FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - PETROLUL

FOTO Mesaj agățat în noapte pe Podul Grant » Ce au scris ultrașii ploieșteni înainte de Rapid - Petrolul

Suporterii Petrolului sunt pregătiți de derby-ul cu Rapid // foto: Imago Images
Suporterii Petrolului sunt pregătiți de derby-ul cu Rapid // foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 13 august 2023 10:56 / Actualizat duminica, 13 august 2023 11:19

Noaptea trecută, înainte de Rapid - Petrolul, o grupare ultras din galeria ploieșteană a afișat un mesaj în apropierea stadionului din Giulești, pe Podul Grant.

Capul de afiș al acestei etape din SuperLigă este „Primvs Derby”, așa cum este supranumit duelul dintre Rapid și Petrolul.

Înaintea meciului programat în această seară, la ora 21:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe DigiSport, PrimaSport și OrangeSport, ultrașii ploieșteni au afișat mesaje în două locații din Capitală.

„Ca Hagi, Maradona” » Răducioiu, impresionat de senzația Superligii: „Fantastic jucător!”
REACȚIE
„Ca Hagi, Maradona” » Răducioiu, impresionat de senzația Superligii: „Fantastic jucător!”

Mesaj afișat de ploieșteni pe Podul Grant înainte de Rapid - Petrolul

Membrii Peluzei I „Ilie Oană” au agățat pe Podul Grant următorul mesaj: „Rivali de o viață / Mâine ne întâlnim față în față”.

Mesaj agățat în noapte pe Podul Grant » Ce au scris ultrașii ploieșteni înainte de Rapid - Petrolul
sursă foto: Facebook @ Peluza I "Ilie Oana"

Apoi au afișat un mesaj în zona Pieței Unirii: „Toți găzarii din Ploiești / Vor să bateți în Giulești”.

Mesaj agățat în noapte pe Podul Grant » Ce au scris ultrașii ploieșteni înainte de Rapid - Petrolul

Galeria ploieșteană a afișat două mesaje și la stadionul din Ploiești, de această dată adresate „lupilor galbeni”. 

„Onorați Primvs Derby și câștigați în Giulești / Luptăm împreună pentru orașul Ploiești”, au scris ultrașii din Peluza Latină. „Cu dârzenie și ardoare / Călcați Rapidul în picioare!”, a completat Peluza I „Ilie Oană”. 

Rapid - Petrolul, „Primvs Derby”

Ioan Mihai, cunoscut ca „Mache” printre suporteri, primul lider al galeriei Rapidului, explica într-un interviu acordat Gazetei anul trecut de unde provine denumirea de „Primvs Derby” pentru duelul dintre alb-vișinii și Petrolul.

„Noi am considerat mereu că Steaua și Dinamo erau niște făcături, falsuri, echipe inventate de comuniști. Păi, noi jucam derby-uri cu Juventus București încă din anii '20, când departamentalii ăia nu erau nici în scrisori.

Din acel Juventus s-a născut Petrolul, prin anii '50, că au schimbat numele comuniștii, fiindcă suna a capitalism. Atunci echipa s-a mutat la Ploiești. Dar tradiția confruntărilor cu ei a rămas”.

Ca suporter, meciul cu Rapid e cel mai important joc, mai ceva decât ca la un derby cu Steaua sau Dinamo. 

- Claudiu Tudor, președinte Petrolul

Mai multe știri din Liga 1: 

Dorinel Munteanu convoacă ședința la Galați: „Nu pot să trec peste!”

Luat la rost în direct la TV, primarul Iașiului a reacționat în miez de noapte: „Nu vorbesc despre etnie”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (51)
bererece
bererece  •  14 August 2023, 14:34
Postat de lefter_popescu pe 13 August 2023, 16:12

Amice , ***, asta e cusurul tău..."cap ai, minte ce-ti ma trebuie ! " vorba lui Caragiale. Nicolae Iorga spunea ca "prost nu e cel care nu înțelege, ci cel care le înțelege pe toate pe dos" asa cum faci tu. Comparari mere cu pere respectiv capitalismul tarilor dezvoltate cu capitalismul sălbatic de după 89. In rest , nu doresc sa ma irosesc cu tipi ca tine care sunt încremeniți în opiniile lor.

Bă, igliță! Oricât ai încerca tu să le brodezi ( sau na! "brodești"!!!) tot " ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  14 August 2023, 02:18
Postat de Ceasu_Rau pe 13 August 2023, 22:25

Spui doar parti de adevar astfel incat sa nu poti fi contrazis. Mai citeste si vezi ca adevarul e ceva mai “larg” decat ce ai descris tu. Nu mai tine lectii de istorie, mai sunt si altii care stiu istorie. Si “amice”, esti i…, vorba lu’ nenea Iancu, nu-ti mai face tu griji de ce am eu cap.

Amice, introducerea mea a fost pe același plan în care tu m-ai abordat intr-un mod nepoliticos . Eu ,de regula răspund decent și pe cât posibil argumentat. De peste 25 de ani citesc și studiez documente , unele chiar originale, atât din istoria interbelica cât și cea contemporana ( stalinisto-comunista)dar și opera lui Caragiale draga mie. Am văzut ca ai vrut sa pari ușor spiritual-obraznic . *** e doar cel care nu știe dacă *** ii este acasă sau este plecat. PS- sigur ca apreciez persoanele care studiază istoria și mai strecoară pe aici lucruri neștiute de marea majoritate și care de regula le tratează ca pe o înjurătură.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Ceasu_Rau
Ceasu_Rau  •  13 August 2023, 22:25
Postat de lefter_popescu pe 13 August 2023, 15:02

Amice, asta e cusurul tău... Cap ai, minte ce-ti mai trebuie ! vorba lui Caragiale. În 1923 Rapid a plecat din liga ( retine ! a șasea) . În 1925 a fost desfintata pt ca nu mai avea jucători și echipament sportiv , trebuind s-o ia de la zero. În perioada României Mari nu existau comunisti decât prin Chișinău sau Cernăuți dar fără putere. În București, erau cât degetele de la doua maini și aceia erau închiși. Comuniștii ,în 1947-48 au confiscat greva de la Grivița din 1933 la care nu a participat niciodată gh.gh.Dej . O minciuna spusa în cărțile de istorie scrisa de Mihail Roller. Ca să înțelegi mai bine realitatea anilor 20-30, era un privilegiu sa lucrezi la CFR și atelierele Grivița pt ca doar meseriașii erau acceptati și de aceea erau cel mai bine plătiți dintre muncitorii acelor vremuri . Criza mondiala care a făcut ravagii in SUA anilor 29-33 a ajuns și în Europa. Asa Hitler a ajuns la putere în '33 pe fondul acelei crize. Și în România criza s-a resimțit. Salariile ceferistilor nu mai crescuse de 3-4 ani ,ba le-a mai fost micșorate cu 10% . Protestul era firesc ,și nu numai în București, ci și la atelierele Brașov, Cluj sau Iasi, însă fără vreo legătură cu comunistii tai. După acea perioada tara si-a revenit. Pana și Ceausescu își raporta performantele economice cu anul 1938 , cand tara era pro-germana ,an în care Rapid si-a construit stadionul din bani privați și care a fost confiscat de comunisti odată ajunși la putere.

Spui doar parti de adevar astfel incat sa nu poti fi contrazis. Mai citeste si vezi ca adevarul e ceva mai “larg” decat ce ai descris tu. Nu mai tine lectii de istorie, mai sunt si altii care stiu istorie. Si “amice”, esti i…, vorba lu’ nenea Iancu, nu-ti mai face tu griji de ce am eu cap.

Vezi toate comentariile (51)
Comentează