FOTBAL  »  Superliga  »  PROIECT

VIDEO / EXCLUSIV Fotbalistul transferat în 2022 de Gigi Becali s-a făcut conducător, îl are ca model pe MM Stoica și anunță: „Vrem să ajungem în Superliga”

Florin Achim, cu mingea la picior, în echipamentul FCSB
Florin Achim, cu mingea la picior, în echipamentul FCSB

Articol de - Publicat marti, 30 ianuarie 2024 14:30 / Actualizat marti, 30 ianuarie 2024 15:01

Florin Achim, 32 de ani, tocmai s-a retras din cariera de fotbalist și a fost numit team manager la CS Minaur Baia Mare, ocupanta ultimului loc din Liga 3, Seria 10 ♦ În direct la GSP Live, Achim a vorbit despre planurile pe care le are în noua postură ♦ Spune că Mihai Stoica e un exemplu pentru el, își propune să construiască o bază sportivă la Baia Mare precum cea de la FCSB și să crească treptat nivelul echipei: „Ne dorim să ajungem în Liga 1 în câțiva ani”

Maramureșenii trec printr-un moment complicat, dar Achim, ultima dată fundaș dreapta la Concordia Chiajna și în trecut fotbalist la cluburi precum Academica Clinceni sau FCSB, vorbește despre un proiect pe termen lung compus alături de edilul interimar din Baia Mare, Doru Dăncuş.

VIDEO. Florin Achim, noul team manager de la Minaur Baia Mare: „Am simțit că e momentul pentru o nouă etapă”

„A fost o trecere bruscă pentru mine. Am primit propunerea din partea domnului primar de la Baia Mare, Doru Dăncuș. Ne cunoșteam și înainte, am discutat mult despre fotbal în ultima perioadă cu dânsul, i-au plăcut și lui ideile mele și așa am început colaborarea. 

Am simțit că e momentul să înceapă o nouă etapă în cariera mea și am acceptat propunerea. Nu mai știu dacă mai eram motivat 100% ca jucător, dar mi-am dorit să pornesc pe drumul de conducător. Am simțit că acum e momentul să fac acest pas. E o vârstă fragedă în această meserie și îmi doresc să am o carieră frumoasă”, a spus Achim, originar din Baia Mare.

Dinamo: „Îl vrem pe Compagno” » Răspuns sec din tabăra atacantului de la FCSB!
DINAMO
Dinamo: „Îl vrem pe Compagno” » Răspuns sec din tabăra atacantului de la FCSB!

Florin Achim: „La Baia Mare, team manager înseamnă președinte”

Achim povestește care va fi rolul lui la Baia Mare: 

„O să mă ocup de secția de fotbal. Avem 3 secții la Baia Mare, două de handbal, una de masculin, cealaltă de feminin, și una de fotbal. Fiecare secție are un team manager, un președinte de fapt. În organigrama clubului nostru, team manager înseamnă președinte, e cel care conduce.

Îmi doresc foarte mult să fac lucruri bune la Baia Mare, să implementez lucrurile bune pe care le-am văzut pe unde am fost și să elimin aspectele greșite”.

Florin Achim, despre obiectivele de la Baia Mare: „Ne dorim să ajungem în Liga 1”

Primul obiectiv asumat de Achim la Baia Mare e menținerea în Liga 3. Apoi, Florin afirmă că își dorește în timp să construiască o echipă pentru primul eșalon:

„Pe termen scurt, obiectivul e menținerea echipei în Liga 3, care e realizabil. Ulterior, de la anul, ne gândim să facem o echipă puternică. 

Am mare încredere că ne putem salva de la retrogradare, sunt sigur că o vom face. Normal că ne dorim și o promovare în Liga 1, însă trebuie să fim pregătiți pentru acest lucru. Anul trecut, echipa a fost în Liga 2 și a retrogradat. A ajuns în Liga 2 printr-o surpriză, Baia Mare n-a fost pregătită pentru Liga 2, iar acesta e motivul pentru care a și retrogradat. Ne dorim să avem o echipă la Liga 1 în câțiva ani”. 

În prezent, antrenorul celor de la Baia Mare e Ciprian Danciu, despre care Achim susține că: „Nu e în pericol, am în continuare încredere în el și cred că avea nevoie de un sprijin, de un team manager care să-l ajute, să-i dea încredere, să-i aducă niște jucători. Am încredere în el, sper să ne îndeplinim obiectivele împreună. Dar, la fel ca în cazul meu, rezultatele îl țin în funcție, așa e la fotbal”.

Fotbalistul transferat în 2022 de Gigi Becali s-a făcut conducător, îl are ca model pe MM Stoica și anunță: „Vrem să ajungem în Superliga”
Florin Achim, în platoul GSP Live

Am semnat pe 6 luni cu Baia Mare, există și o opțiune de prelungire. Durata contractului a fost inițiativa mea, nu sunt genul de om care să stea cramponat de o funcție doar de dragul de a sta. Îmi doresc să fac lucruri frumoase, să ne îndeplinim obiectivele, ca mai apoi să ne propunem alte obiective

- Florin Achim, team manager Minaur Baia Mare 

Vrea o bază ca la FCSB

În studioul Gazetei Sporturilor, Achim a precizat că își propune să construiască la Baia Mare o bază de tipul celei de care a beneficiat la FCSB în perioada februarie 2022 - februarie 2023:

„Discuția mea cu domnul primar despre infrastructură a fost amplă. Acolo suferim foarte mult, nu doar la Baia Mare, ci în România în general. Nu suntem pregătiți din punctul de vedere al infrastructurii, de ce ține de terenuri de antrenament...

Domnul primar e deschis și înțelege că, dacă vrem un club sănătos, trebuie să oferim o infrastructură sănătoasă. Îmi doresc să avem o bază sportivă pe modelul FCSB, sper să reușim să realizăm acest lucru”.

Fotbalistul transferat în 2022 de Gigi Becali s-a făcut conducător, îl are ca model pe MM Stoica și anunță: „Vrem să ajungem în Superliga”
Achim a bifat doar un minut la FCSB într-un joc oficial, în ultima etapă din sezonul 2021-2022, victoria cu CFR Cluj de la Buzău, scor 3-1

Mihai Stoica, un model pentru Florin Achim

După experiența de la FCSB, Florin Achim a rămas și cu un model pentru noua carieră: „Mihai Stoica este un conducător foarte vigilent, foarte atent la detalii, pentru el orice detaliu contează. E foarte bine pregătit din punct de vedere fotbalistic, cunoaște fotbaliști de pe tot globul, e greu să-l prinzi la fotbal pe picior greșit. Este un conducător foarte bun, cred eu că e cel mai bun conducător din România. E un model pentru mine, la fel ca alții alături de care am lucrat”.

Ce spune Florin Achim că nu va face niciodată din postura de conducător? „Marea problemă la noi în România sunt promisiunile neîndeplinite. Ca jucător, am primit destule promisiuni care nu s-au respectat. Îmi doresc ca în noua mea meserie să spun lucrurilor pe nume, nu mi-aș dori niciodată să ajung în situația în care să-mi mint jucătorii. Și n-o să ajung!”.

Fotbalistul transferat în 2022 de Gigi Becali s-a făcut conducător, îl are ca model pe MM Stoica și anunță: „Vrem să ajungem în Superliga”
Prezentarea oficială a lui Florin Achim la Minaur Baia Mare

Cariera lui Florin Achim în Liga 1

SEZONECHIPĂM / G / A*
2013/14Săgeata Năvodari26 / 1 / 3
2014/15U Cluj4 / 0 / 1
2019/20Clinceni33 / 2 / 0
2020/21Clinceni31 / 0 / 2
2021/22Clinceni15 / 0 / 1
2021/22FCSB1 / 0 / 0

*Meciuri / Goluri / Assisturi în Superliga

VIDEO INTEGRAL. Emisiunea GSP Live cu Florin Achim

Mai multe articole de actualitate: 

IUREȘ în direct » MM Stoica a țipat minute în șir la Samuilă: „Știu că te roade! Deja e prea mult, «too much»!”
SCANDAL ÎN DIRECT
IUREȘ în direct » MM Stoica a țipat minute în șir la Samuilă: „Știu că te roade! Deja e prea mult, «too much»!”
Mihai Rotaru, transfer de urgență la Craiova, după 0-3 cu FCSB » Mutare curioasă: are doar 10 meciuri în ultimii doi ani
CSU CRAIOVA
Mihai Rotaru, transfer de urgență la Craiova, după 0-3 cu FCSB » Mutare curioasă: are doar 10 meciuri în ultimii doi ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
brentford
brentford  •  30 Ianuarie 2024, 15:33

"îl are ca model pe MM Stoica"... Astea sunt modelele de urmat in Romania,alde Meme,Gigi,Prodanca. Bravo,Achime! Vei avea o cariera de succes.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează