FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali, după investițiile lui Viktor Orban în România: „Îi dau în cap! Pac! Pe Sepsi OSK o țin la ghilotină” » Patronul FCSB a recitat din Scrisoarea a III-a

Articol de , - Publicat marti, 26 iulie 2022 12:41 / Actualizat marti, 26 iulie 2022 13:09

Gigi Becali, patronul FCSB, a susținut o conferință de presă, pentru a-l anunța pe Nicolae Dică drept noul antrenor al echipei, și a vorbit despre investițiile făcute de Ungaria în fotbalul românesc.

Omul de afaceri a avut un discurs agresiv și, în esență, xenofob, deși a incercat sa tina disputa într-o zonă sportivă. 

Becali spune că are de gând să investească din nou în fotbal dacă Sepsi, club care a beneficiat de ajutor financiar de la Guvernul condus de Viktor Orban, va avea performanțe în Liga 1.

Patronul FCSB a avut cuvinte dure la adresa premierului Viktor Orban. 

Gigi Becali l-a anunțat pe Dică la FCSB: „Îi dau libertate până la finalul turului”
FCSB
Gigi Becali l-a anunțat pe Dică la FCSB: „Îi dau libertate până la finalul turului”

VIDEO Gigi Becali, după investițiile lui Viktor Orban în România: „Îi dau în cap. Să stea la coadă”

„Dacă nu-i avem pe maghiari, cu cine ne mai batem? Ne batem între noi. Dacă se ridică, investesc eu mai mulți bani. Nu-i las pe unguri să treacă peste FCSB. Ei, niciodată în viața lor, nu vor trece peste o echipă românească.

Când va îndrăzni Orban să facă ceva, îi dau în cap. Pac, Sepsi jos! De ce? Investesc bani. Nu o las pe Sepsi. Nu e discriminare, nu? Să nu se considere discriminare. Să nu spună lumea «De ce investește bani?». Sau că e amenințare. 

Pe Sepsi o vom ține la ghilotină. O să o țin la respect. Dacă văd că Sepsi OSK prinde putere, o să mai investesc 10 milioane de euro. 

Vom spulbera tot ce e neam cu Sepsi OSK. La fotbal mai dau bani doar dacă Sepsi OSK o să ridice capul. Nu-i permit să ia campionatul în România. Trebuie să-l ținem la coadă pe Orban. O să vin la stadion doar dacă Sepsi OSK prinde viteză cu Orban. Vă promit că Sepsi OSK nu va ridica prea mult capul. Dacă Sepsi sau Csikszereda ridică un pic capul, investesc bani mulți. 

«Tot ce mișcă-n țara asta, râul, ramul, mi-e prieten numai mine, iară ție, dușman este», Vikor Orban. Poate să vină cât vrea pe stadioane, vai de capul lui. Cât sunt eu în fotbal, el să-și pună pofta în cui!

Eu mă bat cu Guvernul maghiar. Îl invit la luptă. Să vedem care e mai puternic. I-am arunca mănușa lui Viktor Orban rusul. Viktor Orban Putin”, a declarat Gigi Becali la conferința de presă.

Viktor Orban, primit ca un erou și la Miercurea Ciuc » Ovaționat de tot stadionul: „Ria, Ria, Ungaria!”
CSIKSZEREDA
Viktor Orban, primit ca un erou și la Miercurea Ciuc » Ovaționat de tot stadionul: „Ria, Ria, Ungaria!”

Ungaria, 75 de milioane de euro pentru Academiile din vecini

Gazeta Sporturilor a scris în toamna lui 2020 despre strategia clară a guvernului de la Budapesta de a investi și în afara granițelor Ungariei, acolo unde există comunități masive de etnici maghiari.

Din 2013 până în prezent, ungurii au investit circa 75 de milioane de euro în cele 10 proiecte transfrontaliere, construite în zone din România, Croația, Slovacia, Slovenia și Ucraina.

Implicarea tot mai masivă, din punct de vedere financiar, a Guvernului maghiar, condus de Viktor Orban, în anumite zone și proiecte de pe teritoriul României, mai cu seamă în zona Transilvaniei și în special, cu sume foarte mari, în domeniul sportului, în general, și al fotbalului, în special, a devenit un subiect important inclusiv pentru zona politică din țara noastră.

GSP a scris încă din luna aprilie a anului trecut că Ungaria va continua să investească în echipele de fotbal care activează în orașe unde etnicii maghiari sunt bine reprezentați.

După exemplul Sepsi și Csikszereda, Guvernul Viktor Orban se pregătește să facă același lucru și la Târgu Mureș, unde trăiește cea mai mare comunitate din România a populației cu origini maghiare, peste 70.000 de persoane.

Citește și: 

S-a prăbușit complet » Tavi Popescu n-a fost așa de slab nici când a debutat!

Mustață, mesaj pentru Dică: „Ca să fim total de partea lui, asta trebuie să facă” » Radical cu jucătorii: „Dacă nu se califică, să se lase”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (48)
taran
taran  •  27 Iulie 2022, 00:54
Postat de elefterie pe 26 Iulie 2022, 15:03

O lecție pentru lipsa (jignitoare) de diplomație a lui Orban: când te dai arogant, ajungi să facă aroganțe cu tine Gigi Becali... Și cum cineva trebuia să răspundă public ofenselor aduse românilor în țara lor, nu putem decât să constatăm valabilitatea zicalei că "gura păcătosului adevăr grăiește!". Bravo Gigi!

stai ca vad Orban fara somn la pat, cerand ajutor divin cum sa raspunda acestui superfenomen mioritic . Marlan de 2 bani :)

balotelli
balotelli  •  26 Iulie 2022, 18:24

"«Tot ce mișcă-n țara asta, râul, ramul, mi-e prieten numai mine, iară ție, dușman este»". Cum?! Doar atât a recitat? De ce s-a oprit? : "Dușmănit vei fi de toate făr-a prinde chiar de... VESTE" , bă! Dacă un cuvânt din scrisoarea aia se potrivește celor de la FCSB, acela e 'veste'. Ei știu cel mai bine că uneori e mai bine să nu 'prinzi de veste', mai ales la meciurile sold-out din cupele europene. Altfel, felicitări celor de la Gsp că au reușit să combine subiectele, aducând farisei iredentiști și verzi separatiști pe același articol.

kuba
kuba  •  26 Iulie 2022, 16:43
Postat de elefterie pe 26 Iulie 2022, 15:03

O lecție pentru lipsa (jignitoare) de diplomație a lui Orban: când te dai arogant, ajungi să facă aroganțe cu tine Gigi Becali... Și cum cineva trebuia să răspundă public ofenselor aduse românilor în țara lor, nu putem decât să constatăm valabilitatea zicalei că "gura păcătosului adevăr grăiește!". Bravo Gigi!

Se vede Marcele ca ai neuroni cati are Dan Nistor! Nationalismul l-ai capatat la solar sau la cofetaria lui Sorin? Sa ai lumina!

Vezi toate comentariile (48)
Comentează