FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Exclusiv „Creierul” rămâne la Dinamo și după plecarea lui Burcă » „Trebuie să reparăm situația”

Dinamo - FCSB 1-0, coregrafiile celor două galerii - 26 noiembrie 2023
Dinamo - FCSB 1-0, coregrafiile celor două galerii - 26 noiembrie 2023

Articol de - Publicat joi, 30 noiembrie 2023 12:42 / Actualizat joi, 30 noiembrie 2023 15:21

Gabriel Glăvan, considerat „creierul” din spatele transferurilor făcute de Dinamo după promovarea în Superliga, nu părăsește clubul împreună cu Ovidiu Burcă, chiar dacă este contestat dur de legende alb-roșii, care consideră că echipa din Ștefan cel Mare este pe penultimul loc din cauza lipsei de valoare a jucătorilor aduși în vară.

Costel Orac (64 de ani) l-a inclus pe directorul sportiv al roș-albilor printre principalii vinovați pentru situația critică în care se află Dinamo, amenințată cu retrogradarea, după 17 etape din sezonul regulat.

Se apropie decizia finală » Șefii lui Dinamo se întâlnesc azi cu Ciobotariu + Primii 3 favoriți
DINAMO
Se apropie decizia finală » Șefii lui Dinamo se întâlnesc azi cu Ciobotariu + Primii 3 favoriți

„Nu e suficient să plece doar Ovidiu Burcă, acolo trebuie făcută curățenie totală. Începând cu directorul sportiv și toți cei care mai sunt pe acolo", a declarat legenda dinamovistă într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

La rândul său, Ioan Andone (63 de ani) crede că Dinamo a greșit transferurile din vară. Încă un reproș direct la adresa lui Gabriel Glăvan din partea unei glorii dinamoviste. 

„A fost entuziasm foarte mare cu promovarea și nu au analizat bine. Nu au fost în regulă transferurile. Nu au fost reușite, nu au luat jucători care să aducă puncte, nu contează impresia artistică", a precizat legenda lui Dinamo.

„Creierul” rămâne la Dinamo și după plecarea lui Burcă » „Trebuie să reparăm situația”
Gabi Glăvan, în acțiune

Gabriel Glăvan nu pleacă de la Dinamo

Contactat de GSP.ro, Gabriel Glăvan nu a dorit să facă niciun comentariu pe această temă.

Din informațiile Gazetei, Gabriel Glăvan își va continua activitatea la Dinamo și după plecarea lui Ovidiu Burcă.

„Gabriel Glăvan este directorul sportiv al clubului, nu face parte din staff-ul antrenorului. Nu pleacă de la Dinamo! Gabi are o responsabilitate și trebuie să reparăm împreună această situație delicată în care se află echipa.

Rolul lui Glăvan este de a forma niște departamente la Dinamo, care să ofere un suport staff-ului tehnic. Lumea trebuie să înțeleagă că jucătorii nu au fost aduși de Glăvan. A existat o analiză cu staff-ul lui Ovidiu Burcă.

Nu există un vinovat anume. Nu e doar vina lui, e vina tuturor celor care fac parte din departamentul sportiv. Așa este când lucrurile merg rău. Când lucrurile merg bine e meritul tuturor.

Noi considerăm că jucătorii aduși sunt de nivelul Superligii, dar probabil că e o problemă de încredere. Când nu sunt rezultate scade moralul, apare lipsa de încredere în forțele proprii, lipsa de încredere în grup. Pe acest fond e normal să apară și greșelile tehnice. 

Dacă câștigăm două meciuri, situația din clasament nu mai este atât de presantă ca acum. Mai sunt 22 de meciuri până la finalul campionatului, 13 din sezonul regulat și 9 în play-out. Situația poate fi salvată", au precizat sursele GSP.ro.

Gabriel Glăvan a fost de adus de Ovidiu Burcă la Dinamo 

Gabriel Glăvan a fost adus să conducă departamentul de scouting de la Dinamo, în iunie 2023, pe baza relațiilor foarte bune cu Ovidiu Burcă.

Burcă este cel care l-a introdus pe Glăvan în fotbal, la Oțelul Galați, în 2014, pe când antrenorul lui Dinamo era manager sportiv.

Ce transferuri a făcut Dinamo după promovarea în Superliga

  • Adnan Golubovic (28 de ani, portar) → A fost om de bază sezonul trecut la FC Koper, locul 6 în Slovenia. Are două Cupe ale Sloveniei cucerite, una cu FC Koper, cealaltă cu NK Domzale.
  • Lucas Alves de Araújo (31, stoper) → Și el a venit în vară la Dinamo, după ce stagiunea anterioară evoluase în prima ligă din Portugalia, la Portimonense, și în Emiratele Arabe Unite, la Al Nasr SC. Are o Cupă a Elveției în palmares cu FC Luzern.
  • Josue Homawoo (26, stoper) → Crescut de Nantes, Dinamo l-a remarcat în Liga 3 din Franța, unde a bifat 14 meciuri pentru Red Star FC.
  • Christian Ilic (27, mijlocaș central) → În sezonul 2022-2023 a bifat constant minute la Protathlima Cyta, locul 11 din Cipru. 
  • Hakim Abdallah (25, atacant) → A aterizat în România după ce a retrogradat cu Royal Excelsior Virton în Liga 3 din Belgia. 
  • Goncalo Gregorio (28, atacant) → Până să vină la Dinamo, juca la Uniao de Leiria, Liga 3 Portugalia. 
  • Denis Politic (23, extremă stânga) → A fost adus de la Cremonese, unde a avut doar trei apariții în Serie B, în total 14 minute jucate. 
  • Cristian Costin (25, fundaș dreapta) → Apărătorul a venit liber de contract după ce a terminat înțelegerea cu FC Voluntari

Știu că există multe semne de întrebare asupra lui Gabi Glăvan, pe care îl consider foarte profesionist și cred că are foarte multe de oferit atât lui Dinamo, cât și fotbalului românesc. E un tânăr pe care îl cunosc de foarte mult timp, foarte pasionat. Rezultatele vorbesc pentru el. A adus în România jucători care au fost golgheteri, care s-au vândut pe sume mari de transfer. Am avut de gestionat o situație complicată 
- Ovidiu Burcă, ex-antrenor Dinamo

Gabriel Glăvan a adus nume importante în România

Gabriel Glăvan a contribuit la aducerea unor jucători străini care au impresionat în primul eșalon.

Este vorba de atacantul iberic Jefte Betancor, care a fost la Voluntari, Farul și CFR Cluj, iar acum este liber de contract. Apoi, jucătorul de bandă portughez Ricardinho, de la Voluntari, dar și mijlocașul ofensiv Aissa Laidouni, la Voluntari, tunisianul fiind transferat de Union Berlin în ianuarie 2023 de la Ferencvaros pentru suma de 2,6 milioane de euro!

Ovidiu Burcă vorbește despre campania de transferuri a „câinilor” din vară și îi ia apărarea lui Gabi Glăvan

Citește și alte articole:

Din mașină, a făcut strategia lui Dinamo pe 4 ani: „În ultimul sezon, titlul și grupe de Europa sau Champions League”

Florin Bratu a transmis un mesaj public după negocierile cu Dinamo: „Motivat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează