova ca preparator fizic și așa vreau să rămân. Dacă aș fi vizat postul de antrenor, schimbam atâția antrenori? Spuneam «Puneți-mă pe mine, ori gata!». Nu m-am dus niciodată la patron să-i propun că aș vrea să rămân antrenor. Din contră. Nu înțeleg să fiu acuzat că am lucrat antrenorii. Și mai vreau să spun ceva.

- Vă rog. 
- Clubul acesta este vechi, eu am venit de trei ani. E prima dată când Adrian Mititelu a schimbat doi-trei antrenori într-un an? Tot eu am fost problema? Ca mine în staff mai sunt Vali David, care era aici când am venit eu, Eugen Anghel, cred că are și el vreo patru interimate. Toți sunt informatori? Și din cauza lor pleacă antrenorii? E urât să cataloghezi într-un mod atât de josnic caracterul cuiva fără date concrete. Concret, nu părerea unui antrenor «Domne, eu cred că ăla m-a lucrat». Cum? Cum te poate lucra cineva? Să nu-și ia primele, să fie înjurat, să nu ne atingem obiectivul? Cine ar fi atât de idiot? Ce să faci? Să-i spui unui jucător să dea pe lângă minge?

Se spune că eu sunt sifon, adică informații au ajuns în altă parte. Ce informații secrete au ieșit din vestiar? Ce suntem la NASA? Unde suntem să existe asemenea secrete clasificate? Patronul e cu noi în fiecare zi la antrenamente. N-are nevoie să-i spună cineva ce se întâmplă.

- Dan Vasilică, preparator fizic FCU Craiova

Dan Vasilică: „Aș merge mâine să lucrez cu Adrian Mutu!”

- Patronul a spus că Marius Croitoru a lăsat echipa în genunchi, iar din declarația asta reiese că nu prea ați fost lăsat să lucrați. Așa e? 
- Asta nu arată că după atâte luni, cât a stat Marius Croitoru, patronul nu avut niciun fel de informație din nicio parte, nu doar de la mine, vizavi de modul de pregătire și Marius Croitoru a făcut absolut tot programul așa cum a dorit? Inclusiv planul de pregătire fizică l-a aprobat mereu. Am făcut tot ce a stabilit el.

- Adrian Mutu a fost singurul antrenor care a venit la Craiova cu prepartor fizic în staff, italianul Roberto Berruero. Ce ați făcut în perioada aia? 
- Înainte de a veni Adrian Mutu am fost ca la un interviu. Am discutat cu el și cu preparatorul fizic pe care îl avea. M-au acceptat în staff-ul lor. Ne-am împărțit sarcinile. Eu m-am ocupat pe partea de pregătire fizică pe forță, iar Roberto pe partea anaerobă. Am arătat că pot să lucrez în orice staff, cu oricine. A fost o colaborare bună. Nu a ieșit, din păcate. Am o relație fantastică cu Adi și cu Roberto, și mâine m-aș duce să lucrez cu Adrian Mutu.

Aș vrea să vorbesc punctual, cum mi-aș dori să o facă și cei care mă etichitează. Trică dacă s-a simțit lucrat de mine, de ce a venit a doua și a treia oară la echipă? La fel Nicolo Napoli. A făcut un retur de campionat senzațional, cu meciuri memorabile. Echipa a avut o potență extraordinară, iar la final fanii i-au scandat numele. Oare cu ce l-am lucrat? N-am făcut corect pregătirea fizică?

Nu sunt un tip conflictual, încât să spun că nu e bine dacă nu se face pregătirea fizică cum spun eu. Trebuie să fii maleabil. Fotbalul nu este șantier. Probabil că patronul Adrian Mititelu a înțeles importanța pregătirii fizice și de aceea și-a dorit să avem o colaborare de lungă durată. Și-a dorit o pregătire fizică unitară la echipa mare și la echipa a doua. Contractul meu se termină curând, nu mai am mult. Să nu-și facă probleme cei care mă vorbesc.

- Dan Vasilică, preparator fizic FCU Craiova

Dan Vasilică admite: „Foarte multe lucruri pentru care nu găsesc explicații”

- Cum explicați căderea fizică a echipei după meciul excelent cu Rapid? 
- Mi-e greu să găsesc cauzele. Nu poate fi doar una. Poate unele nu sunt de competența mea, mă depășesc. Cert este că la meciul cu Chindia am arătat jalnic din punct de vedere fizic. La toți parametri. Distanță acoperită, sprinturi, accelerări.

- Concluzia care e, lipsa potenței sau atitudinea? 
- În mod normal, dacă acela e punctul maxim ar trebui să văd jucători că ies accidentați pe bandă rulantă, pentru că atât pot, nu pot mai mult. Să văd că au crampe, că nu mai pot sta în ghete. Nu am văzut asta. Nu e normal, chiar dacă nu faci nimic fizic, să pierzi atât de repede și să arăți atât de rău. De aceea spun că sunt lucruri pe care nu mi le pot explica. Apar întrebări, dacă pot să alerg și acopăr de ce totuși nu mă duc și... Sunt foarte mulți factori pentru care nu găsesc explicații.

- Patronul speră să redresați echipa. Reușiți? 
- Eu spun că împreună cu colegii mei din staff putem îmbunătăți rapid capitolul pregătire fizică. Nu am pierdut totul. Echipa are potențial. La ultimul meci cu Hermannstadt am avut niște cifre foarte bune. Băieții au alergat aproape doi kilometri în sprint, dintre care 1.300 de metri în repriza a doua. Au făcut 117 sprinturi. În cele 15 etape, o singură echipă a mai avut 117 sprinturi. Tot noi, la meciul cu Sepsi. Asta arată că putem fizic. Cum pot să lucrez eu un antrenor? Să-i spun unui jucător nu mai alerga mult? Doamne ferește! Vom face tot ce depinde de noi până când va fi numit un nou antrenor.

A lucrat la Penitenciar 

Dan Vasilică, în staff-ul lui FCU Craiova din iulie 2019, este pentru a patra oară antrenor interimar. El este preparator fizic, dar are și licența A de antrenor. Înainte să intre în fotbal, Vasilică a lucrat la Penitenciarul din Târgu Jiu. 

„Am lucrat 11 ani acolo, nu cred că e o rușine. Am lăsat acea funcție caldă bugetară, am renunțat la absolut tot. Mi-am pus bunăstarea materială a familiei în pericol, inclusiv sănătatea pentru fotbal. Poate alți jucători au renunțat la fotbal și s-au angajat la pompieri, poliție, jandarmi sau penitenciar”, a declarat Dan Vasilică. 

El a fost practicant și antrenor de arte marțiale, kick-boxing, karate. Ca antrenor, Vasilică a activat la Inter Bălești, FC Bistrița, Energeticianul. Din 2018 a renunțat la antrenorat și a devenit preparator fizic. Până să ajungă la FCU a lucrat la Csikszereda și la FC Argeș, în staff-ul lui Emil Săndoi.

Aș dori să fiu catalogat în momentul în care cineva spune că a plecat antrenorul pentru că preparatorul fizic e foarte slab. Să nu se lege de caracterul meu, ceea e josnic. Am familie, am copii. Citesc. Mă întreabă: «Tati, ce înseamnă sifon? Ce faci?». Cum să te joci cu imaginea unui om care nu a deranjat niciodată pe nimeni? Sunt dezamăgit crunt. De ce nu spune nimeni concret «Uite informația asta clasificată a ajuns la patron și l-a dat afară pe antrenor?»

Patronul Adrian Mititelu poate să spună de ce are încredere în mine, în calitățile mele de preparator. Eu cred că vorbim pe rezultate. Am promovat la pas din Liga 3, apoi promovare succesivă din Liga 2 în Liga 1, cred că am contribuit și eu cumva. Acum încerc să-mi fac treaba cât mai bine. Nu vreau să mă laud eu, dar dacă eu nu mă laud văd că mă critică alții.

Nu țin cu dinții de post. Dacă viitorul antrenor spune că vine cu staff-ul lui și nu dorește să colaboreze cu mine îi strâng mâna și îl felicit. Și mie mi-ar plăcea să fac parte din staff-ul unui antrenor, cu care să merg peste tot, să fim ca o familie. Nu m-am simțit niciodată impus vreunui antrenor. Am discutat cu fiecare și am fost acceptat. Nu sunt omul care să stea pe margine și să încaseze salariul. Vreau să progresez, să arăt că am calitate, să ajut echipa să producă rezultate.

Pe Băsescu dacă l-au etichetat ca informator au venit cu niște bilețele, cu niște dosare, cu ceva concret. Și intanța a hotărât că a fost informator. Despre mine, doar bârfe.

- Dan Vasilică, preparator fizic FCU Craiova

Mai multe știri din Liga 1: 

Marius Croitoru anunță o revoluție în lotul lui FC Argeș: „Va exista o restructurare”

George Țucudean, povestea nespusă a retragerii premature din fotbal: „Maică-mea era bolnavă de cancer, țineam totul în mine. A fost pe fond emoțional, din cauza stresului”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
morisca_11
morisca_11  •  28 Octombrie 2022, 13:21

Vreau să progresez, să arăt că am calitate, să ajut echipa să producă rezultate. HAHAHAHA

morisca_11
morisca_11  •  28 Octombrie 2022, 13:17

karatistul de penitenciar , Vasilica nu recunoaste in ruptul capului ca este sifon , auzi la el ce idiotenie spune , ca vezi Doamne el are competente profesionale , hahahahaha , daca a ajuns si marele fotbalist Zenga care nu a avut niciodata tangenta cu Craiova sa il acuze ca este sifon e foarte clara treaba . . PS 97 PE vASILICA AL VOSTRU DE CE NU IL INJURATI ? ARE COMPETENTE PROFESIONALE ASA CUM SE LAUDA SINGUR ?

koukourigou
koukourigou  •  28 Octombrie 2022, 10:19
Postat de romulus57 pe 27 Octombrie 2022, 20:08

De unde stii tu?

Dar tu de unde stii?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează