FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Ultimatum pentru Mihai Iosif » Ce trebuie să facă pentru a continua la Rapid + 3 nume pe lista scurtă

Me he despertado alguna mañana tirado en la calle con sangre sin saber qué había pasado. No sé qué hacer con mi vida
ai Iosif // FOTO: Imago
Me he despertado alguna mañana tirado en la calle con sangre sin saber qué había pasado. No sé qué hacer con mi vida ai Iosif // FOTO: Imago

Articol de - Publicat luni, 28 februarie 2022 11:38 / Actualizat luni, 28 februarie 2022 14:11

Mihai Iosif e obligat să câștige ultimele două etape din sezonul regulat, cu FCU Craiova și Clinceni, pentru a nu fi demis de la Rapid.

Rapid a ajuns la 9 runde fără victorie în campionat, ultimul succes fiind cel cu FC Argeș (2-0), de pe 10 decembrie 2021! Echipa a alunecat de atunci de pe locul 4 până pe 9, iar play-off-ul a devenit o himeră.

Imediat după fluierul de final al derby-ului cu Dinamo, Mihai Iosif a plecat la vestiare, fără să mai meargă alături de elevii săi să salute galeria, care îi ceruse demisia. La cabine, tehnicianul a avut o discuție dură cu elevii săi, reproșându-le lipsa de atitudine, de determinare, din ultimul timp. 

Același discurs l-a avut și căpitanul Cristian Săpunaru, cel care în meciul cu „câinii” a jucat peste tot: a început ca închizător, a avut momente când a fost vârf de atac și a încheiat partida în defensivă, ca stoper.

Și mai săraci, și mai proști?
EDITORIAL
Și mai săraci, și mai proști?

Săpunaru: „Așa ajungem la retrogradare”

Săpunaru a precizat: „Am dominat tot meciul, zadarnic. De 9 meciuri nu reușim să câștigăm, e timpul să ne trezim. Suporterii au dreptate să fie supărați, îi înțeleg. Sunt dezamăgit, ne lipsește răutatea aia pe care o aveam la începutul campionatului și suporterii erau mândri de noi. Lăsăm totul să meargă de la sine și vom ajunge să ne batem la retrogradare. Nu putem să marcăm, am fost slabi. Simt că nu mai suntem cei care am fost”.

Surse autorizate susțin că, după antrenamentul de duminică, Iosif a avut o nouă întâlnire cu finanțatorul Victor Angelescu și cu președintele Daniel Niculae.  A fost asigurat că lucrurile nu s-au schimbat nici după remiza cu Dinamo, însă o primă condiție să poată continua pe banca giuleștenilor ar fi să câștige ultimele două partide din sezonul regulat, în deplasare cu FCU Craiova și acasă cu „lanterna” Clinceni.

Tehnicianul care a promovat miraculos Rapidul în Liga 1 ar putea astfel să rateze inaugurarea noii arene din Giulești, programată pe 26 martie, în pauza pentru meciurile naționalei. Pe lista scurtă a Rapidului sunt Ianis Zicu și Adrian Mutu, dar și Laszlo Balint, toți fără angajament. 

Un rezultat de egalitate cât o înfrângere. Am avut o primă repriză bună, a doua a fost modestă. Nu putem face o partidă bună cap-coadă. Suporterii trebuie înțeleși. Traversăm o perioadă grea și trebuie să obținem prima victorie cât mai repede., Marți avem la Craiova un meci foarte dificil. Dacă nu câștigăm, vom intra într-o criză și va fi din ce în ce mai greu. Negocierile cu un antrenor vor începe după ce vom avea o ședință eu și Victor Angelescu. Nu am vorbit cu nimeni deocamdată.

 - Daniel Niculae, președinte Rapid

Primele etape ale campionatului ne-au dat ceea ce nu suntem, de fapt. Știam că suntem o echipă de mijlocul clasamentului. Poate că nu a fost bine, ca să zic așa, că am făcut atât de multe puncte în start. Acum, atitudinea lasă de dorit.

 - Mihai Iosif, antrenor Rapid

Rapid a intrat în faliment din cauza anarhiei. Suporterii sunt foarte importanți, dar nu e normal să numească sau să dea jos antrenorul. Ar fi un alibi pentru conducători. Nu, președintele sau patronul să facă asta. Iar dacă nu sunt rezultate, pleacă toată lumea!

 - Daniel Pancu, fost antrenor Rapid

Fanii giuleșteni: „Vrem un antrenor cu experiență la Rapid

Fanii au cerut demisiile lui Iosif și Niculae și solicită un tehnician care să ducă echipa în lupta pentru titlu în sezonul viitor, când clubul va sărbători 100 de ani.

Spre finalul partidei cu Dinamo, al 9-lea meci consecutiv în care Rapidul nu a reușit să câștige, galeria giuleștenilor a scandat „Demisia! Demisia!” la adresa antrenorului Mihai Iosif, dar și a președintelui Daniel Niculae. 

De ceva timp, alertați de căderea continuă în clasament a echipei, cei din conducerea Rapidului ar fi demarat discuții pentru schimbarea antrenorului cu Adrian Mutu sau cu Ianis Zicu. O altă variantă ar fi și Marius Șumudică, cel care a pus presiune chiar înaintea derby-ului cu Dinamo. Victor Angelescu a repetat însă de fiecare dată că: „Iosif va sta pe bancă până la finalul sezonului regulat, apoi vom trage linie și vom lua o decizie. Nu am vorbit cu niciun alt antrenor”.

Fanii Rapidului: „Nu-l vrem pe Mutu”

Suporterii sunt tot mai iritați: „Noi am atras atenția de vreo lună că e nevoie de o schimbare pe banca tehnică. Echipa nu merge, pe Dinamo a bătut-o o țară întreagă, numai noi nu. Cât să mai suportăm?! Muncim, facem coregrafii, suntem și vom rămâne alături de echipă, însă conducerea trebuie să facă ceva. Ce să caute Mutu la Rapid?! Avem nevoie de un antrenor cu experiență, că doar așa a promis Daniel Niculae, că la anul, când vom sărbători Centenarul, o să ne batem la titlu”.

Galeria ar înclina pentru aducerea lui Șumudică, dar acesta nu este dorit de Angelescu, mai ales după ultimele declarații date înainte și la finalul întâlnirii cu Dinamo. 

Mă afectează foarte mult că s-a strigat demisia. Îi înțeleg pe suporteri, n-am mai câștigat de mult. Sunt lucruri pe care le-am făcut bine, dar, categoric, atunci când nu merge echipa, am și eu partea mea de vină. Totuși, nu renunț decât dacă mi-o va cere patronul.

 - Mihai Iosif, antrenor Rapid

VIDEO Marius Șumudică: „Nu mă întorc în Liga 1”

Citește și: 

Marius Șumudică, pus la zid de un fost antrenor al Rapidului: „O lipsă totală de colegialitate, dar e specifică lui”

Mihai Iosif, criticat pentru deciziile din derby: „S-a tot întâmplat în acest sezon! Mult hazard, Dinamo putea câștiga”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (9)
argus
argus  •  28 Februarie 2022, 23:31

"...Sunt lucruri pe care le-am făcut bine, dar, categoric, atunci când nu merge echipa, am și eu partea mea de vină. Totuși, nu renunț decât dacă mi-o va cere patronul..." Mai ieri, declara ca pentru a fi antrenor la Rapid "trebuie sa rezonezi cu acest club..." (citat fin memorie)! Din cele de mai sus, "rezoneaza" doar cu patronul! Cat despre "partea mea de vina", habar nu are care-i, daca ar fi stiut, nu ar fi fi avuttimp in cele ultime noua etape, sa faca corectiile necesare! Dupa cum cum se nu a fact nimic in acest sens, echipa arata la fel de "neinstruita", meci de meci! S'or supara unii, alti ma vor injura (altfel nu as "rezona" cu suporterii) dar nici pana acum, Iosif nu a inteles ca cel mai bun jucator de carea dispune, de ex, Rares Ilie, nu este titular de drept! Nu este asa? Intrebati oameni de fotbal (Mitica Dragomir si mai nou Mihai Stoica)! Ca suporterii si-au manigfestat nemultumirea, este una, dar sa nu se transforme intr'un DRB (Doar rapid Bucuresti)! Cu pretentii sa fie intrebati cand se face un transfer sau, mai rau, sa impuna antrenorul, conducerea clubului! "Reteta DDB" a adus clubul Dinamo in aceasta situatie, inca fara iesire! Cine are urechi de auzit si bani pe care nu vrea sa-i risipeasca, sa nu se faca ca nu vad ce se-ntampla pe la alte cluburi! PS "nu-l vrem pe Mutu"? Dece? "Nu are sange visiniu" sau " a jucat la Dinamo"? Stea-s criterii de

xxrapi
xxrapi  •  28 Februarie 2022, 21:35

Ma bucur ca tot mai multi spun despre sumdica ca nu mai este compatibil cu postul de antrenor la Rapid. sumudica este un suporter si se poarta ca atare. Atat.

ucluj2011
ucluj2011  •  28 Februarie 2022, 19:25

Rapid are nevoie de un antrenor CU EXPERIENȚĂ , de un antrenor FOARTE BUN. Nici Mutu și nici Zicu nu sunt calificați pentru a antrena Rapidul. Din această listă scurtă , POATE Laszlo Balint , dar dacă vreți performanță la Rapid , vă trebuie un Răzvan Lucescu (că pe Mircea Lucescu nici nu îndrăznesc să îl pomenesc)!!! Șumudică este EXCLUS 100%. Venirea lui ar face foarte mult rău Rapidului!!!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează