FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Ce riscă Gigi Becali după ce a declarat că a pariat pe Nordsjaelland - FCSB » Poate fi interzis în fotbal și amendat drastic

Articol de - Publicat sambata, 19 august 2023 08:57 / Actualizat sambata, 19 august 2023 09:42

Gigi Becali, patronul FCSB, riscă să fie amendat și suspendat de Comisia de Disciplină a FRF, dacă se dovedește că a pariat pe meciul Nordsjaelland – FCSB 0-2.

Vineri seară, la o zi după eliminarea din Conference League, Gigi Becali a declarat că a pariat 20.000 de euro pe calificarea echipei sale, deși regulamentele UEFA și FRF o interzic.

Gigi Becali s-a recunoscut învins: „Am fost fentat de Șucu”
FCSB
Gigi Becali s-a recunoscut învins: „Am fost fentat de Șucu”

UEFA interzice pariurile

În articolul 12 din Regulamentul Disciplinar al UEFA se precizează că:  „Toate persoanele trebuie să se abțină de la orice comportament care afectează integritatea meciurilor și a competițiilor”. 

Iar la art. 12, paragraful 2, lit b se arată că „Integritatea meciurilor și a competițiilor este afectată de orice persoană care participă, direct sau indirect, în pariuri sau alte activități similare care au legătură cu meciurile sau competițiile sau care care are un interes financiar, direct sau indirect, din aceste activități”.

Ce spune regulamentul FRF

Regulamentul Disciplinar al FRF interzice implicarea în pariuri, iar articolul 60 explică ce pedepse riscă oamenii din fotbal care pariază. Astfel, dacă va fi găsit vinovat, Gigi Becali riscă să fie amendat cu 300.000 de lei și să interzică orice participarea la activitățile legate de fotbal timp de 2 ani.

Fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activități similare care privesc jocurile din competițiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activități se sancționează cumulativ cu:

a. interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru 2 ani;

b. penalitate sportivă de 300.000 de lei

- art. 60 din RD

Am pierdut 20.000 de euro, am pus un pariu. Am vorbit cu cineva și a zis că e cotă 7. Cică dacă e calificare, iei de 7 ori mai mult. I-am zis să îmi pună 50.000 de la el. Paria pentru mine. Ne cunoaștem. Mi-a zis că nu poate 50.000, că se poate maxim 20.000. Am pus 20.000 că ne calificăm. Nu am pariat eu. Nu ai voie să pariezi în România, când consideri că se fac aranjamente. 

Dar dacă pariezi pe meciuri europene, nu se pune. Ce, puteam să fac aranjament ca să câștig? Nu am voie să pariez? Nu e moral să pun pe echipa mea? Dacă pariez că pierd, artunci nu e bine. Dar dacă pariez că bat, nu am treabă. Ce, eu nu am voie să mă distrez?

 – Gigi Becali

Mihai Stoica: „Cred că a glumit”

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a comentat declarația lui Gigi Becali și ia în calcul varianta ca finanțatorul roș-albaștrilor să fi făcut o glumă.

„Eu nu cred că a pariat. Cred că glumeşte. Mi se pare o glumă. La Gigi sunt multe glume. Şi dacă îl suspenzi, ce nu mai are voie să facă? Ce faci? Cum s-a întâmplat cu jucătorii care au pariat şi au fost suspendaţi, îl suspenzi și pe Gigi? Este o prostie. Sunt convins că n-a pariat.

Este imoral să nu mă laşi pe mine să pariez. Joacă, de exemplu, Inter cu Monza. De ce n-aş putea să pariez dacă eu cred că se întâmplă ceva? Este normal să nu mă laşi să pariez contra echipei mele”, a spus Mihai Stoica la OrangeSport.

VIDEO Totul despre FCSB – Poli Iași

Citește și:

Ionel Ganea l-a găsit vinovat pe Becali după eliminarea din Conference League: „Patronul-antrenor să mai treacă pe la cursuri”
FCSB
Ionel Ganea l-a găsit vinovat pe Becali după eliminarea din Conference League: „Patronul-antrenor să mai treacă pe la cursuri”
Oferte pentru doi titulari de la FCSB: pot pleca imediat după eliminarea din Conference League
FCSB
Oferte pentru doi titulari de la FCSB: pot pleca imediat după eliminarea din Conference League

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (79)
Dobermannul
Dobermannul  •  20 August 2023, 21:21
Postat de Catalynn_3 pe 20 August 2023, 20:59

Bă prostănacule bătrân, eu EXACT asta am constatat, ca in cazul tău NU-i un mit, chiar ti-a crescut creierul prea mult! :-))))))

Ce poate constata un monument de prostie ca tine? Tu ai probleme si sa treci strada.

Catalynn_3
Catalynn_3  •  20 August 2023, 20:59
Postat de Dobermannul pe 20 August 2023, 12:52

Doamne ca prost esti. Deci ai inghitit pe nemestecate mitul cu craniul dobermanului care se opreste din crestere, dar creierul nu. Asa imi explic ca ai luat de buna toate prostiile debitate de Talpan.

Bă prostănacule bătrân, eu EXACT asta am constatat, ca in cazul tău NU-i un mit, chiar ti-a crescut creierul prea mult! :-))))))

Dobermannul
Dobermannul  •  20 August 2023, 12:57
Postat de Catalynn_3 pe 20 August 2023, 06:40

Deci nu-i un mit, chiar ti-a crescut creierul prea mult! :-)))

Adevarul ca la fiecare interventie pe care o faceti ma uluieste prostia voastra. Avea dreptate Umberto Eco cand spunea „prostia este infinit mai fascinantă decât inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei. Prostia, nu.”

Vezi toate comentariile (79)
Comentează