FOTBAL  »  Superliga  »  REGULĂ

Regula 5 cu schimbări în fotbal, analizată de Ilie Dumitrescu: „Să nu ne trezim cu surpriza asta”

Ilie Dumitrescu
Ilie Dumitrescu

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 mai 2020 07:55

Fostul mare internațional Ilie Dumitrescu (51 de ani) și-a exprimat opinia cu privire la ultima decizie majoră adoptată în fotbalul mondial, cea care va permite 5 schimbări în timpul meciurilor. 

„Nu sunt probleme că se vor face 5 schimbări, este nevoie în momentul de faţă de această decizie, vor fi meciuri din 3 în 3 zile. Poate se va relua competiţia în 4 săptămâni, ai nevoie de 5 schimbări.

Acum, să nu ne trezim cu 4 schimbări la pauză sau cu 5, vom avea şi surpriza asta”, a punctat Ilie Dumitrescu, la emisiunea „Fotbal European”, de la Digi Sport. 

Schimbare istorică în fotbal

International Board (IFAB) a aprobat propunerea FIFA. Pentru ca jucătorii să reziste mai ușor în acest an, când se așteaptă foarte multe meciuri în perioada următoare, s-a făcut o schimbare importantă în regulament, care are efect imediat.

Temporar, până pe 31 decembrie, fiecare echipă are dreptul la 5 înlocuiri în timpul unui meci, în loc de 3, ca în prezent. Plus încă una, dacă există prelungiri. Regula este valabilă pentru competițiile care se încheie până la finalul anului. FIFA precizează că organizatorii competițiilor pot aplica sau nu această modificare. FRF a implementat deja schimbarea - mai multe detalii, AICI.

VIDEO. Bundesliga revine într-o săptămână! Când se joacă Dortmund - Bayern + două schimbări majore în regulament

Citește și alte știri de actualitate:

Cine a fost mai favorizată înainte de '90, Steaua sau Dinamo? S-a reaprins din senin rivalitatea istorică: „Vreți să știți ce făcea Valentin?”

EXCLUSIV VIDEO Dezvăluiri din culisele conflictului frații Becali - Pițurcă » De ce a plecat Dănciulescu de la Steaua și are doar 8 convocări la națională

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
1566178743642986
Vlad Hartea  •  09 Mai 2020, 18:09

Surpriza asta cu 4-5 schimbari la pauza nu poate veni nicaieri in lume, doar la echipa ciobanului fardat !! La cata minte are, daca echipa nu merge bine in prima repriza, pune mana pe telefon si ne trezim in repriza secunda cu 5 schimbari !!

3101575123247794
Alice Popa  •  09 Mai 2020, 09:45

Vom avea si surpriza pomenita de Ilie Dumitrescu. Daca mentinem regula *** cu U21 si... daca mai inventam si alte reguli la fel de ***! Suntem in stare...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează