FOTBAL  »  Superliga  »  TRAGEDIE

Marcel Pușcaș rememorează cum l-a adus pe Martin Tudor la Steaua: „Ești nebun? Vrei să-i dau afară pe ăștia și să iau rezerva?”

Marcel Pușcaș +22   FOTO
Marcel Pușcaș

Articol de GSP - Publicat marti, 31 martie 2020 10:01

Marcel Pușcaș, în prezent președinte la FCU Craiova 1948 în Liga 3, ocupa aceeași funcție la Steaua în 1997, în momentul în care regretatul portar Martin Tudor, decedat ieri în urma unui infarct, a venit în Ghencea.

Într-o postare pe contul său de Facebook, Marcel Pușcaș a povestit culisele transferului lui Martin Tudor la Steaua. 

Mai jos e postarea integrală a lui Marcel Pușcaș:

„În vara lui '97 eram președinte la Steaua. Prietenul și fostul meu coechipier de la FC Bihor, actualul președinte de la Academica Clinceni, Piți Bigan, era președinte la Jiul Petroșani. Clubul era in insolvență și urma falimentul. Cunoscând aplecarea mea către jucătorii tineri, m-a sunat zicându-mi:

Piți Bigan: - Am un puști interesant 
Marcel Pușcaș: Ce joacă și câți ani are? 

P.B:- Portar și are 20 de ani 
M.P: Înălțime? 

P.B: -1,80 m. 
M.P: Păi, eu știu doi portari la tine: Toader și Anton 

P.B: Ăsta-i al treilea și apără la tineret, dar e talentat, mergi pe mâna mea! 
M.P: (M-a pus pe gânduri pt că știam că are ochi buni la jucători) Ești nebun! Nu apără la Jiul și să-l iau la Steaua?! Ești dus! O să-i dau afară pe Stelea, Ritli, Gherasim, Nae, Mindileac și-l mai am împrumutat la Argeș pe Vintilă ca să aduc rezerva de la Jiul? Cum îl cheamă? 

P.B: Martin Tudor 
M.P: Mă rog, trimite-l la probe să-l văd. Cine știe?! Poate, poate!

Marcel Pușcaș rememorează cum l-a adus pe Martin Tudor la Steaua: „Ești nebun? Vrei să-i dau afară pe ăștia și să iau rezerva?”

A doua zi, Piți Bigan s-a prezentat cu puștiul în biroul meu. Sfios, emoționat, cu o față blajină și cu ochi radioși, am reușit să citesc modestia, dorința, disciplina și bunătatea acestui tânăr. Era ca o fată mare. 

Martin, stai o săptămână, te vedem la antrenamente, vom face și un joc școală pe terenul 6 și vorbim după! Ai cazare și masă. L-am urmărit atent! Am văzut o viteză de reacție bună, curaj, tehnică de picior bună, cam liniar, priză bună, disciplinat, harnic, inteligent! Avea calități care puteau înlocui handicapul înălțimii. Adjudecat. Uite cum facem, Tudorică:

Te legitimez, devii jucătorul Stelei și mergi împrumut la Olimpia Satu Mare. Au condiții bune, lot tânăr și vor să promoveze în Divizia A. E un mediu bun. Te urmăresc și în rest depinde de tine! Dacă vei munci și vei fi serios, vei reveni!

A revenit peste doi ani și a devenit un portar important! Peste toate însă, a fost OMUL IMPECABIL MARTIN TUDOR! Modest, harnic, foarte bun coechipier, mereu cu un zâmbet defensiv, dar călduros. Un om pe care oricine se putea baza! 

Viața a fost nedreaptă cu el, răpindu- l nemeritat la doar 43 de ani! Va rămâne în amintirea colegilor, a prietenilor și a mea așa cum l-am descris!” - Marcel Pușcaș

VIDEO // In memoriam Martin Tudor

+18 FOTO

Cine a fost Martin Tudor

Martin Tudor s-a născut la Avrig, pe 10 iunie 1976. A debutat în Divizia A la Jiul Petroșani la 21 de ani, pe 14 iunie 1997, într-un meci Jiul – Petrolul 0-1. 

În 1997, Martin Tudor a semnat cu Olimpia Satu Mare, iar după doar doi ani a ajuns la Steaua și s-a impus rapid în poarta echipei roș-albastre, câștigând duelul cu Eugen Nae și Tibi Lung și fiind decisiv în victoriile Stelei. 

La Steaua a jucat până în 2005, bifând 126 de partide în prima ligă. A strâns 8 meciuri în competițiile continentale pentru gruparea bucureșteană, dintre care două în sezonul 2004-2005, când echipa s-a calificat în primăvara europeană.

184 de meciuriare Martin Tudor în Liga 1 pentru Jiul Petroşani, Olimpia Satu Mare, Steaua, CFR Cluj şi U Cluj

Citește și alte știri despre decesul lui Martin Tudor:

Fiica lui Martin Tudor, mesaj sfâșietor: „Tăticul meu, spune-mi că e doar un coșmar”

Lumea fotbalului a reacționat după moartea lui Martin Tudor

  • Prietenii lui Martin Tudor nu vor putea să îl conducă pe ultimul drum - AICI
  • Ultimul mesaj transmis de Martin Tudor pe Whatsapp - AICI
  • Adrian Neaga, devastat la auzul veștii AICI
  • Mesajele transmise de FRF și FCSB - AICI 
  • Moment terifiant dintr-un Steaua - Dinamo - AICI 
  • Pițurcă, îndurerat de moartea fostului elev - AICI
  • Pumnul care l-a îndreptat spre fotbal - AICI

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
220163269067037
Coanda Adrian  •  31 Martie 2020, 12:24

Dumnezeu să-l odihnească an pace un mare portar aplecat la îngeri!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează