FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Lia Olguța Vasilescu explică ce se întâmplă cu stadionul din Craiova: „Vom notifica ambele echipe”

Lia Olguța Vasilescu / Sursă foto: Facebook
Lia Olguța Vasilescu / Sursă foto: Facebook

Articol de GSP - Publicat joi, 12 august 2021 11:58 / Actualizat joi, 12 august 2021 12:21

Lia Olguța Vasilescu (46 de ani), primarul orașului Craiova, a oferit detalii despre gazonul de pe stadionul „Ion Oblemenco”. Suprafața de joc din Bănie va fi schimbată în perioada următoare.

Operațiunea de schimbare a gazonului va începe, cel mai probabil, în luna octombrie, la aproximativ doi ani după ce a fost pus acest gazon de tip mixt, iar edilul Craiovei a explicat, într-un dialog cu presa din Oltenia, ce se va întâmpla în toamnă cu cele două echipe din Bănie.

Lia Olguța Vasilescu; „S-a jucat mai mult decât prevedea cartea tehnică”

„Fără îndoială, gazonul trebuie înlocuit și din cauza faptului că, la nivelul solului, temperaturile din ultimele luni au fost de 55 de grade, dar și pentru că s-a jucat mai mult decât prevedea cartea tehnică. În loc de două meciuri pe lună, s-au jucat și cinci pe lună, iar distanța dintre meciuri, care trebuie să fie de două sătămâni, uneori n-a fost nici de două zile. 

În aceste condiții, am început deja să lucrăm la documentația de atribuire pentru gazon, iar eu consider că undeva în luna octombrie vom putea schimba gazonul. Vreau să precizez că nu există garanție pentru gazon! E un bun consumabil, care va trebui înlocuit ori de câte ori va fi necesar. 

Dacă nu se termină procedura de achiziție până în pauza competițională, vom notifica ambele echipe să găseacă un stadion unde să joace. Am făcut demersuri la Liga Profesionistă de Fotbal să mutăm temporar cele două echipe pe stadionul de atletism, care are dimensiunile necesare. 

Cei de la Ligă au spus că e mult mai bine să găsim o altă variantă pentru echipe, adică ele să fie mutate pe unul dintre cele două stadioane apropiate, la Târgu Jiu sau Severin. ”

Va fi tot gazon hibrid. Din câte înțeleg, în zona periferică a gazonului, va fi doar sintetic. Asta au solicitat inclusiv echipele.
 - Lia Olguța Vasilescu, primar Craiova

Lia Olguța Vasilescu explică ce se întâmplă cu stadionul din Craiova: „Vom notifica ambele echipe”
Stadionul din Craiova e împărțit de cele două echipe ale orașului

Ce se întâmplă cu stadionul din Craiova? 

Primarul Craiovei a vorbit și despre informația conform căreia familia Oblemenco ar fi solicitat Ligii Profesioniste de fotbal ca arena din Bănie să nu-i mai poarte numele fostului mare jucător al oltenilor. 

Doar că actualul stadion construit din bani publici nu are deocamdată o denumire oficială, ci doar una populară. 

„Stadionul nu are o denumire. Se numește «Stadion de fotbal pentru Municipiul Craiova». În momentul în care am început documentația, ne-am gândit că e posibil ca denumirea stadionului să fie preluată de un sponsor. Deocamdată, nu avem un sponsor care să dea numele stadionului, dar e posibil ca acest lucru să se întâmple după pandemie”.

Gazonul de pe stadionul „Ion Oblemenco” va fi schimbat, la 2 ani după ce a fost pus, deși avea garanție 8 ani!

Autoritățile din Craiova au hotărât să înlocuiască gazonul de pe stadionul „Ion Oblemenco” după 2 ani. Conform surselor GSP, în ciuda declarațiilor Olguței Vasilescu, actualul gazon de pe„Ion Oblemenco” beneficiază de o garanție de opt ani. 

Suprafața de joc de tip mixt nu s-a prezentat prea bine în ultima vreme, iar Primăria Municipiului Craiova a decis că este necesară schimbarea pentru a nu afecta randamentul sportivilor.

Operațiunea de schimbare a gazonului va începe, cel mai probabil, în luna octombrie, la aproximativ doi ani după ce a fost pus acest gazon de tip mixt, unul de ultimă generație.

Gazonul mixt, pus acum 2 ani. Era garantat 8 ani!

În luna noiembrie 2019 a fost pusă actuala suprafață de joc, înlocuind gazonul foarte prost de care a avut parte stadionul la inaugurare.

Unul dintre oamenii care au ajutat la schimbarea gazonului a fost Victor Pițurcă, antrenorul din acel moment al Universității Craiova: „Acest gazon hibrid e din Grecia. Gazonul este excelent. Aveam opţiunea să-l aducem din Olanda sau din Grecia. S-a ales varianta Grecia”, spunea tehnicianul la acea vreme.

VIDEO Adrian Mititelu Jr. după victoria celor de la FCU Craiova cu Academica Clinceni: „Jucăm fotbal!”

Citește și alte știri de actualitate:

UPDATE CSU Craiova a renunțat la un alt jucător! Rotaru a refuzat să îl dea la FCSB

Gazonul de pe stadionul „Ion Oblemenco” va fi schimbat, la 2 ani după ce a fost pus, deși avea garanție 8 ani!

Primul verdict pentru Koljic » Cât ar putea lipsi de pe teren: „E o problemă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (48)
argus
argus  •  20 August 2021, 18:18

Primaria din Craiova angajeaza lucrari fara garantie, pe asa zisul criteriu de "material consumabil". Oricat ar fi materialul "de consumabil", trebuie sa aiba un termen de folosinta, de garantie, chiar si in conditiile in care aceasta este conditionata de "numarul de jocuri"(ciudata prvedere, din care "lipsesc" conditii cum ar fi, tipul de crampoane, sracina pe mp sau de debitul de apa adus de ploi!). Cum s-ar zice "Dumnezeu cu mila!"! Cam asa stau lucrurile in acceptiunea dnei Olguta Vasilescu Manda: "...Pe stadion s-a jucat mai mult decât prevedea cartea tehnică....Vreau să precizez că nu există garanție pentru gazon! E un bun consumabil, care va trebui înlocuit ori de câte ori va fi necesar." (https://www.capital.ro/lia-olguta-vasilescu-a-luat-decizia-pe-care-o-astepta-un-oras-intreg-ce-a-anuntat-primarul-craiovei.html) Dna Olguta Vasilescu sa nu stie ca incepand cu articolele de imbracaminte, incaltaminte cat si orice alte consumabile, au termen de garantie? Stranie viziune, in contradictie totala cu una din prevederile ce stau la baza oricarui contract (facut cu CAP!), "perioada de garantie"!

remarque
remarque  •  13 August 2021, 10:21

Ma amuza familia Oblemenco. Nu vor sa fie folosit numele lui Ion Oblemenco, pentru ca vor bani. Se va ajunge ca numele sa nu fie folosit si incet incet va cadea in uitare. Noile generatii habar nu au cine a fost Ion Oblemenco. Si necunoasterea asta se va adanci. Pe de alta parte se va gasi cineva sa dea bani pentru a-si asocia numele cu stadionul, sau se va gasi un alt nume, nu e mare lucru. Craiovasic Park ar putea fi unul. Gratis

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  13 August 2021, 10:12

Pai Olguta *** (asa i se spune in cercul intim) nu trebuie sa mai manance si gura ei ceva?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (48)
Comentează