FOTBAL  »  Superliga  »  UEFA

Ilie Dumitrescu reacționează după decizie UEFA de a scoate România din Europa League: „E nota de plată!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 septembrie 2019 08:53

Ilie Dumitrescu, fost internațional român, a comentat decizia UEFA de crea o nouă competiție intercluburi și de a exclude cluburile din Liga 1 din Europa League.

PE SCURT: 

  • UEFA împarte fotbalul european în Champions League, Europa League și Europa Conference League;
  • România (locul 30 în clasamentul UEFA) ar avea în acest moment PATRU reprezentante în Europa: una în turul I preliminar UCL și trei în turul I preliminar ECL;
  • ZERO ECHIPE direct în Europa League, unde mai poate ajunge doar campioana Ligii 1;
  • Toate cele trei competiții vor avea 32 de echipe (8 grupe de câte patru echipe);

„Acesta este obiectivul UEFA, să crească și Europa League. Va deveni o competiție foarte interesantă. Mă uitam pe clasament și am văzut că suntem pe locul 30. Mă surprinde că Cipru este pe locul 16, ultimul înainte de a intra în elită. Mă uitam că Rusia este pe locul 6.

De la noi, va intra în luptă doar campioana. Vom avea doar o singură echipă. Va fi foarte greu pentru noi. Mai avem un sezon, în afară de acesta. Noi nu am realizat performanță în ultimii ani, iar asta este nota finală. Până la urmă a venit nota de plată și trebuie să o plătim. 

FCSB nu participă de doi ani în Europa. Este foarte greu pentru noi să fim competitivi cu ceilalți. Dar în această nouă competiție vom intra în grupe cu două sau trei echipe”, a declarat Ilie Dumitrescu la TV Digi Sport.

CITEȘTE ȘI:

UEFA ne scoate din ELITA EUROPEI! România, interzisă în Europa League și trimisă în LIGA A TREIA a fotbalului continentală 

Decizie UEFA: România promovează în Liga B din Nations League » Cum arată noul format

Burleanu și FRF au dat lovitura! România va organiza Euro 2021 la U19 » „Tricolorii” sunt calificați la turneul final! 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (30)
hg_wells
hg_wells  •  25 Septembrie 2019, 17:49

De cand a intrat Gigi in fotbal, totul s-a dus naibii: a facut tot felul de smecherii, a blatuit, a destabilizat celelalte echipe prin transferuri sau promisiuni de transferuri, a umblat cu valize, a sudat cooperativa Mitica Dragomir - Mircea Sandu, a distrus brandul Steaua etc Becali = *** fotbalului romanesc.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

864670430247166
Cornaciu Raul  •  25 Septembrie 2019, 13:13
Postat de alegsandru pe 25 Septembrie 2019, 10:44

Gandirea ta este comunista pana la milimetru si in acelasi timp, cred ca il urasti de moarte pe Drognia si ciuma rosie. In economia libera, ideea e sa faci bani, profit, si sa il reinvestesti, ceea ce si face Hagi. O academie produce si vinde jucatori nu se axeaza pe performanta. Situatiile in care clubul performeaza si ca academie si la club sunt Barcelona, Ajax, Porto, dar aia au istorie de zeci de ani nu s-au infiintat alaltaieri.

Ai uitat de Steaua Rosie Belgrad care scoate anual jucatori pe banda rulanta fara mari investitii. Nu sunt la nivelul celor enumerate de tine, dar acolo se si investesc zeci de milioane de Euro, nu doar se bazeaza pe academia proprie

864670430247166
Cornaciu Raul  •  25 Septembrie 2019, 13:10
Postat de mircea_pop112 pe 25 Septembrie 2019, 11:34

Solutia este in mana televiziunilor! Televiziuni din Romania, Serbia, Bulgaria, Ungaria..., ca nu numai Romania este in cazul asta, a zis-o Hagi foarte bine. Televiziunile sa nu cumpere drepturi de transmitere pe competitii in care nu participa si tarile lor! Asta e solutia, ca degeaba facem noi pe noi ca aia au fotbal si noi nu, cand aia castiga 100 mil numai din UCL! Aia vor fi si mai puternici, noi si mai saraci! asta e! Ia sa nu mai plateasca televiziunile drepturi de transmitere UCL, nici sponsorii nu or sa mai vina toti gramada catre UCL ca nu mai au expunere asa mare si tot asa! Poate creste Hagi 100 de ani jucatori ca tot nu or sa ajunga de nivelul Barca sau Real, cand aia dau 20-30 de mil pe un pusti. Hagi vinde toata academia cu banii astia, sa fim seriosi!

Nu e vina celor de la UEFA, ca noi nu avem performante in Cupele Europene. Problema este strict legata de Management. De ex Dundelange cum se califica a doua oara consecutive in Cupele Europene, iar Viiorul, FCSB, Craiova nu?

Vezi toate comentariile (30)
Comentează