FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - FCU CRAIOVA

Flavius Stoican, mesaj războinic pentru Adrian Mititelu înaintea finalei din play-out: „E cel mai important meci al sezonului”

Flavius Stoican, antrenor FC Botoșani
Flavius Stoican, antrenor FC Botoșani

Articol de - Publicat joi, 20 aprilie 2023 17:59 / Actualizat joi, 20 aprilie 2023 18:07

Antrenorul lui FC Botoșani, Flavius Stoican (46 de ani), pregătește ca pe o finală meciul cu FCU Craiova, programat sâmbătă, pe teren propriu, în etapa a 5-a din play-out. 

„Îmi doresc atât de tare să reușim să fim pe primele două locuri în play-out, încât aș face orice. Este cel mai important meci al sezonului pentru noi”, a declarat Stoican, într-o conferință de presă suținută astăzi.

  • FC Botoșani - FCU Craiova se joacă sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 17:30. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și transmisă la TV pe Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport

Miza este clasarea pe locurile 7-8, care dau baraj pentru un loc în finala de Conference League, cu locul 3 din play-off. FCU Craiova este pe 7, cu 27 de puncte, la egalitate cu Petrolul, iar FC Botoșani se află pe 9, cu 26 de puncte.

Fostul căpitan de la FCSB a revenit în iarbă, la aproape 4 ani de când se retrăsese: „Îmi era dor de fotbal și am simțit că încă mai pot să joc”
REVENIRE
Fostul căpitan de la FCSB a revenit în iarbă, la aproape 4 ani de când se retrăsese: „Îmi era dor de fotbal și am simțit că încă mai pot să joc”

Flavius Stoican, înainte de FC Botoșani - FCU Craiova: „Acest meci e mai important decât toate”

„Meciul cu FCU Craiova este o finală, ca toate meciurile din play-out, dar ăsta parcă acest meci e mai important decât toate. De ce? Pentru că ne dorim foarte mult să ajungem pe unul din cele două locuri care duc în barajul pentru Europa.

Întâlnim o echipă care a fost și este lăudată de toată lumea, pe bună dreptate, cu jucători valoroși, și vrem să vedem și noi la ce nivel suntem”, a declarat Flavius Stoican.

Stoican a făcut apel la mobilizare generală: „Avem nevoie de victorie, avem nevoie de susținerea suporterilor. Avem nevoie să păstrăm același ritm de joc din prima repriză a meciului cu UTA. Avem nevoie de continuitate. De aceea este un meci important din toate punctele de vedere”.

Meciul FC Botoșani - FCU Craiova este special pentru Flavius Stoican

Meciul cu FCU Craiova este unul special pentru Flavius Stoican, care nu a uitat că în toamna lui 2021 a fost demis de Adrian Mititelu după doar patru etape.

„Știu că am plecat după o victorie cu Mediaș și un egal cu Rapid, în deplasare. A fost decizia oamenilor de acolo, așa au considerat de cuviință. 

Nu am de luat nicio revanșă. Îmi doresc atât de tare să reușim să fim pe primele două locuri în play-out încât aș face orice. Este cel mai important meci al sezonului pentru noi.

Nu vreau să pun presiune pe jucători. Am încredere că această echipă poate mult mai mult. Dacă batem FCU Craiova înseamnă că merită să fim acolo, dacă nu, înseamnă că mai avem de muncit”.

Flavius Stoican, antrenorul lui FC Botoșani, laudă FCU Craiova

Flavius Stoican așteaptă ca jucătorii lui să continue seria rezultatelor pozitive din play-out: 2-0 cu UTA (deplasare), 1-0 cu FC Argeș (acasă), 1-1 cu Hermannstadt (deplasare), 1-0 cu Chindia (acasă).

Tehnicianul Botoșaniului și-a pus însă elevii în gardă: „FCU este o echipă cu o posesie bună, cu jucători care au liniștite pe atacurile poziționale. Bauza și Bahassa pot face diferența pe atacuri rapide. Îl mai au pe Baeten, revenit după accidentare”.

Apoi, Stoican le-a transmis încredere fotbaliștilor pe care îi pregătește:

„Și noi avem jucători valoroși, care au arătat determinare, atitudine. Când marchează Mailat este și munca celor din spatele lui. Când nu marchează Mailat, apare Dragu. Când nu apar Mailat sau Dragu, apare Roman. În spate sunt mijlocașii, fundașii. Am văzut o echipă care își dorește să ajungem acolo unde ne este locul.

Numai cei de la mijloc, Florescu, Ivanov și Dican, dacă ne uităm pe InStat, au alergat cel puțin 11.000 de metri. Toate astea îmi dau încredere”.

Le-am spus jucătorilor să rămânem echilibrați. Dacă reușim să câștigăm meciul cu Craiova avem mari șanse să terminăm pe primele două locuri din play-out


- Flavius Stoican, antrenor FC Botoșani

Flavius Stoican, temă pentru Antoni Ivanov: „Nu mișcă nimeni”

Întrebat dacă va lua măsuri suplimentare pentru anihilarea lui Bauza și Bahassa, Flavius Stoican i-a trasat sarcină de joc închizătorului bulgar Antoni Ivanov chiar în fața jurnaliștilor. „Nu mișcă nimeni!”.

„Ivanov abia așteaptă să înceapă meciul. Am încredere, pentru că știu ce jucători antrenez. Vor să demonstreze că nu este nicio diferență noi și cei de la FCU Craiova, pe care se cer sute de mii sau milioane de euro. Gen Bahassa, gen Bauza.

Sunt convins că va fi o partidă în care jucătorii mei își vor da sufletul. Ne dorim victoria și pentru a face fericiți oameni de Zilele Municipiului Botoșani”, a adăugat antrenorul lui FC Botoșani.

La cum am arătat în ultimele meciuri, n-ar fi o surpriză să ne calificăm în Conference League. Sper să învingem Craiova și să ne facem fericiți suporterii 


- Antoni Ivanov, mijlocaș FC Botoșani

Citește și: 

Marius Șumudică, dezlănțuit în direct: „E prăpăd dacă încep să vorbesc despre Rapid!” » „Dacă ia FCSB titlul în an de centenar, va fi cea mai mare palmă”

Gigi Becali a anunțat echipa din play-off pe care o va ajuta: „Suntem prieteni”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
stefy29
stefy29  •  22 Aprilie 2023, 07:36
Postat de TIborSzoltan pe 21 Aprilie 2023, 05:23

Hai Botoșani! Bateți clona!!!

Nu-ți vezi ma de clona ta ceseu 2013 Mogoșoaia, ce treabă ai tu cu o echipa adevărată?

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  21 Aprilie 2023, 05:23

Hai Botoșani! Bateți clona!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează