FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

„Calități extraordinare, tehnică superioară” » Ilie Dumitrescu a dat verdictul în privința lui Dorin Rotariu

Ilie Dumitrescu / Captură Digi Sport
Ilie Dumitrescu / Captură Digi Sport

Articol de - Publicat miercuri, 11 octombrie 2023 08:18 / Actualizat miercuri, 11 octombrie 2023 08:35

Transferul lui Dorin Rotariu la FCSB îi provoacă senzații pozitive lui Ilie Dumitrescu. Fin cunoscător al fenomenului, fostul mare internațional are încredere că Roti, cândva o mare speranță a fotbalului românesc, se va pune pe picioare în tricoul roș-albastru.

Dorin Rotariu a semnat marți cu FCSB, fiind al 20-lea jucător trecut pe la Dinamo care ajunge la clubul lui Becali. Mijlocaşul de 28 de ani era liber de contract, după despărţirea de Ludogorets, şi se află într-un moment delicat al carierei. În ultimul sezon a evoluat la Atromitos, unde a marcat doar 4 goluri în 42 de meciuri.

Dinamo, reacție pe contul oficial după trădarea lui Rotariu + „câinii” au scos „la lumină” ce spunea acum 9 ani: „Noi nu uităm. Ne-ar fi plăcut ca nici tu să nu uiți”
FCSB
Dinamo, reacție pe contul oficial după trădarea lui Rotariu + „câinii” au scos „la lumină” ce spunea acum 9 ani: „Noi nu uităm. Ne-ar fi plăcut ca nici tu să nu uiți”

Ilie Dumitrescu îl caracterizează pe Dorin Rotariu: „Un stângaci cu calități extraordinare”

„Mister” consideră că, prin aducerea lui Rotariu, FCSB a reușit o mutare extrem de inspirată: 

„Este un jucător care a jucat în ultimii ani, chiar dacă nu a marcat foarte multe goluri. Cred că are vreo 34 de meciuri în sezonul 2022-23. 

E un stângaci care are câteva calități extraordinare, mai ales pentru o echipă cu un profil ofensiv. Are o tehnică superioară, își asumă unu contra unu, apare foarte bine la finalizare, este genul de jucător care poate pune în valoare atacanții pentru că are și ultima pasă.

Este un jucător complet, din punctul meu de vedere, și este un transfer foarte bun”, a concluzionat Ilie Dumitrescu, la emisiunea „Digi Sport Special”.

Ai nevoie de cineva care să facă și în partea opusă ceea ce face Florinel Coman în partea stângă, să aibă același randament. Atunci, clar [Becali] s-a gândit că Rotariu poate fi o soluție foarte bună pentru postul ăsta.

- Ilie Dumitrescu

Poate Rotariu s-o ajute pe FCSB?

Dorin Rotariu a avut ultimul sezon bun în 2019, în Kazahstan

Începând cu ianuarie 2022 până în iunie 2023, Dorin Rotariu a fost împrumutat de Ludogoreţ în Grecia, la Atromitos. Acolo, Roti a bifat 42 de partide, dar nu a impresionat: 4 goluri și o pasă de gol. Iar reușitele au venit în prima parte a sezonului. 

Ultimul gol a fost marcat în 20 februarie 2023. De atunci, au urmat 7 meciuri fără să-și facă simțită prezența. Mai mult, în play-out a avut trei meciuri fără să prindă lotul și unul în care a stat pe bancă.

În Kazahstan, la Astana, Dorin Rotariu a dat cel mai bun randament. A jucat acolo din febuarie 2019 până în iulie 2021, bifând 10 goluri și 10 pase de gol în 63 de meciuri. În sezonul 2019 din Kazahstan, Dorin a avut cele mai bune cifre. A punctat de 7 ori în campionat, în 33 de meciuri.

În iulie 2021, Rotariu a ajuns la Ludogoreț, gratis. Dar a bifat doar 10 meciuri, iar după 6 luni a fost cedat în Grecia.

VIDEO Darius Olaru, MVP-ul FCSB-ului în septembrie: „M-am obișnuit și cu criticile și le accept dacă sunt constructive”

Citește și alte știri despre transferul lui Rotariu la FCSB: 

Reacția lui Iosif Rotariu, după transferul nepotului său: „L-am sfătuit să meargă la FCSB! Trebuie să accepte criticile lui Becali”

Dinamo, reacție pe contul oficial după trădarea lui Rotariu + „câinii” au scos „la lumină” ce spunea acum 9 ani: „Noi nu uităm. Ne-ar fi plăcut ca nici tu să nu uiți”

EXCLUSIV Motivul pentru care Dorin Rotariu a ales-o pe FCSB » De ce Dinamo nu a putut împiedica trădarea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
laur_gr
laur_gr  •  11 Octombrie 2023, 15:49

Mai ramane ca FCSB sa mai si vanda din jucatori. Unde sa joace atiti jucatori cu profil ofensiv?

fibra
fibra  •  11 Octombrie 2023, 14:16

Draga expertule in fotbal si arta,unde l-ai vazut pe jucatorul care in 6 ani afara a marcat 23 goluri plimbat la 6 echipe ca necorespunzator? Am inteles toti erau neprofesionisti.

DMA87
DMA87  •  11 Octombrie 2023, 13:46

Mare noroc pe capul lui Gigi. O să îl vândă pe bani mulți. Uite acum...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează