FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Florinel Coman, pus sub învinuire în dosarul penal deschis pe numele lui în urmă cu doi ani » Cum încearcă să-l salveze avocații

Florinel Coman (24 de ani), extrema stângă a vicecampioanei României, FCSB, are din nou probleme de ordin juridic. Acesta a fost pus sub învinuire în  dosarul penal deschis pe numele lui în urmă cu doi ani.
Florinel Coman (24 de ani), extrema stângă a vicecampioanei României, FCSB, are din nou probleme de ordin juridic. Acesta a fost pus sub învinuire în dosarul penal deschis pe numele lui în urmă cu doi ani.

Articol de - Publicat joi, 23 februarie 2023 11:53 / Actualizat joi, 23 februarie 2023 11:57

Florinel Coman (24 de ani), extrema stângă a vicecampioanei României, FCSB, are din nou probleme de ordin juridic. Acesta a fost pus sub învinuire în dosarul penal deschis pe numele lui în urmă cu doi ani, scriu cei de la Gândul. 

La acea vreme, Gigi Becali, patronul FCSB, spunea despre Coman că are permis de conducere luat în Ucraina. Anchetatorii ar fi luat legătura cu autoritățile din Ucraina, pentru a afla cum fotbalistul roș-albaștrilor a dobândit carnetul de conducere în țara vecină. 

„Ce să plătesc, mă? Nu sunt mulțumit!” » Becali se gândește să renunțe la un titular de la FCSB: „O să vorbesc cu Pintilii”
FCSB
„Ce să plătesc, mă? Nu sunt mulțumit!” » Becali se gândește să renunțe la un titular de la FCSB: „O să vorbesc cu Pintilii”

Ucrainenii au ignorat însă cererea autorităților din țara noastră, iar lucrurile s-au complicat și mai mult după ce Rusia a declanșat războiul în Ucraina. 

Florinel Coman, pus sub învinuire în cazul permisului luat în Ucraina 

Autoritățile din România ar fi schimbat strategia și ar fi construit probatoriul bazându-se pe alte dovezi, în așa fel încât fotbalistul celor de la FCSB să poată fi prezentat în fața instanței. Florinel Coman ar fi primit calitatea de incuplat, mai arată sursa citată, care mai scrie că, potrivit anchetatorilor, avocații lui Florinel Coman ar urma să depună la dosar câteva caracterizări semnate de câteva persoane apropiate de jucător. 

Din acestea, ar reieși că Florinel Coman este un cetățean model, după aceea va fi întocmit rechizitoriul, iar fotbalistul FCSB-ului, care ar fi fost deja audiat de două ori, ar urma să fie trimis în judecată. 

Ce riscă Florinel Coman 

Dacă se va stabili că jucătorul lui FCSB a circulat pe drumurile publice fără a deține un permis de conducere valabil, Coman va primi o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 1 și 5 ani! 

Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice - Conducerea unui vehicul fără permis de conducere:

Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani

- Art 335 din Codul Penal

Comunicatul poliției de la acea vreme 

La data de 22.02.2021, in jurul orei 17:25, pe A2, km 75, sensul Constanța către București, a fost înregistrat de aparatul radar, circulând cu viteza de 165 km/h autoturismul marca …. cu nr . …. În autoturism se aflau două persoane, iar în urma stabilirii identității, conducătorului auto s-a stabilit că se numește COMAN FLORINEL Teodor, de 22 ani, din municipiul Brăila, fotbalist.

Acesta a prezentat la control un document asemănător unui permis de conducere internațional, fără a putea face dovada deținerii vreunui permis de conducere național. Din verificări, s-a stabilit că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauza a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar documentul prezentat la control a fost ridicat in vederea continuării cercetărilor.

-comunicat Poliția Română 

VIDEO. Victor Becali, despre Omrani și Florinel Coman: „Nu s-a remarcat cu absolut nimic” + „Au fost oferte pentru Coman de 8-9 milioane de euro”

Citește și: 

Fundașul maghiar al lui Sepsi susține politica lui Viktor Orban: „Nu-i pasă ce cred cei din Europa sau oricine altcineva” + Ce spune despre investițiile guvernului maghiar în sportul românesc și despre scandările xenofobe

Hermannstadt e penultima în clasamentul Ligii 1 pe 2023, însă sibienii nu disperă: „Și granzii au pățit ca noi”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (107)
istet10
istet10  •  07 Octombrie 2023, 19:20
Postat de Adriann_1 pe 07 Octombrie 2023, 00:30

Prostache, tu chiar ai vrea ca Florinel sa DECLARE IN FALS ca ar avea permis valabil de Ucraina, obtinut legal? PAI ASTA I-AR GARANTA PRACTIC O PEDEAPSA CU EXECUTARE. Orice avocat o sa-l sfatuiasca sa coopereze la maxim, sa recunoasca faptele, sa spuna ce rau ii pare samd ca sa ia cu suspendare, FIIND LA PRIMA ABATERE. Doamne-fereste, p(r)ostacii astia gigisti practic si-ar baga vedeta la puscarie cu ineptiile lor, daca s-ar lua ala dupa ei. Asa ceva... :))

Prostalaule, te-ai trezit din hibernare?

Adriann_1
Adriann_1  •  07 Octombrie 2023, 00:30
Postat de istet10 pe 25 Februarie 2023, 21:39

Ba prostule, tu nu esti capabil sa intelegi ce citest? Ba, codul rutier de care vorbesti , cu ce a fost incalcat? Ba prostalaule, ***. Citeste art. 335 din Codul Penal si o sa vezi ca referitor la regimul rutier este pedepsita conducerea fara permis sau cu unul necorespunzator categoriei autovehiculului. Coman AVEA permis. Ca politia a avea suspiciuni cu privire la acel document, e alta treaba. Dar suspiciunea nu inseamna ca autoritatile romane pot stabili autenticitatea si valabilitatea documentului respectiv. Drept dovada este faptul ca au fost intrebati ucrainienii, adica emitentul, el fiind cel care poate spune daca documentul e bun sau nu. Daca autoritatile romane aveau competenta asta nu-i mai intrebau pe ucrainieni, pricepi? In lipsa unui raspuns din partea emitentului, procurorii romani au hotarat sa-l agate cu faptul ca permisul nu ar fi putut fi obtinut prin lipsa prezentei lui Coman in Ucraina. Ori legea romana nu reglementeaza modul de obtinere a permiselor de catre cetatenii romani in alte state. Nu exista in legislatia romaneasca un articol care sa spuna ca pt un permis ucrainian trebuie sa faci ceva anume, sa te prezinti la cineva in Ucraina. Ca se judeca dupa lege, nu dupa cum considera cineva, fie si procuror, ca ar trebui sa se intample. Daca permisul lui Coman a fost emis in mod necorespunzator, asta e o fapta savarsita in Ucraina. Ori nici asta nu este stabilit. Faci specia de ras, prostule!

Prostache, tu chiar ai vrea ca Florinel sa DECLARE IN FALS ca ar avea permis valabil de Ucraina, obtinut legal? PAI ASTA I-AR GARANTA PRACTIC O PEDEAPSA CU EXECUTARE. Orice avocat o sa-l sfatuiasca sa coopereze la maxim, sa recunoasca faptele, sa spuna ce rau ii pare samd ca sa ia cu suspendare, FIIND LA PRIMA ABATERE. Doamne-fereste, p(r)ostacii astia gigisti practic si-ar baga vedeta la puscarie cu ineptiile lor, daca s-ar lua ala dupa ei. Asa ceva... :))

istet10
istet10  •  02 Martie 2023, 20:30
Postat de CiprianBirtea_84 pe 02 Martie 2023, 16:59

Ba da, e nevoie de confirmare, pentru că F. Coman susține că are permis ucrainean. Dacă îți pierzi permisul nu înseamnă că nu l-ai avut niciodată și nu ți se face dosar penal. Problema e că una e să dai șpagă dar să ai permis eliberat de autorități și cu totul alta este să îți fabrice cineva un permis care bineînțeles că nu figurează în evidența autorităților, deci e fals. Și un văr de al meu avea permis de Ucraina deși nu știa o boabă ucraineană. Era cumpărat din România de la unul care vinde permise false. În schimb, după 3 ani a trebuit să ia permis de România, că știa că nu poate fi preschimbat, că e fals. Și eu puteam cumpăra permis fals în Grecia, dar n-am vrut să risc. Cred că asta a făcut și Coman: nu a dat șpagă în Ucraina ci a cumpărat un permis fals. Și cred că de asta nu îl avea la el.

Daca l-a pierdut e obligatia lui sa obtina duplicat, nu trebuie sa se preocupe politia de asta. Sau parchetul. Ai dreptate, exista diferenta de care spui. Daca e fals sau nu, doar emitentul poate stabili. Pana la urma, indiferent daca il avea asupra lui, a predat politiei un permis? Daca nu, atunci e simplu. Nu are si cu asta basta, legea e clara. Daca a predat, atunci parchetul trebuie sa astepte sa se pronunte ucrainienii. Caci este de neinteles pt ce e trimis in judecata? Pt uz de fals sau pt ca nu are permis?

Vezi toate comentariile (107)
Comentează