FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Șumudică vrea să se răzbune! Intervenție-maraton la TV: „Rapidistul Șumudică a murit! Am refuzat de două ori o pălărie de bani de la FCSB. Dacă mă sună Gigi, mă duc și pentru un fes!”

Marius Șumudică
Marius Șumudică

Articol de - Publicat duminica, 09 iulie 2023 20:18 / Actualizat duminica, 09 iulie 2023 20:45

Marius Șumudică (52 de ani) s-a declarat decepționat de faptul că Rapid a ales să-l angajeze pe Cristiano Bergodi în loc să-l pună pe el antrenor principal. Spune că „rapidistul Șumudică a murit” și că ar accepta acum orice ofertă de la una dintre echipele de vârf ale României, chiar și de la FCSB!

Faptul că acționarii Rapidului, Dan Șucu și Victor Angelescu, l-au ales pe Cristiano Bergodi în detrimentul său, nu i-a picat deloc bine lui Marius Șumudică.

Galeria, al 12-lea jucător, nu firmă de PR pentru antrenori
editorial
Galeria, al 12-lea jucător, nu firmă de PR pentru antrenori

Marius Șumudică s-a propus la FCSB

Șumudică, liber de contract după ce saudiții de la Al Raed l-au dat afară, aștepta o ofertă de la Rapid. Aceasta nu a venit, ceea ce l-a lăsat pe Șumudică „puțin decepționat”.

Într-o intervenție la TV de peste 15 minute, antrenorul care a făcut-o pe Astra campioană în 2016 a anunțat că „rapidistul Șumudică a murit” și că ar da curs acum oricărei oferte de la o echipă de vârf din România, menționând în repetate rânduri numele FCSB-ului.

Marius Șumudică: „Nu am primit nicio ofertă de la Rapid, să se știe!”

„Nu sunt mâhnit, serios. Am sperat până în ultima clipă că pot fi numit antrenor. Nu vreau să contest sub nicio formă decizia conducerii Rapidului, este decizia lor. Vreau să spun, pentru a ști toată lumea, ce s-a întâmplat. Nu am fost sunat de nimeni, decât de Daniel Niculae acum 2-3 zile. Mi-a spus că «Șumi, îți dai seama, decizia nu este a mea. Vreau doar să ne împăcăm».

Eu nu aveam nimic de împărțit cu el. Nu am primit nicio ofertă, ca să se liniștească rapidiștii de 7-8 ani, care spun că Șumudică a primit nu știu câte oferte și a refuzat mereu. Nu, eu nu am primit nicio ofertă de la Rapid în ultimii 7 ani.

Nu sunt mâhnit, dar poate puțin decepționat. În viață se întâmplă și lucruri de genul ăsta”, a precizat Șumudică inițial la „Liga DigiSport”.

Am mai multe de spus. A fost decizia celor de la Rapid, eu o respect, îi doresc baftă lui Cristiano Bergodi și tuturor celor de acolo. Sper ca anul acesta să-și îndeplinească obiectivele. Am reușit să iau campionatul ca jucător la Rapid, am zis că îl doresc și ca antrenor. Nu mi s-a oferit această șansă, este alegerea dânșilor, pe care nu o contest.
Marius Șumudică

Marius Șumudică: „Din acest moment, rapidistul Șumudică a murit!”

„Un singur lucru vreau să spun: am ajuns la o maturitate profesională și îmi dau seama că în viață am făcut foarte multe greșeli. De ce spun asta? Am greșit fiindcă m-am atașat foarte mult de anumite cluburi, în speță de Rapid, și am declarat tot timpul, închizându-mi ușile peste tot, că sunt un rapidist convins.

Nu pot să reneg acest lucru, dar am o familie în spate, am responsabilitate, am atâția fani în țara asta și vreau să pun capăt acestui subiect.

Din momentul de față, vreau să spun că până acum probabil eram Șumi-gol. Aveam tot felul de porecle. Din acest moment, Șumudică nu mai este rapidistul Șumudică. Rapidistul Șumudică a murit aseară, o să vedeți prin ce decizii voi lua în viitor. 

Din momentul de față, există un personaj care se numește «antrenorul Șumudică», un om profesionist, care pune suflet și a pus pe primul plan fotbalul înaintea familiei. Am greșit”, a adăugat Șumudică.

Marius Șumudică: „A treia oară nu-l mai refuz pe Gigi Becali!”

„De acum încolo, voi lua în calcul orice ofertă voi avea din țară, fiindcă îmi doresc să performez. Dacă voi avea șansa să ajung la o echipă dintre primele 4, oricare, voi fi campion. Vă fac o promisiune în direct: la orice echipă aș merge voi fi campion. O să vedeți lucrul ăsta. Voi face tot ceea ce ține de mine pentru echipa pe care o voi antrena, fie că este Craiova, FCSB, Dinamo, orice echipă va fi.

Am refuzat de două ori o «pălărie» de bani de la domnul Gigi Becali. De două ori am plecat din oraș și am refuzat o «pălărie» de bani. În momentul ăsta, «pălăria» aia se poate transforma în «fes», nu mai contează. Îmi doresc să fac performanță și lumea să fie mândră de mine.

Când am văzut-o pe mama mea că plânge lângă mine, nimic nu m-a mișcat mai mult. M-am îmbrăcat și m-am plimbat două ore pe străzi. Promit solemn, pentru toți iubitorii de fotbal, că sunt decis să rămân lângă familie. Nu-mi doresc să mai plec în străinătate. Îmi aștept rândul la oricare dintre primele clasate și vă promit că voi performa. Știu ceea ce pot să fac, știu ce jucători am antrenat și ceea ce am făcut”, a completat Șumudică.

Apoi a strigat efectiv: „Pot face performanță la oricare club, inclusiv FCSB! INCLUSIV FCSB!”

L-am refuzat de două ori pe Gigi Becali. Nu mai spun de ce. A treia oară, dacă va exista această șansă, mă duc cu inima deschisă! Fie că e Craiova, FCSB, Dinamo, oriunde. Mă voi duce să-mi exercit meseria, să câștig trofee și să fiu adulat. Asta-mi place mie!

Citește și:

Negocieri în impas la Dinamo: un milionar ezită să cumpere acțiuni » Ce îl îngrijorează
Dinamo
Negocieri în impas la Dinamo: un milionar ezită să cumpere acțiuni » Ce îl îngrijorează
Confesiunile lui Florinel Coman, într-un interviu GSP de colecție: „Îmi imaginasem altfel cariera. De la an la an e tot mai mare frustrarea” + „Sunt în formă, dar m-am îndoit că mai pot să fiu bun”
FCSB
Confesiunile lui Florinel Coman, într-un interviu GSP de colecție: „Îmi imaginasem altfel cariera. De la an la an e tot mai mare frustrarea” + „Sunt în formă, dar m-am îndoit că mai pot să fiu bun”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (107)
moraru642gmail.com
moraru642gmail.com  •  10 Iulie 2023, 14:57

Mm-ul taie si spanzura la FCSB si pe retelele sociale cu trolii lui, la echipa ii inverte pe toti , cauta sa aiba numai oameni slabi pe langa el, à bagat racaille intre Becali si prietenii lui(Piti, Ioan Becali, Teia Sponte, Geambazi, Gigi, i-a rupt coloana-n cinci, dar coabiteaza amandoi castigand an de an locul doi. Gigi o sa te caiesti ça nu il iei acum pe Sumudica, daca vrei sa ramai A1 si sa alergi mereu singur dar sa iesi pe locul doi, ramai cu mm-ul tau si cu Pintilii, doua clase mai mult ça trenul...

laur_gr
laur_gr  •  10 Iulie 2023, 14:01

Sa-l puna pe Sumidica la U21, sa ne calificam la Euro U21 urmator, daca vrea. Am avea nevoie de un antrenor bun acolo.

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  10 Iulie 2023, 11:34
Postat de ParinteUnu pe 10 Iulie 2023, 07:05

ma gindeam la Cristos care credea în Tatal lui ceresc și oamenii îl scuipau, ii cărau pietre în cap, îl umileau în drumul spre Golgota. SI El spunea așa cum a spus pe cruce " Tata iartă-le lor ca nu știu ce fac." CIt de ușor s-a lepădat Sumudica de Rapid îl arata așa cum a devenit. Omul banului, arogant ca antrenat prin tari care baga bani și nu fac nimic în fotbal. De la Reghe, Contra, Sumudica, Mirel, Lucescu jr s-au perindat pentru niște conturi grase și nu au lăsat nimic. Chiar Petrescu la fel. Este felul de a fi al antrenorilor care modelează prin exemplul lor fotbaliști chitiți tot pe avere . Nu știu cum se face dar jucătorii mari care au conturi super joaca și fotbal mai au, nu toți, chiar principii dar în esența joaca sau antrenează. Nici Rapida prin aia cu carte care ii conduce au ales drumul total nediplomat nevorbind clar cu Sumudica și aruncat la lada de gunoi pe cind Bergodi am elegant încă nu a răspuns la o întrebare anume dece a plecat de la multe echipe care funtionau sau aduceau cupe. PRobleme de familie ? Haida de.... minciuni . OMul vrea sa plece cu trofee luate și de teama de anu repeta performantele pleacă în culmea gloriei. Așa ca Rapid ori aroganta și Sumudica tot din arogante și aerul de superior multor antrenori din țară s-au făcut și se vor face de ris. Acum dorește la FCSB? Cristos chiar părăsit de Tatal Ceresc tot în el credea în vecii vecilor. Nu am învățat nimic și istoric suntem lipsiți de caracter de unde cum ni se spune prin Europa

Comparatia este extrem de fortata. Sumudica nu greseste acum prin ce declara, ci a gresit cand a refuzat oferta altor echipe fiindca e rapidist. Cred ca si Mourinho sustine in sufletul lui o echipa, dar fiind antrenor profesionist, se duce si antreneaza acolo unde e cel mai avantajos pentru el. Lucescu e dinamovist la baza, dar nu a refuzat sa antreneze Rapidul si chiar sa castige titlul intr o lupta cot la cot impotriva echipei sale de suflet, Dinamo. Un antrenor profesionist trebuie sa lase usile deschise peste tot.

Vezi toate comentariile (107)
Comentează