FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Fotbalistul care și-a cucerit rivalii din campionat: "El e Kante din Liga 1! Aduce cu starul Franței"

May Mahlangu mai are contract până în vară, câştigă 7.500 de euro pe lună la Dinamo FOTO: Raed Krishan
May Mahlangu mai are contract până în vară, câştigă 7.500 de euro pe lună la Dinamo FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 03 august 2018 09:09

May Mahlangu este considerat la Dinamo drept unul dintre pilonii de susținere ai echipei. Mijlocașul de 29 de ani este apreciat și de adversari.

Caracterizarea lui Florin Bratu, făcută ieri Gazetei Sporturilor, îi schițează portretul perfect lui May Mahlangu: "Nu se vede, dar iese în evidenţă!". Antrenorul s-a amuzat de cum a sunat expresia, dar așa este, sud-africanul nu apare în prim-planul jocului, însă este o piesă importantă a echipei pentru ambele faze. Iar coechipierii, români sau străini, antrenorii adversari din Liga 1 și specialiștii de la televiziuni îl apreciază foarte mult pe fotbalistul de 29 de ani.

Flavius Stoican, antrenor Poli Iași: "E unul dintre fotbaliștii ce ridică nivelul campionatului. Păstrând proporțiile, aduce cu starul Franței, Kante, are ceva din jucătorul lui Chelsea".

Ioan Andone, manager FC Voluntari: "Îl cunosc, doar eu l-am adus. Are o capacitate de efort cum rar vezi. E cum îmi spuneau Marica și Torje, poate alerga și 14 kilometri pe meci".

Gabi Balint: "La ultimul Derby, May a arătat că este un fotbalist fără splină. Aleargă enorm, mereu. Nici cel mai bun jucător din istoria FCSB-ului nu se ridica la nivelul lui Nistor şi Mahlangu din meci".

Florin Bratu, antrenor Dinamo: "May e printre cei mai buni de la echipă şi nu de ieri, de azi. E forţă mare! E foarte iubit şi apreciat de colegi, cred că i-am găsit poziţia bună la mijlocul terenului. Am avut o discuţie clară cu el, şi-a găsit o motivaţie interioară foarte puternică. Are încredere în ceea ce face, în colegi, se pregăteşte foarte bine, este şi-un exemplu pentru cei mici". 

"May Mahlangu este un exemplu care trage echipa după el, un model de ambiţie. Pe lângă Katsikas, care l-a luat după el în Africa în vacanţă, este bun prieten şi cu Ehmann, Îl oprește pe cel mic după antrenamente, îl mai învaţă una-alta, îi arată cu mingea"Florin Bratu, antrenor Dinamo

"Fiecare profesionist a fost cândva un amator. Fiecare expert a fost cândva un începător. Visează! Nu există limite"May Mahlangu, mijlocaș Dinamo

3goluri și 3 assist-uri a reușit sud-africanul în 68 de meciuri pentru "câini"

6trofee a câștigat May în carieră: 5 în Suedia, un campionat, două Cupe și două Supercupe cu Helsingborgs, și unul cu Dinamo, Cupa Ligii, în 2017

2011este anul în care a primit titlul de cel mai bun fotbalist al campionatului suedez

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
tipsy
tipsy  •  03 August 2018, 17:49

Din pacate cred ca ii expira contractul la vara, iar sansele de prelungire sunt zero cu actuala politica salariala. La fel si Salomao. Aproape ca ma intristez cand ii vad ce bine joaca.

gazistu
gazistu  •  03 August 2018, 13:12

jucator bun, peste media campioantului, prea modest, care face foarte multe in teren!

1742401565799276
Gaby A Gator  •  03 August 2018, 11:53

Un jucator de o modestie covarsitoare! Sunt momente in meciuri in care colegii sunt depasiti de adversari dar Mahlangu vine din spate si recupereaza el! Imi place foarte mult! Nu loveste si este mereu constructiv, impinge jocul spre fair-play! Puneti-l langa alibec si faceti diferenta! Si nu vreau sa jignesc pe nimeni....

Vezi toate comentariile (5)
Comentează