FOTBAL  »  Superliga  »  POLITICĂ

„House of Cards” de Botoșani » Valeriu Iftime și-a depus oficial candidatura, apoi a făcut încă o „victimă”: „Țin să anunț că mă retrag”

Valeriu Iftime va fi președinte interimar al PNL Botoșani / Sursă foto: Facebook
Valeriu Iftime va fi președinte interimar al PNL Botoșani / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat marti, 27 februarie 2024 15:56 / Actualizat marti, 27 februarie 2024 16:34

A dispărut orice urmă de îndoială: Valeriu Iftime, finanțatorul lui FC Botoșani, și-a anunțat candidatura la președinția Consiliului Județean Botoșani. Se confirmă, astfel, declarațiile de intenție ale omului de afaceri, care spunea recent că „din vară am alte planuri”.

Ceea ce părea inițial un zvon s-a transformat într-o certitudine luni, când Valeriu Iftime și-a anunțat, oficial, candidatura la șefia CJ Botoșani din partea Partidului Național Liberal.

Iftime, care și-a găsit timp luni să dezbată și înfrângerea echipei sale cu FCSB, a fost prezent la întâlnirea liberalilor de la sediul din Modrogan, acolo unde s-a bătut în cuie candidatura lui.

Gigi Becali îl laudă pe patronul din Superligă care intră în politică: „Are darul vorbirii, mai ales dacă bea o șampanie” » Dezvăluie discuțiile private: „Nu concepea cum o să stea miliarde de oameni în Valea lui Iosafat”
POLITICĂ
Gigi Becali îl laudă pe patronul din Superligă care intră în politică: „Are darul vorbirii, mai ales dacă bea o șampanie” » Dezvăluie discuțiile private: „Nu concepea cum o să stea miliarde de oameni în Valea lui Iosafat”

Deja o „victimă colaterală” după anunțul candidaturii lui Iftime

Mișcarea lui Iftime a provocat „turbulențe” și mai mari în interiorul filialei PNL Botoșani, unde președintele Costel Șoptică și-a anunțat demisia. Astfel că interimatul va fi preluat de același Valeriu Iftime.

„În cadrul întâlnirii de astăzi ce a avut loc la Sediul Central al Partidului Național Liberal din Modrogan, domnul Valeriu Iftime și-a anunțat candidatura pentru președinția Consiliului Județean Botoșani din partea PNL.

Așa cum am promis în conferința de presă și mai cu seamă respectând deciziile BPN al Partidului Național Liberal cu privire la candidatura pentru Consiliul Județean, țin să vă anunț că mă retrag din funcția de președinte al Filialei PNL Botoșani, urmând ca domnul Iftime care și-a asumat candidatura pentru CJ să devină președinte interimar al Filialei.

Mult succes, Valeriu Iftime, în lupta pentru președinția Consiliului Județean Botoșani!”, a anunțat, luni, Costel Șoptică, pe pagina sa de Facebook.

Valeriu Iftime: „Am o putere foarte mare în PNL”

Cu nici două săptămâni în urmă, demisionase din fruntea PNL Botoșani și Dumitru-Verginel Gireadă, deranjat de modul în care Valeriu Iftime a fost cooptat în partid. El a invocat o „încălcare flagrantă a Statutului PNL” odată cu numirea lui Valeriu Iftime.

Pe 10 februarie, PNL Botoșani anunța cooptarea lui Valeriu Iftime. Tot atunci, într-o conferință de presă, Iftime afirma că „am o putere foarte mare în PNL”.

„House of Cards” de Botoșani » Valeriu Iftime și-a depus oficial candidatura, apoi a făcut încă o „victimă”: „Țin să anunț că mă retrag”
Valeriu Iftime va fi președinte interimar al PNL Botoșani / Sursă foto: Facebook

Acum 20 de ani, Valeriu Iftime a preluat clubul de la administrația locală

În 2021, Valeriu Iftime rememora într-un interviu pentru GSP modul în care a preluat-o pe FC Botoșani și cum a coabitat la acel moment cu oamenii din administrație.

„I-am întrebat despre buget și strategie. Se uitau la mine ca la un nebun. «Te-ai sculat, Iftime»! Însă atunci a văzut primarul că știam ce vorbesc. Mi-a propus postul de președinte, atunci am pus mâna pe diplomatul vechi cu FC Botoșani în care erau 3 chitanțe. Era 2004.

Am construit ușor-ușor. După câțiva ani cei de la Primărie m-au băgat în Consiliul Local, că-s președintele clubului de fotbal, care mănâncă bani de la bugetul local. «Până când mai mâncați bani?», m-au întrebat. Voiau să știe când devine profitabil. Aveau dreptate! Era o doamnă foarte simpatică care m-a scos la tablă. I-am zis atunci: «O să dea bani la nesfârșit, în fiecare an mai mult».

Atunci s-au speriat și au zis că vând acțiunile. M-au forțat pe mine într-o conjunctură obraznică să-l iau. Am dat 100.000 de euro pe Botoșani pentru că nu voiam să-l dau cuiva să-l omoare”.

VIDEO Mesajul lui Valeriu Iftime: „Să punem umărul la asanarea vieții politice din Botoșani”

Citește și alte știri de actualitate:

Miliardarul Roman Abramovich plănuise o mutare incredibilă cu Alexei Navalny, fix înainte de moartea disidentului!

Se întoarce gafeurul Superligii! Istvan Kovacs a scăpat, după ce-a distrus Sepsi - CSU Craiova » Ce meci arbitrează

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
Rotidana
Rotidana  •  27 Februarie 2024, 17:22

FC Botosani=Unirea Urziceni!

Irpic
Irpic  •  27 Februarie 2024, 17:07

Iftimie,un individ parvenit,intrat în fotbal să-și facă reclamă și dacă se poate să mai facă și un ban, sărutând cu patimă mâinile și dosul mentorului fcali care a fost și el ,,mare,,europarlamentar, așa că de ce să ne mirăm că a mai intrat în politică încă un servitor a lui Satana deghizat in mare credincios....

Imparatul_e_gol_pe_YOUTUBE
Imparatul_e_gol_pe_YOUTUBE  •  27 Februarie 2024, 17:05

Candidatura dumnealui s-a decis la casa fara geamuri.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează