FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

VIDEO. Ion Crăciunescu n-are milă de cei mai buni arbitri români: „Kovacs are lipsuri mari, iar Hațegan, lacune de interpretare"

Articol de GSP - Publicat joi, 02 aprilie 2020 17:55

Ion Crăciunescu, unul dintre cei mai buni arbitri din fotbalul românesc, a acceptat invitația de a participa la "Prietenii lui Ovidiu", emisiune moderată de Ovidiu Ioanițoaia.

Fost președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, dar și arbitru mare al României, Crăciunescu a vorbit despre cei doi cavaleri ai fluierului pe care îi are țara noastră în categoria Elite, Ovidiu Hațegan (39 de ani) și Istvan Kovacs (35).

Kovacs și Hațegan, analiză dură

"Istvan Kovacs simte jocul mai bine decât Hațegan, dar limbajul corpului mai bun îl are Hațegan. E mai diplomat în comunicare ceea ce îi lipsește lui Kovacs. El e peste Hațegan, mai ales în ceea ce privește aplicarea și interpretarea Legilor Jocului. 

În ceea ce privește comunicarea, Kovacs are lipsuri mari! Hațegan are dificultăți în suprafața de pedeapsă. Trebuie să stea cineva cu el foarte mult pe probleme tehnice, de interpretare. Aici are lacune, dar în arbitraj se învață permanent", a spus Crăciunescu în exclusivitate la emisiunea "Prietenii lui Ovidiu".

"Dacă vrei să ajungi sus trebuie să începi repede. Eu am promovat în Liga 1 la 31 de ani și am început arbitrajul la 27. Acum la 20 de ani trebuie să începi, dacă nu chiar 15-16 ani"
Ion Crăciunescu

Crăciunescu a arbitrat 230 de meciuri în prima ligă din România, a fost delegat la Campionatul European de tineret din 1988, finala Campionatului European de juniori din 1992, Semifinala Cupei Intercontinentale din 1995, în același an conducând la centru și finala Cupei Campionilor Europeni. 

S-a retras din arbitraj în anul 1996. De atunci a fost președinte la echipe din Liga 1, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF, acum fiind analist TV.

Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

CITEȘTE ȘI:

COVID-19. Ovidiu Hațegan deplânge situația arbitrilor: „Suntem singurii care nu mai primim niciun ban acum”. Ce soluție propune

Ovidiu Hațegan: „Am fost atins de un jucător testat pozitiv ulterior cu COVID-19. Dumnezeule! Mă feream de fotbaliștii italienilor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
1566178743642986
Vlad Hartea  •  02 Aprilie 2020, 20:01

Asta chiar intrece orice masura !! Chiar nu poate intelege ca in tara asta se mai nasc si arbitrii mai buni decat el ?? A murit marele arbitru Rainea, pentru ca altfel, cu logica lui superficiala, s-ar fi legat si de el !!

10aripa
10aripa  •  02 Aprilie 2020, 19:12

Ce este aia analist tv? Sa fim seriosi, toate nulitatile si fostii blatisti au ajuns analisti...tv...

ctinescu
ctinescu  •  02 Aprilie 2020, 19:11

cum sa incepi ma la 15-16 ani?bine ca n-a zis de la 12 ani.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close