FOTBAL  »  Superliga  »  REPLICĂ

EXCLUSIV Mihai Rotaru îi dă replica lui Anghel Iordănescu: „Să fie mai atent cu informatorii din jurul dânsului. Universitatea Craiova n-a primit niciodată bani de la buget!”

Mihai Rotaru
Mihai Rotaru

Articol de - Publicat miercuri, 19 aprilie 2023 09:43 / Actualizat miercuri, 19 aprilie 2023 10:17

Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, a reacționat, după declarațiile date marți seară de Anghel Iordănescu (72 de ani), legenda Stelei, conform cărora formația olteană s-a folosit la început de bani veniți de la Primăria Municipiului Craiova. 

Finanțatorul grupării din Bănie a spus că echipa pe care o patronează nu a primit niciodată bani de la bugetul de stat, ba chiar nu a primit vreodată vreun ajutor din partea autorităților române. 

Vasile Dîncu, rezervat după CSA Steaua - Dinamo: „Dacă se schimbă Legea Sportului? Nu este simplu”
CSA STEAUA
Vasile Dîncu, rezervat după CSA Steaua - Dinamo: „Dacă se schimbă Legea Sportului? Nu este simplu”

Răspunsul lui Mihai Rotaru după declarațiile date de Anghel Iordănescu: „Universitatea Craiova nu a primit niciodată bani de la buget”

„Numai pentru copii și juniori plătim anual chirii de peste 150.000 de euro către autoritățile locale. Cred că domnul Iordănescu ne confundă. 

Universitatea Craiova nu a primit niciodată bani de la buget. Din contră. Îl rugăm să fie mai atent cu informatorii din jurul dânsului”, a precizat Mihai Rotaru, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor. 

Anghel Iordănescu: „Hagi, Rotaru și Rapid ce au făcut?” 

Imediat după meciul dintre Steaua și Dinamo, de pe Ghencea, Anghel Iordănescu a fost întrebat dacă este normal ca banii publici să fie direcționați doar către anumite cluburi. Întrebarea a venit în contextul în care Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, a propus dezbaterea în regim de urgență a unor modificări aduse Legii educației fizice și sportului, pentru ca CSA Steaua să poată promova în prima ligă a României. 

„Nu este corect, dar din câte știu eu, sunt doar 3-4 echipe care au patron. Mă refer la Hagi, Neluțu Varga, Gigi Becali, Rotaru. Și aceste cluburi ar putea fi ajutate, dacă va fi nevoie, cu bani de la buget. 

Dacă întrunesc anumite criterii în momente delicate, poate fi folosită primăria. Cum de altfel, a și fost folosită. Haideți să fim cinstiți. 

Chiar și Gică Hagi, pe care îl admir pentru tot ce a făcut și câți bani a băgat acolo. Din câte am auzit, atunci când se numea Viitorul echipa, a avut o anumită susținere din partea primăriei din Constanța. Craiova lui Rotaru, la început de drum, a folosit bani publici de la primăria Craiova, din informațiile mele. Îmi cer scuze dacă greșesc. 

Din câte știu, și Rapidul s-a folosit, ca să ajungă în Divizia A, de banii publici. Primăria Sectorului 1 a ajutat Rapidul. 

Atunci de ce să lăsăm să moară sportul? Handbalul, baschetul, voleiul sunt sporturi care au nevoie de bani, de această lege. Plus că va apărea această transparență, se va ști clar. Și Gigi Becali dacă ar ajunge într-un impas, dacă o primărie din sectorul în care este ar dori să-l ajute și s-ar îndeplini condițiile, să o facă”. 

VIDEO Cîmpanu, gol splendid de la distanță. Mingea a fost plasată impecabil, iar portarul a rămas fără replică

Citește și: 

Noul acționar de la Dinamo iese la atac, după eșecul din derby: „Ce face Steaua e un abuz! Există suficiente pârghii pentru a fi blocați”

La ce capitol a excelat CSU Craiova în meciul cu Rapid » Gjoko Zajkov și Andrei Ivan, prestație senzațională!

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (30)
Shogun01
Shogun01  •  24 Aprilie 2023, 08:23
Postat de AdrianUCV1948 pe 23 Aprilie 2023, 15:15

E normal ca autoritatile locale sa ajute echipa orasului si sa construiasca baze sportive unde sa se antreneze/recupereze sportivii de la toate sporturile de echipa din oras, sportivii ce tin de Clubul Sportiv Universitatea (handbal, vaschet, volei etc.) sustinut financiar de primarie.

cei de la handbal, vaschet, volei etc. nu au acces la baza din lunca...doar CSU are acces acolo. Asa ca *** ati fost si sunteti echipa partidului

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  23 Aprilie 2023, 15:15
Postat de Shogun01 pe 19 Aprilie 2023, 15:05

Baza sportiva de unde o are? ai idee unde se antreneaza/recupereaza echipa?

E normal ca autoritatile locale sa ajute echipa orasului si sa construiasca baze sportive unde sa se antreneze/recupereze sportivii de la toate sporturile de echipa din oras, sportivii ce tin de Clubul Sportiv Universitatea (handbal, vaschet, volei etc.) sustinut financiar de primarie.

pittt
pittt  •  20 Aprilie 2023, 21:29
Postat de Chris.Dumitrescu pe 20 Aprilie 2023, 18:40

E dovedita ca CSU primea fonduri de la autoritati....nu direct...prin firme intermediare. Nu asa se face? Nu asa fac toti cand mulg banul public? Plus terenurile de antrenamente unde are baza, plateste el impozite si taxe ? Are si Rotaru avantaje, dar el pune doar daca i se repartizeaza de primarie, nu spunea Anghel Iordanescu doar de aceste fonduri directe, ci mai ales de cele indirecte

Treburile astea cu ”e dovedit”, ”se știe că” sunt de pe vremea comunismului, aruncate la derută, atunci când nu există dovezi și habar n-ai de ceva concret. Cine a dovedit și cui? Ai tu ceva documente sau cunoștinte la Primăria Craiova?

Vezi toate comentariile (30)
Comentează