FOTBAL  »  Superliga  »  CS DINAMO

Ionuț Lupescu: „Pentru mine există un singur Dinamo, vreau să fac ceva pentru acest club, pentru că aici am crescut”

Ionuț Lupescu și Ionuț Popa, CS Dinamo
Foto: GSP
Ionuț Lupescu și Ionuț Popa, CS Dinamo Foto: GSP

Articol de , , , - Publicat vineri, 20 octombrie 2023 12:11 / Actualizat vineri, 20 octombrie 2023 14:17

Ionuț Lupescu (54 de ani) a acceptat oferta de la CS Dinamo și se va ocupa de academia clubului, pe care încearcă să transforme în una de succes. Ionuț Lupescu a fost prezentat oficial astăzi de CS Dinamo într-o conferință de presă, transmisă live de GSP.Ro.

Ionuț Lupescu a susținut conferința de presă alături de Ionuț Popa, președintele CS Dinamo. Lupescu a vorbit despre obiectivele pe care și le-a setat, despre trecutul și viitorul echipei, dar și despre echipa națională a României.

Insider GSP » Echipa Gazetei a asistat la calvarul primelor ședințe de recuperare ale lui Dragoș Iancu în baza FCSB: „Nu-l urăsc pe Țicu! Vorbesc la două-trei zile cu el”
HERMANNSTADT
Insider GSP » Echipa Gazetei a asistat la calvarul primelor ședințe de recuperare ale lui Dragoș Iancu în baza FCSB: „Nu-l urăsc pe Țicu! Vorbesc la două-trei zile cu el”

Ionuț Popa: „Ionuț Lupescu va avea libertate totală de exprimare”

Ionuț Popa: „Noi nu suntem în concurență cu clubul de fotbal din Liga 1. De ce vin legendele aici? Pentru că ne dorim să facem o academie importantă, vrem să dăm jucători echipei de Liga 1, echipelor naționale. 

Suntem in relații foarte bune cu echipa din Liga 1. Trebuie ca academiile să fie unite. ÎI urez succes domnului Lupescu, va avea libertate totală de exprimare. E sarcina lui să se ocupe de echipa de fotbal.”

Ionuț Lupescu: „Avem ambitii foarte mari aici”

Ionuț Lupescu a vorbit despre ambițiile clubului și despre noul stadion: „Știți foarte bine, suntem in faza finală în ceea ce ține de construcția stadionului. Va mai dura 2-3 ani. E clar că asta nu e suficient, trebuie să se investească mai mult în infrastructură. E nevoie de terenuri de fotbal. Avem ambiții foarte mari aici. Cum e și la celelalte secții. 

Vor să facă din clubul de fotbal ceea ce a fost. Până acum 10 ani acest club a scos foarte mulți fotbaliști. Cred că e posibil ca Dinamo să facă ceea ce au făcut și alții, care au investit și au făcut treabă. N-am venit aici să dau pe cineva afară. Vreau să fac ceva pentru acest club, pentru că aici am crescut, în parcul sportiv Dinamo. Trebuiesc făcute niște investiții în acest parc Dinamo, ăsta e obiectivul meu.

Ionuț Lupescu: „Sper să convingem Ministerul de Interne să facem un parc sportiv superb”

Ionuț Lupescu: „Sper să reușim să convingem Ministerul de Interne să facem un parc sportiv superb. Nu cerem salarii pentru jucători din partea ministerului, dar e important să investească în baza lor. Sunt mulți oameni care vor să investească în copii dacă vad ceva curat. Ministerele au și un rol social. Sper să convingem să facă un plan pe 4-5 ani care să îmbunătățească acest parc”.

Ionuț Lupescu: „Pentru mine există un singur Dinamo, ambele echipe sunt Dinamo”

Ionuț Lupescu: „Pentru mine există un singur Dinamo, ambele echipe sunt Dinamo. Ce va fi peste ani, între CS și FC nu depinde de mine. E ciudat să fie două Dinamo, două Steaua. Sper ca familia Dinamo să nu facă greșeala pe care au făcut-o cei de la Craiova și cei din Ghencea. 

Copiii de la FC Dinamo sunt bineveniți aici. Am venit aici să consiliez, să ajut, cu expertiza și experiența pe care am acumulat-o. Sunt la clubul care m-a format. Restul se vor regla. Mai am și alte planuri, dar dacă am timp, pot să ajut.

E greu să spun de ce buget e nevoie. Nevoia cea mai mare e pentru infrastructură. Nu e ușor de realizat. Durează un timp lung. Sunt totuși sigur că sunt oameni care ar vrea să ajute Dinamo. Într-o lună sau două vom putea spune. Nu putem avea un model, copy-paste-ul nu merge. Trebuie să ne adaptăm la ce avem aici.

N-am niciun interes la Dinamo. Aici e vorba doar despre locul în care m-am născut. Sunt în general foarte hotărât. Știu ceea ce spun. Înainte clubul Dinamo producea nu doar fotbaliști, producea campioni, cred că se poate face din nou”.

Ionuț Lupescu: „Hagi a dat cel mai bun exemplu”

Ionuț Lupescu: „Hagi a dat cel mai bun exemplu. Când Dinamo s-a oprit, Gică a început. Ceea ce a făcut el ar trebui să fie la fiecare club de Liga 1. Mircea Lucescu m-a sunat aseară să mă întrebe ce am de gând, vrea să vadă noul stadion.

Ionuț Popa: „Fac un apel public către firmele domnului Badea să-și ia containerele pe care le mai are. Domnul Badea a ținut să nu lase clubul să se dezvolte. Ne tot minte că vine să le ia. De 4 ani ne chinuim să dam o clădire jos construită de Badea, unde acum stau persoane fără adăpost. Domnul Badea n-a fost sponsor la Dinamo”.

Ionuț Lupescu: „Cristi Borcea a făcut niște greșeli la Dinamo pentru care a plătit scump. Ține cu Dinamo, își dorește să ajute, iar dacă prin firmele sale vrea să ajute, e binevenit”.

„Inclusiv domnul Badea poate face asta. Nu avem nimic personal cu dânsul.” - a completat Ionuț Popa

Ionuț Popa: „Nu l-am dat afară pe Dănuț Lupu, a plecat singur”

Ionuț Popa: „Dănuț Lupu a făcut parte din clubul Dinamo. Nu l-am dat afară, a plecat singur. Când conduci fără permis, nu o faci fără să știi. Vedem când o să iasă dacă ne va mai ajuta. Dar nu cred că își mai dorește să revină la CS Dinamo. Anumite greșeli pot costa mult, e vorba de conduită, vorbim despre un club ministerial”.

Ionuț Lupescu, despre naționala României: „Cred cu tărie că ne vom califica”

Ionuț Lupescu: „Cred cu tărie că ne vom califica. Multe lucruri au fost pentru noi. Grupa e scăzută valoric, s-a văzut. Jocul nu e strălucit. Trebuie să ne calificăm, dar trebuie să ne îmbunătățim jocul. Te califici la un turneu final, să arăți alt fotbal. Se întoarce roata, vii de acolo cu o imagine șifonată, echipa de rugby e cel mai bun exemplu”.

Vezi și alte știri:

Demitere de antrenor în Superliga? » Ședința decisivă a fost setată: „Suntem în groapă!”
REACȚIE
Demitere de antrenor în Superliga? » Ședința decisivă a fost setată: „Suntem în groapă!”
Mario Iorgulescu nu mai este obligat să plătească despăgubiri familiei victimei » Trebuie achitate de City Insurance, firmă aflată însă în faliment
DECIZIE
Mario Iorgulescu nu mai este obligat să plătească despăgubiri familiei victimei » Trebuie achitate de City Insurance, firmă aflată însă în faliment

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează