FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB 1-1

FOTO Ion Crăciunescu, enervat de arbitrajul din CFR Cluj - FCSB: „E penalty clar! L-a bătut soarele în cap?!”

Fostul arbitru Ion Crăciunescu este de părere că CFR Cluj ar fi trebuit să beneficieze de un penalty în derby-ul cu FCSB, scor 1-1, din week-end. +13   FOTO
Fostul arbitru Ion Crăciunescu este de părere că CFR Cluj ar fi trebuit să beneficieze de un penalty în derby-ul cu FCSB, scor 1-1, din week-end.

Articol de - Publicat marti, 11 aprilie 2023 18:39 / Actualizat marti, 11 aprilie 2023 20:38

Fostul arbitru Ion Crăciunescu este de părere că CFR Cluj ar fi trebuit să beneficieze de un penalty în derby-ul cu FCSB, scor 1-1, din week-end. 

În minutul 51, la 1-0 pentru CFR Cluj, Daniel Bîrligea a căzut în careu după o intervenție a lui Joonas Tamm. Arbitrul Radu Petrescu nu a dictat fault, spre nemulțumirea lui Cristi Balaj. Ion Crăciunescu le dă dreptate clujenilor și l-a „înțepat” pe Marius Avram. Fostul arbitru a considerat că intervenția nu ar fi trebuit sancționată, fiind un „fault soft”.

Sorin Cârțu, intervenție vulgară în direct la TV: „Dă-o-n m*** ei! Ce dracu'?”
CSU Craiova
Sorin Cârțu, intervenție vulgară în direct la TV: „Dă-o-n m*** ei! Ce dracu'?”

Ion Crăciunescu, fază de penalty în CFR Cluj - FCSB: „Ăsta e contact ușor?”

„Cu piciorul stâng îl prinde de piciorul drept. E penalty! Să urmăriți exact. Este penalty. Când am auzit de penalty soft, de fault soft, m-am crucit. Am prins de toate, dar penalty soft nu mai prinsesem.

Asta e atingere ușoară? Ăsta e contact ușor? Omul s-a dus la margine, direct. N-a mai putut continua în picioare. A mai jucat puțin, după îngrijiri medicale. L-a bătut soarele în cap, de ce a ieșit?

Mă surprinde că Radu Petrescu este în interiorul suprafeței de pedeapsă. Fac eforturi să nu vadă...”, a spus Ion Crăciunescu la „Fotbal Club”, de la Digi Sport.

FOTO. Momentul în care Bîrligea cade după duelul cu Tamm

+9 FOTO

Marius Avram, părere diferită de Ion Crăciunescu

Nu m-aș exprima că este călcat. Nu este vorba despre o călcare, este șters pe gheată de către adversar, care vine în alunecare. Putem vedea că o gheata a fundașului îl șterge pe vârf pe jucătorul de la CFR. 

Întrebarea pe care trebuie să și-o pună un arbitru este dacă o astfel de intrare este o piedică a adversarului, o călcare a adversarului sau un contact de gheată în gheată. Ar fi fost un soft penalty. Eu, personal, încadrez această fază ca soft penalty și nu cred că această fază îi poate provoca jucătorului de la CFR căderea. Nu este nici piedică, nici „ștampilă” pe gheată. În Legile Jocului, nu scrie că un jucător e sancționat pentru că atinge un adversar
- Marius Avram

Termenul de „penalty soft” a devenit cunoscut înainte de Euro 2020. Atunci, Roberto Rosetti, șeful arbitrilor de la UEFA, spunea: „Nu ne plac aceste penalty-uri soft, vrem unele clare. Vream să vedem o acțiune clară a fundașilor, intervenții clar neregulamentare”.

VIDEO. Gigi Becali, despre șansele FCSB-ului la titlu: „Suntem excluși dacă nu batem pe Farul, aseară dacă nu dădeam gol, era gata”

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Daniel Niculae, fără milă după eșecul cu Sepsi: „Mai bine nu mai mergem la Craiova! Penibili în prima repriză”

Unde se joacă Rapid - FCSB » Anunțul clubului gazdă

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (85)
Reluflory13
Reluflory13  •  26 Aprilie 2023, 04:32

? Cuib de hahalere in frunte cu Craciunescu!Ne omorâm nervii cu oameni prosti și ne contrazicem aici și ei pleacă acasă bine mersi ca au mai făcut câteva intrigi,hai sa vb doar despre fotbal fraților in comentarii nu despre un om anume ca omul e angajat sa bage intrigi pentru orice echipa mai ales fcsb care nu ia dat Mielu becali de asta e super supărat aproape ca Talpan da nu o da pe față,că Becali nu la înghițit niciodată ,nu a primit Nimic și are frustrări ca de primit a primit mult de la alții, doamne ajuta la mai mult !!!!

Reluflory13
Reluflory13  •  26 Aprilie 2023, 04:10

Eu cred că am un QR mai dezvoltat ca al tău

fabulos
fabulos  •  12 Aprilie 2023, 16:55

Daca Birligea juca la Farul era penalty hard, clar, clar! Probabil si eliminare, suspendare pe perioada accidentarii jucatorului, etc.

Vezi toate comentariile (85)
Comentează