FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

VIDEO FCU Craiova nu mai are galerie » Reportaj de la stadion: cum e atmosfera la meciurile de acasă, ce spun suporterii care au rămas fideli

3.000 de spectatori au fost în tribune la meciul dintre FCU Craiova și Farul Constanța
Foto: Raed Krishan
3.000 de spectatori au fost în tribune la meciul dintre FCU Craiova și Farul Constanța Foto: Raed Krishan

Articol de , , - Publicat marti, 05 septembrie 2023 13:03 / Actualizat marti, 05 septembrie 2023 15:12

FCU Craiova continuă să joace fără galerie meciurile de acasă, după ce Peluza Sud s-a dezis de formația lui Mititelu în urma deciziei Curții de Apel Timișoara prin care palmaresul istoric al Universității a fost atribuit celor de la CSU Craiova. Cu toate acestea, conducerea clubului speră că aceștia vor reveni pe stadion în cel mai scurt timp.

Duminică seară, FCU Craiova înfrunta campioana en-titre Farul Constanța în Bănie, iar meciul era extrem de important pentru juveți. 

După eșecurile din derby-urile cu Rapid și Petrolul, FCU Craiova avea mare nevoie de 3 puncte cu dobrogenii, pe care le-a și obținut de o manieră categorică. A fost 4-0 pentru alb-albaștri, un spectacol total ofensiv din partea echipei lui Dan Vasilică. 

FRF a aprobat schimbarea denumirii » Cum se numește acum FCU Craiova
FCU CRAIOVA
FRF a aprobat schimbarea denumirii » Cum se numește acum FCU Craiova

Cu toate acestea, echipa nu a avut mare susținere din tribune. Doar 3.000 de spectatori, cifră oficială, au asistat la partida care a început la 21:30. Fără galerie în peluză, care a fost de altfel și închisă, majoritatea fanilor s-au reorientat spre Tribuna a 2-a.

De altfel, nici în oraș nu a existat emulație ca pe vremuri. Centrul vechi, locul unde se strângea galeria să plece spre stadion era gol. Liniște totală înaintea partidei. 

FCU Craiova nu mai are galerie » Reportaj de la stadion: cum e atmosfera la meciurile de acasă, ce spun suporterii care au rămas fideli

Puțini fani mai cred într-o minune

Nepăsători de decizia Peluzei Sud de a se dezice de echipă sau de cea a Curții de Apel Timișoara, suporteri ai echipei veniți cu familiile la meci au încercat așa cum au putut să suplinească lipsa galeriei. „Suntem noi, Știința suntem noi!” se scanda din tribune în momentul în care favoriții umileau trupa lui Hagi. 

GSP a vorbit cu câțiva dintre suporterii care au ales să rămână alături de echipă în ciuda tuturor problemelor: „Eu am contract pe viață cu această echipă. Am peste 62 de ani de activitate ca suporter. Cum să nu vin? O voi susține până la moarte și dincolo de ea. 

Vin de atâția ani, am prins meciuri și pe vechiul stadion, am cunoscut marii fotbaliști care au jucat la Știința, apoi la Universitatea Craiova din 1966 de când a venit Ion Oblemenco și a schimbat denumirea. Cum pot să mă schimb?”, a declarat un suporter. 

Altul a continuat: „Domnul care v-a vorbit înainte a spus foarte bine motivele pentru care vine lumea la această echipă. Am și eu o vârstă, iubirea alb-albastră a rămas aici, unde este continuitatea. Continuitatea nu e în tribunale, nu e în hotărârile judecătorești. 

Continuitatea este acolo unde s-a făcut performanță înainte și unde numele Universității a fost scris și dus cu greutate. E  un punct de vedere al multora dintre cei care susțin fotbalul, ați văzut ce se întâmplă pe stadioanele din România. 

Toate galeriile mari vorbesc despre adevărata Universitatea și despre clona (n.r. - CSU Craiova). E o impresie greșită că lumea merge acolo și nu aici. La CSU fanii sunt aduși politic jumătate dintre ei, aici oamenii vin singuri

FCU Craiova nu mai are galerie » Reportaj de la stadion: cum e atmosfera la meciurile de acasă, ce spun suporterii care au rămas fideli
Sediul clubului FCU Craiova

Conducerea lui FCU Craiova e sigură că Peluza se va întoarce

Clubul este convins că galeria se va întoarce, cu condiția ca echipa să aibă rezultate pozitive în următoarele etape.

„Nu s-au dezis mulți suporteri. La meciul cu Rapid au fost 13.000 (n.r. - 7.700 de spectatori au privit din tribune FCU Craiova - Rapid, cifră oficială), nu suntem foarte departe la acest capitol față de cei de la CSU. 

Ok, recunoaștem că au galeria prezentă la fiecare meci, dar nu ne facem niciun stres. Dacă vor veni rezultatele, aceștia se vor întoarce”, a declarat Adrian Mititelu jr pentru GSP.

VIDEO. Marcel Pușcaș: „Cei din Peluza Sud pot fi aduși înapoi”

Și Marcel Pușcaș, directorul general al FCU Craiova, are acceași opinie: „Peluza s-a dezis, dar eu cred că prin rezultate acei suporteri pot fi aduși înapoi. Lumea până la urmă vine pentru că în RomâniA e dependentă de 3 lucruri în general. 

Spiritul comunitar despre care în România se mai poate discuta. Uitați la Glasgow, când erau în Liga a 4-a, tot 30.000 de oameni erau la stadion, la Munchen, 1860, la fel în Liga a 3-a!

Alții vin după adversar, dacă joci cu FCSB este una, alta e dacă joci cu Voluntari. 

Apoi mai e faptul dacă ai o succesiune de victorii. Dacă bați 10-12 meciuri la rând, vede lumea că e spectacol. Cele 3 elemente trebuie să se pupe ca să se umple stadioanele”, a precizat Pușcaș.

Citește și alte știri din Liga 1: 

U Cluj, două mutări de ultimă oră! A dus jucători de la Universitatea Craiova și CFR Cluj
TRANSFERURI
U Cluj, două mutări de ultimă oră! A dus jucători de la Universitatea Craiova și CFR Cluj
LPF a anunțat programul etapei a 9-a » FCSB și Rapid joacă în aceeași zi + Când se dispută Dinamo - FCU Craiova
ETAPA 9
LPF a anunțat programul etapei a 9-a » FCSB și Rapid joacă în aceeași zi + Când se dispută Dinamo - FCU Craiova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (44)
vazicdegeaBA
vazicdegeaBA  •  08 Septembrie 2023, 15:26
Postat de TIborSzoltan pe 08 Septembrie 2023, 02:29

Urata e clona asta din booveni… fe ce calu unica Craiova Oltenia 1825391738

atat stiti. sa comentati ineptii. calul si numarul de inmatriculare de la autocarul FCU. dar ca voi sunteti picati in divizia a doua din senin de la mogosoaia. europa 2015 ? faptul ca toti oamenii de fotbal va spun ca nu sunteti voi Universitatea Craiova? Ilie Balaci, Cornel Dinu, Radu Paraschivescu etc. ati auzit ce a zis Angheluta la digi despre decizia justitiei ? eu stiu ca voi stiti, dar va place shaorma de la partid prea mult. anul asta va distrugem . B&B

vazicdegeaBA
vazicdegeaBA  •  08 Septembrie 2023, 15:15
Postat de TIborSzoltan pe 08 Septembrie 2023, 02:29

Urata e clona asta din booveni… fe ce calu unica Craiova Oltenia 1825391738

***. *** ? toata tara stie cine sunteti.: cs mogosoaia. toata lumea vede ce fotbal jucati voi. am vazut si eu meciurile, praf. ati jucat putin fotbal cu aia din Iasi din b veniti si ramasi in 10 si cam atat. FCU joaca fotbal si cand pierde. cata shaorma ai mancat pana acum de la adrian ucv ala care si-a pus 1984 dupa nea Adi ? cand a pus rotaru 1948 la denumire ? ***. suflete inchiriate sunteti si o sa fiti.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vazicdegeaBA
vazicdegeaBA  •  08 Septembrie 2023, 15:05
Postat de 10iul73 pe 06 Septembrie 2023, 13:29

Nu te-am întrebat pe tine... Știu, tu ești ruda..

tu intelegi ce va zice omul ? tu intelegi ce a zis badea ? tu intelegi ca a semnat si badea si cartu la privatizare? tu intelegi decizia de la timisoara? ce palmares? pana la data si ce an ? voi intelegeti ca sunteti suflete inchiriate ? dar ce astepari sa avem de la voi cand lorena Balaci auzea mereu ce zice Ilie Balaci si ea ce a facut si ce a zis. nu ma mai mir de alti oameni. timpul o sa va dovedesca si voua ca sunteti suflete inchiriate

Vezi toate comentariile (44)
Comentează