FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - RAPID

Îl poate înlocui Aioani pe Moldovan? Cifrele care le dau fiori giuleştenilor

Articol de - Publicat vineri, 26 ianuarie 2024 14:15 / Actualizat vineri, 26 ianuarie 2024 17:38

Rapid are una dintre cele mai fragile apărări din Liga 1, Horaţiu fiind portarul care a avut cele mai multe intervenţii salvatoare în acest sezon, cu 29 peste cele reuşite de Aioani

Plecarea lui Horaţiu Moldovan la Atletico Madrid a lăsat un gol mare în echipa Rapidului. Goalkeeper-ul născut la Cluj Napoca a fost unul dintre cei mai buni jucători giuleşteni în ultimele sezoane, având multe meciuri în care i-a salvat pe vişinii.

Gigi Becali mai așteaptă 1 milion de euro pe un fotbalist vândut acum 3 ani! Cum își poate umple conturile FCSB
FCSB
Gigi Becali mai așteaptă 1 milion de euro pe un fotbalist vândut acum 3 ani! Cum își poate umple conturile FCSB

Doar în acest sezon, Horaţiu a avut de apărat nu mai puţin de 109 şuturi, cele mai multe dintre toţi portarii din campionat! A salvat 84, primind doar 25 de goluri. E pe primul loc la acest capitol dintre toţi portarii care au jucat în acest sezon, următorii fiind Sava de la CFR Cluj, cu 83 de intervenții salvatoare, și Iacob, de la UTA, cu 75 de intervenții.

Unde se află Aioani?

Marian Aioani este abia pe locul 10 în acest top, cu doar 55 de intervenții salvatoare. E adevărat că are și mai puține minute jucate ca Moldovan, dar și la media de intervenții la 90 de minute, diferența dintre cei doi este destul de mare: 2,8 față de 3,4.

Cu o defensivă ceva mai sigură decât cea a Rapidului, Aioani a avut mai puține șuturi de apărat ca Moldovan, 80 față de 109, dar a primit același număr de goluri, 25.

Aioani și-a „îngropat” des echipa

Un alt capitol la care Aioani stă destul de prost în acest campionat este cel al golurilor prevenite. Portarul din Buftea are un indice negativ, -0,2 pe meci, ceea ce înseamnă că, per total, și-a îngropat echipa de mai multe ori decât să o salveze.

Spre deosebire de el, Moldovan avea un indice pozitiv, 0,2 pe meci, fiind al patrulea în Liga 1 la acest capitol, după Sava (0,25), Zima (0,25) și Căbuz (0,22). Aioani e pe locul 14, sub el fiind doar portari de la ultimele clasate, ca Golubovici, Ducan și Silviu Lung.

Slab și la centrări

Fiind un pic mai scund decât Moldovan, 187 cm față de 189 cm, Aioani nu excelează nici la ieșirile pe centrări. Are o medie de una pe meci și este pe locul 16 la acest capitol. Horațiu avea o medie de 1,13 pe partidă și se afla pe locul 12.

Toate aceste statistici se văd și în indexul general creat de firma de specialitate Wyscout, Aioani fiind abia pe locul 12 în Liga 1 la acest capitol. Primul este cehul Lukáš Zima de la Petrolul, iar Moldovan era pe 5.

1,5 milioane de euroeste cota lui Marian Aioani pe transfermarkt.de, în scădere cu 300.000 de euro față de iunie 2023

De două ori mai ieftin

Rapid și Farul au bătut marți palma pentru transferul lui Marian Aioani, mutare anunțată în exclusivitate de Gazeta Sporturilor. 

Giuleștenii vor plăti 400.000 de euro, jumătate din suma încasată pentru Moldovan de la Atletico Madrid, iar Farul va păstra și 20% dintr-un viitor transfer.

Match Quiz Dinamo - Rapid
Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Dinamo - Rapid și câștigă premiile puse în joc.

VIDEO: Ce i-a transmis Horațiu Moldovan lui Marian Aioani și cum privește transferul acestuia la Atletico: „Ne motivează pe toți transferul lui Moldovan”

Citește și:

Șase detalii de ultimă oră înaintea derby-ului Dinamo - Rapid
DINAMO - RAPID
Șase detalii de ultimă oră înaintea derby-ului Dinamo - Rapid
De ce Hagi își vinde titularii la preț redus: „De-asta renunță la bani”
FARUL
De ce Hagi își vinde titularii la preț redus: „De-asta renunță la bani”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  27 Ianuarie 2024, 09:50

Draga Iordache, Inteleg ca esti atras de statistica. Nu o sa mai cred nimic din ce ne scrii cand spui ca Aioani are 1,87 (esti aproape are 1,86),iar Moldovan 1,89 (de unde ai scos-o, poate cu tocuri) are 1,83. Asa ca pastreaza statisticile pentru dumneata ca sa nu mai induci in eroare cititorii.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează