FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Primele două nume vehiculate pentru banca oltenilor » Ce antrenori i-au fost propuși lui Mihai Rotaru

Mihai Rotaru
Mihai Rotaru

Articol de , , - Publicat joi, 15 decembrie 2022 09:09 / Actualizat joi, 15 decembrie 2022 09:40

Oamenii din jurul lui Rotaru îi propun antrenori care să-l înlocuiască pe Rădoi. Dragoș Bon a câștigat primul meci, cu Mioveni, 1-0, însă el arată în continuare ca un interimar. 

Mandatul dezastruos al lui Mirel Rădoi, încheiat cu litigii oficiale și cu conflicte în media, a lăsat-o pe Craiova să caute o altă cale. Mihai Rotaru a anunțat că alegerile în care au votat suporterii abonați nu mai au valoare, nu mai este Sorin Cârțu președinte, redevine el numărul unu executiv.

Dan Petrescu crede că Mihai Stoica dezinformează înaintea derby-ului FCSB - CFR Cluj: „La noi sunt problemele!”
FCSB - CFR Cluj
Dan Petrescu crede că Mihai Stoica dezinformează înaintea derby-ului FCSB - CFR Cluj: „La noi sunt problemele!”

Demisionează de la FRF?

Prima sarcină pe care și-o asumă este să caute un alt antrenor. Apropiați ai patronului de la Universitatea insistă pentru angajarea lui Emil Săndoi, informează surse din club. Săndoi a condus-o pe Chindia, de la care a plecat după ce a salvat-o de la retrogradare într-un baraj cu Chiajna, iar acum e selecționer al naționalei sub 21 de ani.

Fostul fundaș al Universității ar câștiga bani mai mulți în Bănie, însă el ar trebui să renunțe la ocazia de a-i dirija pe "tricolorii" mici la Campionatul European programat în vara anului viitor, unul la care România e calificată din oficiu, din calitatea de gazdă.

Insistă pentru portughezi

Alt om din club, Marcel Popescu, i l-a propus lui Rotaru pe Antonio Conceicao. Toni, un om de casă al CFR-ului, e liber de contract după ce a condus cel mai recent naționala Camerunului. „Leii neîmblânziți" l-au demis în februarie, după ce selecționata lor terminase a treia în Cupa Africii. Camerunezii pierduseră în semifinale în fața Egiptului, după executarea loviturilor de departajare, și apoi aveau să o învingă pe Burkina Faso în finala pentru locul al treilea.

Conceicao ar aduce și schimbări majore în lotul Craiovei, în colaborare cu Popescu, care a fost un pionier al recrutării fotbaliștilor portughezi. El a adus primul lot de portughezi la CFR în perioada în care Paszkany și-a construit formația care avea să câștige campionatul și să joace în grupele Champions League. 

61 de aniare Conceicao, portughezul care a condus-o pe CFR Cluj cel mai recent în sezonul 2018-2019. El l-a înlocuit atunci pe Edi Iordănescu, după care a fost eliminat de Dudelange în Europa League și a câștigat în mod constant în campionat înainte să fie demis

Promitea că alegerile erau reale

Rotaru a promovat un demers unic în fotbalul românesc, organizarea unor alegeri pentru funcția de președinte. Au avut drept de vot suporterii abonați și a câștigat Sorin Cârțu. Fostul atacant al Universității a fost singurul candidat pentru funcție. 

El era în club și înaintea alegerilor, însă Rotaru insista că după eveniment avea să fie împuternicit Cârțu ca un șef adevărat al clubului. El l-a angajat apoi pe Marian Copilu ca președinte, iar după plecarea fostului număr unu de la CFR a anunțat acum că va conduce din nou singur. 

Cum se salvează după Rădoi?

Din colaborarea cu Mirel au rezultat conflicte între antrenor și conducere, între antrenor și jucători. Cel mai grav poate să fie acela cu Sergiu Hanca, un jucător cu care societatea se află în litigiu acum. Rotaru a anunțat că internaționalul român pe care Rădoi l-a exclus din lot a deschis un proces și cere două milioane de euro. 

Suma reprezintă clauza de reziliere a contractului pe care-l avea Hanca semnat cu oltenii. Rotaru l-a susținut inițial pe Rădoi în disputa lui cu cei patru jucători excluși: Hanca, Andrei Ivan, Markovici, Vână. Acum nu mai crede nici patronul că decizia lui Mirel fusese una corectă, el mai speră doar să scape de plătirea unor despăgubiri imense. 

„Ce rost are să mai aducă altul?"

Cu Dragoș Bon pe bancă, Universitatea a învins-o pe Mioveni cu 1-0 și rezultatul l-a determinat pe Basarab Panduru să-l propună pe antrenorul interimar ca pe un tehnician plin: „De ce să mai angajeze pe altcineva? Bon e craiovean, e un om legat de club, eu îl cunosc. A mai fost interimar și a câștigat două meciuri, acum a câștigat din nou. Ar trebui să-l lase pe el la conducere și să vadă ce se întâmplă".

Panduru a fost și el în club, ca secund al lui Reghecampf, și a plecat înainte ca Laurențiu să fie demis. Craiova are deja al treilea antrenor în sezonul acesta, a început campionatul cu Laszlo Balint, l-a continuat cu Mirel Rădoi, iar acum e la conducere Dragoș Bon. 

VIDEO. Universitatea Craiova - FCU Craiova 0-2, în imagini

Citește și:

Repriză de foc pentru Colțescu » TREI penalty-uri dictate în prima repriză din Rapid - Petrolul

„Șeicul” din Liga 1 » Azerii titrează: cadou FABULOS promis lui Reghecampf la semnătură, pentru un comeback de senzație!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
craiovamaxima
craiovamaxima  •  16 Decembrie 2022, 22:09

Emil Sandoi. Daca vreti sa mai reparati cate ceva...

CostiCorabu
CostiCorabu  •  16 Decembrie 2022, 11:51

Cand o sa avem in echipa 4-5 jucatori cu ambitia si calitatea fotbalistica a lui Bancu, atunci pot spune ca vom face performanta. Doar Vatajelu se vede ca pune suflet(aici as putea fi subiectiv),restul, plafonati si vesnic obositi. De-a lungul timpului, ambitia ne-a caracterizat pe noi, acum ceea ce vedem nu seamana in niciun caz cu o echipa olteneasca. Un portar sigur, doi mijlocasi de cel putin 2 milioane, un numar 10 autentic si un varf gen Koljic, restul luptatori care sa are terenul, asta ne-ar cam trebui. Binenteles, conteaza mult antrenorul, dar acesti jucatori au tot avut, dar nimic. E usor sa mimezi jocul, sa-ti iei banii(nu putini) si sa nu patesti nimic ca jucator. Eu le-as plati salariul intreg doar la performanta, de grup si individual. Dar nu sunt decat un suporter oarecare.

dandana
dandana  •  16 Decembrie 2022, 10:39

Ne trebuie agresivi acuma. Este timpul și alui Neagoe și Săndoi. Dar ei nu pot face mare lucru acuma, nu vrem sa aducem ce vrea Cîrțu. Iar ce zice Marcel Popescu este aberant. Nu a putut sa facă nimic la CFR cu super jucători, ce poate face acel antrenor cu Ivan și Markovici. Cum spuneam, conducerea la Craiova este paralelă. Au mâncat clubul de bani și nu au o ideie bună. Părerea mea este Șumudică sau Reghe dacă se reîntoarce. Adus înapoi Pigliacelli și ceva mijloc puternic.. Trebuie sa terminam cu 3-4-3 ca anul asta ne-a curățat. Automat rămân 2 mijlocași, deci atacul nu mai este susținut de nimeni. Trebuie un antrenor care sa facă jucători sa lupte ca Reghe când rupea pe cele slabe, azi tremuram de frică în fața celor de pe ultimul loc. Iar Markovici trebuie împrumutat la o alta echipa sa își găsească ritm, sau sa vedem cât este de fotbalist. Nu mai trebuie sa ținem jucători doar pentru vânzare, trebuie făcută performanță pentru a câștiga bani din asta. Așa poți face un club puternic, crescând jucători mai bine dure Rotare la voluntari sau chiajna. Ivan nu merge, markovici la fel, și frate nu doar la Rădoi, puteau sa arate ce știu la meciul trecut. Absolut nimic bun nu au făcut

Vezi toate comentariile (28)
Comentează