FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

Interviu EXCLUSIV cu Adrian Porumboiu » Atac extrem la Burleanu: "Un gunoi care l-a nenorocit pe Popescu" » Mesaj pentru Becali după apelul făcut de acesta la TAS

Articol de GSP - Publicat luni, 22 mai 2017 10:55

Fostul mare arbitru și patron al celor de la FC Vaslui, Adrian Porumboiu, îl desființează pur și simplu pe boss-ul FRF. Postarea lui Răzvan Burleanu de pe blogul personal, în care face trimitere către Gheorghe Ștefan și Cristi Borcea, aflați în închisoare, numindu-i "penali", l-a scos din sărite pe acesta.

-⁠ Domnule Porumboiu, ați citit textul de pe blogul lui Răzvan Burleanu?
- N-am crezut că acest Burleanu o va lua razna! Să fac de la început o precizare despre invocarea lui Gheorghe Ștefan. Eu cu acest om am avut multe conflicte și nu pot spune că mi-a fost vreodată prieten apropiat. Dar să te apuci să-l jignești și să-l faci penal când tatăl tău, de fapt un om admirabil, a jucat acolo... Păi, cu acei bani pe care i-a câștigat la Ceahlăul, a avut el parte de hăinuțe, de ghiozdane, de carte. E josnic ceea ce face! E ultima treaptă de josnicie dacă a ajuns să se ia de un om care e în pușcărie.

-⁠ Vă referiți la faptul că l-⁠a numit penal?
- Repet, eu n-am fost prieten apropiat cu Gheorghe Ștefan! Mă revoltă însă ceea ce face acest individ. Ce are cu Balaj e treaba lui. Cristi e major, poate vorbi, se poate apăra pentru că e în liberate, dar Ștefan și Borcea nu pot face asta acum. E un atac nedemn, care n-are legătură cu fotbalul! Asta spune multe despre caracterul lui Burleanu.

- Vorbeați de legăturile dintre tatăl lui Răzvan Burleanu și Gheorghe Ștefan...
- Dacă nu erau oameni ca Ștefan la acea vreme, care să țină niște jucători pe banii lui, nu mai avea bani tatăl președintelui FRF ca să-i cumpere stilouri și să ajungă el "acoperit", și din "acoperit" să se facă șef de Federație. El are școala de "acoperiți", nu are legătură cu fotbalul! Zice de Ștefan că e penal. Eu nu sunt apărătorul nimănui, eu vorbesc despre principii. Păi, ce face acest Răzvan Burleanu? Îi murdărește trecutul tatălui său! Păi, ce, taică-său a jucat pentru penali? Dar pe el atât îl duce capul.

- Credeți că tot acest război a fost pornit dintr-o temere că ar putea pierde alegerile de la anul?
- Să-ți spun un lucru! Înainte de alegerile trecute a venit la mine în birou, să-mi ceară să-l sprijin. I-am zis copilului că n-are nicio șansă atât timp cât contracandidat îi era Gică Popescu. Eu îl sfătuisem să intre în echipa lui Popescu pentru a învăța fotbal. Să prindă și el cu ce se mănâncă fotbalul. Însă el m-a năucit și mi-a zis că iese președinte. M-am uitat la el și i-am zis că mă ia de prost chiar la mine în birou. Apoi mi-am dat seama că, de fapt, eu nu realizam cât eram de prost să nu știu cum se lucra în spate! El era sigur, știa că Popescu va merge la pușcărie. Altfel nu-mi pot explica siguranța lui. Ce tupeu pe el!

-⁠ Să înțeleg că vă deranjează și disputa dintre FRF și Generația de Aur?
- Normal! El are un dinte și împotriva lui Hagi! Cum să nu ai tu ca președinte de Federație un răspuns cu privire la cererea aia pe care vrea Steaua să o facă pentru a câștiga titlul?!

-⁠ Faptul că n-⁠a reacționat după scandalul legat de regulament...
- O greșeală! Stabilește, domnule, clar! Asumă-ți responsabilitatea că ești președinte! Dar el nu are treabă cu asta, el se apucă să jignească. E jenantă această discuție. Ce să mai...? Viitorul are mai multe puncte? Stop atunci! E ca-n Caragiale treaba asta. Cum zicea Farfuridi. «Din două, una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica. Ori să nu se revizuiască, primesc! Dar atunci să se schimbe pe ici, pe colo, şi anume în punctele esenţiale...». Așa și ei! Steaua vrea să-și înjumătățească punctele, dar să ia și meciurile din prima parte a campionatului. Păi, nu se poate așa ceva! Poate că-s puțin subiectiv, că-l simpatizez pe Hagi. E simplă treaba! Viitorul are mai multe puncte campionatul ăsta dacă includem și sezonul regulat. Atunci e campioană. Și eu puteam merge la TAS când s-a rejucat CFR cu U Cluj, dar n-am mai făcut nimic.

-⁠ Credeți că tot Burleanu va câștiga viitoarele alegeri?
- Dacă Burleanu va ieși din nou președinte, nu mai are sens să discutăm despre fotbal. Se va închide totul! Are un tupeu inimaginabil. Jignește pe toată lumea. Păi, el a ajuns să se ia și de Gică Hagi! Acest nume e prea mare ca să fie atins de copilul ăsta. Că nu știe fotbal nu e niciun fel de problemă, că nu a jucat fotbal nu e nici asta o problemă. Dar să vii într-o lume din care n-ai făcut parte și să fii atât de nesimțit, de arogant și de prost crescut e incredibil! Am toată aprecierea față de tatăl lui, un om admirabil. Însă Răzvan are niște apucături de "acoperit" cu tupeu. E obraznic! Cât de nemernic să fii?! Are școala de perverși în el. Nu are pic de bun-simț!

-⁠ Cine credeți că ar fi cel mai bun contracandidat?
- După cum își manevrează sistemul, nu cred că va pierde. Va rămâne sigur la FRF. Fotbalul e îngenuncheat. Măgarul măgarilor a distrus fotbalul românesc. E un om mic! Acest om va fi mai nociv decât Mircea Sandu de 100 de ori. Pune nocivitatea lui Sandu și să o ridici la puterea 100! Nu credeam că voi ajunge să spun așa ceva. Am ajuns să-l apăr pe Mircea Sandu, e râsul istoriei!

-⁠ N-⁠ați numit totuși un contracandidat potrivit.
- Nimeni nu poate să-i țină piept lui Burleanu la alegeri. Sistemul e prea puternic. Toți vor fi secerați! Dacă ei au secerat un brad, cel mai mare și frumos, cel mai sănătos, pe nume Gică Popescu, stați cuminți! Niciunul! Nimeni nu-i poate face față! Ce brad mai frumos și mai înalt aveam în fotbalul românesc? Mai era Gică Hagi, dar nu s-a băgat în alegeri. Dacă au retezat cel mai frumos copac, restul sunt puieți, pe care-i spulberi. L-au spulberat pe Popescu! I-au omorât tatăl, l-au nenorocit ca să ajungă gunoiul ăsta președinte de Federație. Să-și facă meseria lui, adică cea de "acoperit".

Citește întreg interviul cu Adrian Porumboiu în ediția tipărită sau cea digitală a Gazetei Sporturilor! 

Alte subiecte exclusiv print:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (49)
ray51
ray51  •  23 Mai 2017, 15:16

E ceva visceral si la d-l Porumboiu. Dar, faptul ca a iesit din fotbal la timp si cred ca suficient de 'curat', ma face sa-i dau dreptate.

1615275382087697
Yuri Firsov  •  23 Mai 2017, 08:15

AI DREPTATE ADTRIENE DAR AI UITAT SA SPUI CA ACEST BURLEANU ESTE UN *** GEN PONTA,DRAGNEA SI ...PSD-ul!!!!CEI DE LA PSD VOR PIERDE F.MULT PE ""MANA""ACESTUI ""GUNOI""DE BURLEANU!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

939340109419699
Chira Mihai Alexandru  •  22 Mai 2017, 21:40

Am și eu o întrebare naivă : Burleanu l-a obligat pe Popescu să se inhaiteze cu Geovani Becali și Victor Becali și să fraudeze statul ????!!!

Vezi toate comentariile (49)
Comentează