FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

EXCLUSIV Avertisment înainte de FCSB - Nordsjaelland: „Să nu se repete «manita»!” + „Rapid nu e de titlu, Dinamo nu știi cât mai rezistă”

Mihai Stoica a analizat prestațiile individuale avute de jucătorii celor de la FCSB în derby-ul cu CFR Cluj, câștigat 1-0 în Ghencea.
Mihai Stoica a analizat prestațiile individuale avute de jucătorii celor de la FCSB în derby-ul cu CFR Cluj, câștigat 1-0 în Ghencea.

Articol de - Publicat marti, 08 august 2023 12:09 / Actualizat marti, 08 august 2023 16:51

Marin Barbu, 64 de ani, a schițat o analiză rece echipelor din prima divizie în startul sezonului. Ce i-a plăcut la FCSB, ce nu i-a plăcut la Rapid, de ce este rezervat în privința calificării formațiilor românești în grupele continentale

Marin Barbu, 64 de ani, este new entry pe lista observatorilor din Liga 1, debutând deja în acest serviciu. Fostul antrenor, rămas celebru peste ani pentru acea senzațională victorie din Ștefan cel Mare, când Foresta a învins campioana de atunci, Dinamo, cu scorul de 5-4, după ce "câinii" au condus cu 4-0, și-a păstrat tonul acid și franc atunci când vorbește despre detaliile din fotbalul românesc.

„Ne punem în acord cu prevederile contractului” » Măsura luată de FCSB pentru a-i îndupleca pe oficialii CSA
FCSB - Nordsjaelland
„Ne punem în acord cu prevederile contractului” » Măsura luată de FCSB pentru a-i îndupleca pe oficialii CSA

Marin Barbu despre FCSB: „Îmi place, dar nu total”

Fost fotbalist la Steaua și FC Brașov, printre altele, Marin Barbu a făcut pentru GSP.ro o analiză a situației din clasamentul Ligii 1 după primele patru runde ale ediției. Iată câteva idei ale celui poreclit „Magiun”:

Marin Barbu despre FCSB... 
... „Îmi place FCSB. Dar nu total! Nu face un meci extraordinar, are momente și momente în cadrul unei partide. Dacă își menține o formă normală, e principala candidată la titlu, dar să nu joace precum la meciul cu bulgarii, când le-a trecut glonțul pe la ureche. Degeaba zice Gigi Becali că n-a avut emoții, fotbalul e dat naibii, când te dai șmecher!"

Când mă uit la echipele de top de la noi, mă tăticule, nu se știe niciodată. Sunt 5-6 formații, nu e diferență mare între ele. Vezi eșecul Rapidului cu Voluntariul. La noi, la victorii se face nuntă, la înfrângere, înmormântare
Marin Barbu, observator

Marin Barbu despre meciurile din cupele europene... 
.... „Nu sunt încrezător vizavi de accederea în grupe, va fi greu pentru fiecare echipă românească rămasă în competiție. Cel mai greu meci îl are FCSB, să aibă grijă că dacă joacă precum în meciul secund cu bulgarii, iar îi dau danezii ăia o manita (n.r. - FCSB a pierdut de două ori cu 0-5 cu Silkeborg, în grupele Conference League, în octombrie 2022). Ușor, ușor, ajungem departe de fotbal"

Avertisment înainte de FCSB - Nordsjaelland: „Să nu se repete «manita»!” + „Rapid nu e de titlu, Dinamo nu știi cât mai rezistă”
Marin Barbu // foto: Cristi Preda - GSP

Marin Barbu: „Rapid are obiective îndrăznețe cu jucători modești. Dinamo? Nici nu știi de unde să-i iei, cât mai rezistă”

Marin Barbu despre Rapid... 
... „Rapid, la titlu? Nu, nu. Din păcate, are un public fantastic și atât. Din transferurile făcute, n-am văzut încă niciun «șmecher». S-a vorbit mult de Cîrjan... În afara lui Dugandzic, cine «mișcă» acolo?! Pentru play-off nu sunt probleme, dar la ce vrea Rapidul, adică titlul, e greu... Nu e chestia legată de Bergodi. Jucătorii te pot face antrenor mare sau te pot răpune. Rapid are obiective îndrăznețe cu jucători modești"

Marin Barbu despre Dinamo... 
... "Pe Dinamo n-o poți băga în calcule. Acolo e o nebuloasă. La ce organizare și la ce șefi are, nici nu știi de unde să-i iei, cât mai rezistă. La Craiova e Rotaru, la FCSB e Becali, la Rapid e Șucu, la Sepsi e Dioszegi, toate echipele au un stăpân, fie că gestionează bine sau mai puțin bine. Pe Dinamo o văd fără stăpân! Și ca jucător e o aventură să mergi să evoluezi la Dinamo. Compar condițiile lui Sepsi cu Dinamo, e o diferență de la cer la pământ"

16echipe a antrenat în carieră „Magiun” Barbu: IMASA Sf. Gheorghe, Precizia Săcele, Foresta Fălticeni (2 mandate), FC Brașov, Petrolul, Ceahlăul (4 mandate), Poli Iași, Juventus București (2 mandate), UTA, Dunărea Giurgiu, Astra (2 mandate), Callatis Mangalia, SC Bacău, Rapid CFR Suceava, US Chaouia (Algeria) și Sepsi (interimar)

Marin Barbu: „Craiova are jucători foarte talentați, dar prea luați în brațe!”

Marin Barbu despre CSU Craiova... 
.... „Craiova are un alt stil cu Reghe, jucători foarte talentați, dar prea luați în brațe! Știu bine cu mingea, dar suferă la capitolul fizic. Nu-i văd să câștige campionatul, dar în primele trei vor fi”

Marin Barbu despre Farul... 
... „Farului, dacă va continua în cupele europene, îi va fi greu să intre în play-off. Probabil, este interesată de cupele europene, că de acolo vin bănuții. Când și dacă va termina cu cupele europene, va reveni în campionat. Era considerat nebun Dan Petrescu când spunea: «Hai să vedem ce echipă din România rezistă și în țară, și în străinătate». Farul parcă nu mai are parcursul și entuziasmul de anul trecut"

Marin Barbu despre Sepsi... 
... „Sepsi are lot bun, condiții bune, antrenorul are putere de decizie. Sunt toate premisele să iasă bine. Meciul cu Oțelul a mai dat echipa peste cap, cine se aștepta ca Galațiul să pună atâtea probleme?! Văd Sepsi ocupând un loc mai bun decât 6-le din sezonul trecut. Sau poate luptându-se pentru podium"

Îmi place cum s-a întărit Iașiul în ultima perioadă. Poate va face o figură frumoasă. La cum îl știu eu pe Cornel Șfaițer va face o echipă bună, să nu retrogradeze în acest an, apoi să încerce să atace play-off-ul în viitor
Marin Barbu

Europa e departe de noi. Mulțumim lui Dumnezeu că la infrastructură suntem mai buni ca bulgarii. În rest, din păcate, suntem departe. An de an, fotbalul nostru parcă se duce la vale. Nu mai vezi un jucător să dribleze, nu tu o centrare ca-n vremurile bune, tehnic, am scăzut mult, ca să nu mai vorbesc la capitolul fizic
Marin Barbu

Citește și alte știri despre fotbal:

EXCLUSIV Marcel Răducanu face pachet Superliga: „Andrei Ivan e mereu pe jos, Bîrligea e bun la arabi!”. Vede „Steaua” campioană, dar cu o condiție

OFICIAL Universitatea Craiova și-a prezentat „noul metronom” » A semnat jucătorul cu aproape 300 de meciuri în Serie A!

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
creeperno534
creeperno534  •  08 August 2023, 22:41

Au modificat articolul

manty_one
manty_one  •  08 August 2023, 17:19
Postat de Covid78 pe 08 August 2023, 16:39

Marin Barbu a jucat la Steaua nu la fc fcsb , de ce distorsionati??

Poate ai orbul gainilor,invata sa citesti si ia de aici:Fost fotbalist la Steaua și FC Brașov, printre altele, Marin Barbu a făcut pentru GSP.ro o analiză a situației din clasamentul Ligii 1 după primele patru runde ale ediției. Iată câteva idei ale celui poreclit „Magiun”:

VanBasten
VanBasten  •  08 August 2023, 16:57

Magiun, de ce sa nu se repete manita?! Nordicii au un stil spectaculos de jos, marcheaza goluri frumoase, de ce sa nu ne bucuram de fotbal?!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează