FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Fețele lui Becali: acum îl vede bun pe Pantea, dar în 2020 a fost aproape să-i distrugă viitorul pentru un jucător care în prezent aproape că s-a lăsat de fotbal

Articol de , , - Publicat marti, 22 august 2023 20:54 / Actualizat marti, 22 august 2023 23:53

Alexandru Pantea (19 ani) e „Roberto Carlos de la FCSB” și „va pleca pe multe milioane” sunt doar câteva dintre declarațiile pe care Gigi Becali le-a făcut în ultima perioadă despre fundașul dreapta. Finanțatorul și-a schimbat radical opinia față de acum 3 ani. 

Titular în acest sezon, Pantea s-a impus în echipă, mai ales că el îndeplinește și rolul de jucător eligibil pentru regula U21. Va împlini 20 de ani luna viitoare și a fost remarcat inclusiv de antrenorul lui Nordsjaelland. 

Revoluție la clubul din Superligă » Noul șef, un personaj controversat, îl va da afară inclusiv pe fostul antrenor de la FCSB
MERCATO
Revoluție la clubul din Superligă » Noul șef, un personaj controversat, îl va da afară inclusiv pe fostul antrenor de la FCSB

„Este foarte bun. Da, a comis penalty, dar e bun cu mingea la picior și se apără bine. Are un viitor strălucit. Nu cred că noi avem bani ca să-l cumpărăm", a spus Johannes Hoff Thorup.

Gigi l-a vrut pe David, nu pe Pantea, la solicitarea unora din Academie

„Pe Pantea îl pun în locul lui Coman pe locul 1. Eu zic că Pantea este cel mai bun jucător al nostru, mai tare decât Coman! Mă refer la valoare. Când spun valoare, spun bani! În mod normal, o să fie convocat și la naționala mare. Pantea va pleca pe milioane multe”, a declarat și Becali după ultima etapă de campionat, 2-1 cu Poli Iași, al 5-lea succes din tot atâtea meciuri în Liga 1, în care puștiul din banda dreaptă a fost integralist.

În prezent, Becali e încântat de Pantea, a renunțat și la păstrarea lui Vali Crețu în lot, o variantă pentru postul de fundaș dreapta, și nu a mai insistat nici cu soluția Ovidiu Popescu pentru această poziție, așa cum anunțase înainte de startul sezonului. 

E noul său favorit și așteaptă să-l vândă pe multe milioane, însă tot Becali e cel care, practic, a fost la un pas să-i întrerupă brusc cariera de fotbalist lui Pantea. În urmă cu 3-4 ani, când Pantea se afla în Academia FCSB și a fost remarcat de Mihai Stoica și de antrenorii de la prima echipă, a fost luat să se antreneze cu formația de seniori și chiar să facă deplasarea la anumite jocuri, în ciuda faptului că era foarte, foarte mic de vârstă.

Atunci, Becali a primit din partea celor care se aflau în Academie, la vremea respectivă referințe bune despre unul dintre concurenții săi direcți pe post, Dumitru David, mai mare cu un an și jumătate decât Pantea. La acel moment, Becali le solicitase celor din club ca lui Pantea să-i fie interzis să se mai antreneze și să meargă cu prima echipă, tocmai pentru a i se face loc lui David.

MM l-a sprijinit pe Pantea și a insistat să joace

Cel care a insistat pentru ca Pantea să nu fie îndepărtat a fost Mihai Stoica. Și nu doar că fundașul dreapta nu a pierdut contactul cu prima echipă, dar a și început să joace! În vara lui 2020, când încă nu împlinise 17 ani, a debutat în Liga 1, într-un meci cu Gaz Metan Mediaș. 

Fețele lui Becali: acum îl vede bun pe Pantea, dar în 2020 a fost aproape să-i distrugă viitorul pentru un jucător care în prezent aproape că s-a lăsat de fotbal
Alexandru Pantea

În acea vară și în următorul sezon a bifat 11 jocuri, inclusiv în cupele europene, după care s-a decis ca el să fie împrumutat la liga secundă, în 2021, unde Hermannstadt avea nevoie de un fotbalist eligibil pentru regula impusă de FRF. La Sibiu, Pantea a fost om de bază și a promovat cu ardelenii.

Măldărășanu a dorit atunci să-l mai aibă un an împrumut, dar tot Mihai Stoica a insistat ca el să revină în lotul FCSB-ului pentru că ar putea deveni repede o soluție chiar la nivelul primului "11". 

În sezonul trecut a jucat 24 de meciuri, în toate cele 3 competiții în care a fost implicată echipa sa. Chiar dacă era sub generația de dinainte, ca vârstă, a fost și în echipa națională de tineret, cu care a participat la turneul final din această vară, fiind integralist în toate cele 3 meciuri, cu Spania 0-3, Ucraina 0-1 și Croația 0-0.

Pantea face 650.000, David e nimeni

În acest moment, Pantea e evaluat la 650.000 de euro, e pe un trend ascendent și e lăudat inclusiv de antrenorii echipelor pe care FCSB le-a întâlnit în Europa, în vreme ce fotbalistul pentru care Becali insista în 2020 să fie promovat în detrimentul lui Pantea e fără club de 6 luni și e aproape de a renunța la fotbal, deși are doar 21 de ani. 

CV-ul lui David în acest interval de timp a arătat așa: FC Buzău, Afumați, Unirea Constanța, dar la niciuna dintre aceste grupări nu a reușit să se impună. 

Pantea a bifat prezențe la toate echipele naționale

  • U16: 4 meciuri
  • U17: 1 meci
  • U19: 12 meciuri, inclusiv jocuri la turneul final al CE din 2022
  • U20: 2 meciuri
  • U21: 5 meciuri, inclusiv în jocurile de la turneul final al CE din 2023

Cu ce fundași dreapta a câștigat FCSB cele 5 titluri

Fețele lui Becali: acum îl vede bun pe Pantea, dar în 2020 a fost aproape să-i distrugă viitorul pentru un jucător care în prezent aproape că s-a lăsat de fotbal

VIDEO. Gigi Becali anunță că partida cu CSU Craiova se va juca în Ghencea: „E greu să ne învingă cineva în România”

Citește și alte știri despre FCSB: 

Cine a știut să facă bani în această vară? CFR și Farul tunuri financiare, Craiova e zero, Sepsi suclasează Rapid + Unde se situează FCSB
FINANCIAR
Cine a știut să facă bani în această vară? CFR și Farul tunuri financiare, Craiova e zero, Sepsi suclasează Rapid + Unde se situează FCSB
Andrei Cordea, prezentat oficial la noua echipă! Primul mesaj
MERCATO
Andrei Cordea, prezentat oficial la noua echipă! Primul mesaj

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (21)
Andrei1986
Andrei1986  •  23 August 2023, 15:58

Pe *** doar banii îl înteresează, nu fotbalul.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

therealreddog33
therealreddog33  •  23 August 2023, 14:15
Postat de Covid78 pe 23 August 2023, 11:18

Exact, azi cine tine cu fc fcsb nu e stelist ci suporter de rezultat, Steaua înseamnă disciplina, performante. FC FCSB nu însemna nimic

Habar nu am și nici nu mă interesează, sincer :). Eu am echipa mea pe care o sustin.

magic4ever
magic4ever  •  23 August 2023, 13:07

Ce gluma buna cu Pantea la nationala mare...Manea si Ratiu au 5 clase peste el....

Vezi toate comentariile (21)
Comentează