FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR

EXCLUSIV Încă un „cutremur” în Superligă? Alt antrenor în pericol să fie demis: ce acuză surse din club

FC Voluntari e pe locul 6, dar soarta lui Poenaru în pericol / Sursă foto: Facebook@ SC Oțelul Galați
FC Voluntari e pe locul 6, dar soarta lui Poenaru în pericol / Sursă foto: Facebook@ SC Oțelul Galați

Articol de , , - Publicat miercuri, 30 august 2023 13:07 / Actualizat miercuri, 30 august 2023 18:23

E posibil ca Ilie Poenaru să devină noua „victimă” într-o competiție în care tehnicienii sunt masacrați frecvent. FC Voluntari se află pe locul al 6-lea, unul foarte bun, însă conducerea e dezamăgită de seria recentă de trei meciuri fără victorie și, în general, de colaborarea cu antrenorul. 

Hagi are singura bancă sigură în Liga 1 fiindcă e chiar a lui cu totul, ceilalți tehnicieni tremură de la o etapă la alta într-un campionat în care patronii și președinții nu au deloc răbdare, pare că ei abia așteaptă să-și sacrifice antrenorii. Cel mai recent nume aflat sub o astfel de amenințare: Ilie Poenaru. 

Surse de la FC Voluntari povestesc că oficialii clubului nu sunt deloc mulțumiți de modul în care colaborează cu Poenaru, iar rezultatele din ultima vreme i-au alimentat pe oamenii din conducere care sunt dezamăgiți de activitatea lui Ilie.

Ce se ascunde în spatele axei Vassaras - frații Kovacs
EDITORIAL
Ce se ascunde în spatele axei Vassaras - frații Kovacs

E vânzoleală mare la FC Voluntari

Echipa e a șasea în clasament, pe un loc care e chiar bun, doar că ea a câștigat un singur punct din ultimele trei partide pe care le-a disputat. A pierdut la Craiova, 1-3 cu FCU, acasă cu Dinamo, 2-3, și a remizat la Galați, 2-2. Apărarea e zob, e a treia cea mai slabă din campionat, cu 14 goluri încasate în șapte jocuri. 

Mai dezorganizate sunt doar U Cluj, cu 15 goluri primite, și FCU Craiova, care a luat 18 goluri. Aceste două formații și-au schimbat antrenorii. 

La U a revenit Sabău în locul lui Anton Petrea. Mititelu îl angajase în vară pe portughezul Joao Janeiro, pe care l-a demis înainte de startul stagiunii. Craiovenii au început campionatul cu interimarul Florin Drăgan pe bancă, apoi l-au adus pe Nicolae Dică, la care au renunțat după numai cinci meciuri. Acum sunt în căutarea unui alt tehnician.

Pe Ilie Poenaru îl încurcă lipsa licenței

Poenaru e în pericol și din cauza programului complicat care îi îngreunează misiunea. Formația lui o va întâlni sâmbătă pe CFR, una dintre favoritele la câștigarea campionatului. Un eșec i-ar șubrezi și mai tare postul lui Ilie. Pentru Voluntari va urma o deplasare la Sibiu. 

Poenaru a revenit în Ilfov în vara aceasta, după ce tot el îi promovase pe oamenii lui Pandele în prima ligă pentru prima oară în istoria clubului. Ca și Croitoru, dat afară de la FC Botoșani, Ilie are un dezavantaj în comparația cu alți tehnicieni: el nu are licența Pro necesară unui „principal", motiv pentru care nu-i este permis să le transmită indicații jucătorilor în timpul meciurilor. 

Încă un „cutremur” în Superligă? Alt antrenor în pericol să fie demis: ce acuză surse din club
Ilie Poenaru nu deține licență PRO / foto: Raed Krishan

„Principalul” din acte e Marin Dună, secund de fapt, și doar el are dreptul de a apărea la marginea terenului în timpul partidelor.

După începutul acestui sezon, Croitoru s-a predat. „Mi-a spus că nu are cum să antreneze așa, că echipa pierde enorm fiindcă el enevoit să stea liniștit pe bancă în loc să transmită indicați”, a mărturisit președintele Iftime.

Nu se pune problema să fim nemulțumiți de Ilie Poenaru. Nu există nici măcar o suspiciune de nemulțumire. Nu doar el, dar toți antrenorii cu care am lucrat au avut parte de susținere și sprijin din partea mea, dovadă fiind și mandatul lui Liviu Ciobotariu, pe care mass-media l-a dat în câteva rânduri dat afară de la Voluntari, dar el și-a dus la bun sfârșit contractul cu rezultate excelente.
Bogdan Bălănescu, director general FC Voluntari

Patru echipe din Superligă au schimbat deja antrenorul

Au trecut doar șapte etape din campionat, iar unele echipe n-au disputat nici măcar atâtea meciuri, însă un sfert dintre formațiile primei ligi și-au înlocuit antrenorii. Universitatea Craiova, U Cluj, FCU Craiova și FC Botoșani au schimbat antrenorii deja. 

Botoșănenii tocmai l-au instalat pe Dan Alexa în locul lui Marius Croitoru după ce negociaseră cu Nicolae Dică. FCU încă nu a găsit un „principal”, echipa a revenit pe mâinile cuplului interimar Drăgan-Vasilică. Cel mai bine dintre echipele care au operat schimbări merge Universitatea Craiova. 

Rotaru l-a înlocuit pe Eugen Neagoe cu Laurențiu Reghecampf și echipa e a doua în clasament, deși tocmai a evoluat dezamăgitor la Ovidiu, unde a pierdut cu 0-2. Cu o victorie contra FCSB-ului în runda următoare, alb-albaștrii ar putea să devină lideri.

VIDEO Poenaru și-a pierdut golgeterul: George Merloi a fost operat cu succes

Citește și alte știri din Superligă: 

Mihai Stoica s-a luat în direct de Tavi Popescu » Gestul de la care a pornit totul: „Aș dori să știu ce se întâmplă cu el”

EXCLUSIV Dezvăluirile unui apropiat despre căderea lui Tavi Popescu: „Mi-a zis că asta a fost problema”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
laurkro
laurkro  •  30 August 2023, 22:58

Ca sa îl numiți antrenor ar fi trebuit sa își faca studiile de antrenor. Asa, ca cineva l-a numit antrenor pe sustache, nu se califica. Asta este încă un motiv pentru care suntem la nivelul actual in fotbal. Ca e făcut la mișto.

mr90
mr90  •  30 August 2023, 16:40

Cei 3 crai lovesc din nou: "ceilalți tehnicieni tremură de la o etapă la alta.." :)))

contandino
contandino  •  30 August 2023, 15:43

e clar, se pregateste o noua telenovela Sumudica!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează