FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRE

FOTO Fostul patron din Divizia A e greu de recunoscut » Dezvăluie un blat șocant: „Îți spun, e prescrisă! S-a făcut pușculița, nu puteam risca”

Omul de afaceri a apărut complet schimbat, mai „fit”, în podcastul „Liber la Vorbe”. +16   FOTO
Omul de afaceri a apărut complet schimbat, mai „fit”, în podcastul „Liber la Vorbe”.

Articol de - Publicat miercuri, 18 octombrie 2023 19:14 / Actualizat miercuri, 18 octombrie 2023 20:09

Alin Simota, fostul finanțator al Jiului Petroșani, a oferit detalii exacte de la „blatul” prin care formația lui și-a asigurat promovarea în Divizia A, în sezonul 2004/2005. 

Alin Simota este un personaj controversat, cu mai multe condamnări la activ, dar și cu povești șocante din fotbalul românesc. 

Poveste incredibilă relatată la GSP Live: „Drăgușin a jucat cu două coaste rupte. Atunci am recunoscut campionul”
GSP LIVE
Poveste incredibilă relatată la GSP Live: „Drăgușin a jucat cu două coaste rupte. Atunci am recunoscut campionul”

Omul de afaceri a apărut complet schimbat, mai „fit”, în podcastul „Liber la Vorbe”.

FOTO. Alin Simota, apariție inedită și dezvăluiri frapante din fotbalul românesc

+12 FOTO

În sezonul 2003/2004 din Divizia B, Jiul Petroșani a ratat promovarea în ultima rundă. A încheiat cu 68 de puncte, unul sub CFR Cluj. De vină a fost remiza din ultima rundă, 0-0 contra lui Gaz Metan Mediaș. Simota a dezvăluit că a încercat să „rezolve” partida, dar că influența lui Arpad Pászkány era mai mare.

Eu niciodată nu am sunat, colaboratori de-ai mei, da. Noi nu am dat acel meci, am încercat să iau toate măsurile. Am oferit prime jucătorilor noștri. Recunosc, prin intermediari - lucrurile sunt prescrise oricum - am încercat să luăm legătura cu cei de la Mediaș. Am primit un refuz total. Din partea cealaltă, sumele promise de CFR, erau mult mai mari
- Alin Șimota, la „Liber la Vorbe”.

Blat pentru promovarea în prima ligă

Șimota a povestit cum în sezonul 2004/2005 și-a luat toate măsurile pentru a nu rata din nou promovarea. Înaintea ultimei runde, Jiul era la egalitate cu Gaz Metan, ambele cu câte 62 de puncte. Formația din Petroșani avea meci cu Unirea Dej.

„Cu Unirea Dej nu trebuia să mai facem greșelile făcute cu Gaz Metan. Am fost acolo și ne-am luat toate măsurile. Îți spun acum, e prescrisă. S-a făcut pușculița, s-a discutat cu cine trebuie. Aveam echipă, dar nu puteam risca. Ne-am luat toate măsurile, începând cu arbitrajul. 

La pauză era 0-0, a trebuit să schimbăm abordarea. Ce discutasem nu se întâmplase. Jucătorii de la Dej habar nu aveau de poveste. La pauză s-a schimbat treaba, în sensul că au aflat de poveste. 

Am reglat treburile și s-a terminat bine. Ion Crăciunescu era observator, era lângă mine. După ce a început repriza a doua și am marcat, s-a ridicat și m-a felicitat pentru promovare”, a povestit Șimota. 

+12 FOTO

În martie 2020, Alin Simota era condamnat la 3 ani și 3 luni de închisoare într-un dosar legat de o finanțare din fonduri europene acordată pentru modernizarea ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Deva. 

Simota a mai efectuat șase luni de închisoare în 2017, condamnat într-un dosar de conflict de interese și instigare la abuz în serviciu.

VIDEO. Alin Simota: „Am facut compromisuri in fotbal, pentru binele echipei”

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

CFR Cluj continuă strategia începută în 2021 » Transferul anunțat astăzi de „feroviari”

Mircea Rednic schimbă abordarea înaintea meciului cu Rapid: „Am pregătit ceva în amical!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (32)
dodo001
dodo001  •  20 Octombrie 2023, 21:57
Postat de Chris.Dumi pe 20 Octombrie 2023, 08:57

Eu propun extinderea subiectului chiar daca sunt prescrise faptele. Hai sa vedem cine sunt aceia si ce au facut si cu siguranta indivizii nu vor mai avea tupeul sa candideze pe functii in fotbal sau oriunde, sa apara la TV, sa fie supusi oprobiului public. Va dati seama ca asemenea indivizi vor trebui sa stea ascunsi, nu mai pot iesi in public sa isi spuna opiniile, e stop-joc. Nu ne mai pot pacali. Asta e miza, chiar daca ei nu mai pot fi condamnati. E ca in cazul prescrierii unui fals in acte, ok, nu te condamnam dar inscrisul falsificat este anulat.

Eu cred ca visezi. Ce oprobiu public? Pai Gigi si Meme au facut-o de nenumarate ori, au fost condamnati si stau cumva ascunsi? Culmea tupelului *** vorbesc mai mult acum decat inainte!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

eldiaforever
eldiaforever  •  20 Octombrie 2023, 16:34
Postat de viola_sempre pe 19 Octombrie 2023, 11:57

Gazeta ***. Felicitari, Tolo, deontologule! Acum ca l-ati gasit si pe *** asta, iar pe Gigi si pe MM i-ati dat de dimineata asa cum faceti zi de zi, nu mai aveti mare lucru de facut pe azi. Doar sa veniti si cu niste femei goale in completare si v-ati facut treaba

tu esti exemplu perfect pentru societatea bolnava in care traim. stii ca poli timisoara adevarata nu mai exista de vreo 15 ani de cand a plecat iancu dar tu tot sustii ceva clone anonime din ligile a a4-a sau unde naibi sunt.

eldiaforever
eldiaforever  •  20 Octombrie 2023, 16:32
Postat de dodo001 pe 18 Octombrie 2023, 23:29

Nu e chiar asa. Crezi ca banii sunt totul? De ce nu intra in Champions echipe.cu buget de 40-50 de milioane pe an? De ce nu a mai intrat CFR in Champions desi a avut 5 ani la rand buget abual de cel putin 16 milioane? Am avut atunci jucatori adevarati inclusiv pe acel De Zerbi, Sixto Peralta, Rui Pedro, Bastos, Kapetanos sau Sougou. Mai era si Camora , actualul capitan dar si Felgueiras, portar adevarat

ba este asa,v-ati facut coef. uefa pe spatele stelei cu alea 2 calificari directe si a 3-a oara a fost o formalitate si chiajna reusea in conditile alea.orice reusea. de ce nu ati mai reusit? simplu,pentru ca nu v-ati mai dus direct in grupele ucl pe spatele stelei. daca va duceati macar o data era altceva. dar asa in 90% din timp ati fost eliminati inca din primul tur jucat in preliminarile ucl.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează