FOTBAL  »  Superliga  »  REPLICĂ

Reacția lui Mihai Stoica, după ce Rădoi a anunțat: „Am informații că vor face Liga 1 cu 18 echipe și o vor salva pe Dinamo”

Mihai Stoica // foto: captură YouTube @ Telekom Sport
Mihai Stoica // foto: captură YouTube @ Telekom Sport

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 decembrie 2021 16:31 / Actualizat duminica, 26 decembrie 2021 16:55

Mihai Stoica (56 de ani), managerul general de la FCSB, a explicat de ce nu crede că scenariul prezentat de Mirel Rădoi (40) se va adeveri. Fostul selecționer declarase că în cazul în care Dinamo va încheia sezonul pe loc retrogradabil, sistemul competițional va fi modificat, astfel încât echipa din „Ștefan cel Mare” să rămână în Liga 1.

Cu 9 etape rămase în sezonul regulat, Dinamo tremură pentru poziția în primul eșalon. „Câinii roșii” ocupă penultimul loc în Liga 1, cu doar 12 puncte acumulate în 21 de etape. Actuala lor poziție, 15, este direct retrogradabilă la final de play-out!

În acest context, fostul selecționer Mirel Rădoi a declarat zilele trecute că are informații că se pregătește în culise o nouă schimbare a sistemului competițional, la fel ca în 2020, când FRF a mărit numărul echipelor de la 14 la 16, iar Dinamo a rămas în prima ligă. 

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, nu crede în varianta fostului selecționer și și-a explicat spusele. 

Flavius Stoican începe treaba la Dinamo » Ofertă pentru un jucător din Liga 1
DINAMO
Flavius Stoican începe treaba la Dinamo » Ofertă pentru un jucător din Liga 1

Mihai Stoica: „Mi-ar conveni varianta lui Rădoi, dar nu cred în ea” 

„Nu cred în această variantă. Dacă Dinamo se clasează pe unul dintre ultimele două locuri, ar da baraj, iar acolo se poate întâmpla orice. Nu se poate să avem 18 echipe în Liga 1 fără să urce cel puțin două din Liga 2. Acum avem 16 echipe în Liga 1. În acel scenariu ar însemna ca locurile 13 și 14 să nu mai dea baraj, iar locurile 15 și 16 să aibă baraj cu locurile 3 și 4 din play-off-ul ligii secunde. 

În primul rând, ar însemna o schimbare a sistemului competițional în timpul desfășurării unui sezon. Nu cred în această variantă, deși mi-ar conveni.

Îmi doresc ca Dinamo să fie în primul eșalon. Dacă s-ar putea să o batem de fiecare dată aşa cum am bătut-o anul acesta (n.r. - cu 6-0), ar fi şi mai bine, dar vreau Dinamo în primul eşalon. I-aş vrea pe dinamoviști şi în play-off, nu e problemă”, a spus Mihai Stoica la Telekom Sport.

Va retrograda Dinamo la finalul sezonului?

Da
Nu

Chiar dacă în trecut am militat pentru sistemul cu play-off, nu e ce trebuie pentru clubul pe care-l reprezint. 

Antipatiile se pot arăta în a doua parte a play-off-ului, din partea unora care nu mai au nimic de câștigat sau de pierdut din punct de vedere sportiv, dar care pot câștiga din alte puncte de vedere. 

Nu mă refer la partea financiară, dar dacă eu nu sufăr o echipă, bineînțeles că voi face tot ce pot ca să nu ia campionatul. 

- Mihai Stoica, manager general FCSB 

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Victor Becali s-a retras din DDB: „Pentru ce să mai dau bani? Să numească suporterii antrenor?”

Vești bune pentru Reghecampf » Revin accidentații, Houri va fi cumpărat definitiv! Ce se întâmplă cu transferurile

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (22)
creeperno115
creeperno115  •  27 Decembrie 2021, 22:42

O sa fie salvata clinceni

380912830348081
Gogu Steriade  •  27 Decembrie 2021, 21:21

Și dacă Dinamo, sa zicem, ar scăpa sportiv de retrogradare, s-ar mai vorbi de liga 1 cu 18 echipe?

3071960426456710
Florin Rotaru  •  27 Decembrie 2021, 19:14

Bun..Eu propun ca Dinamo sa fie inscrisa in "Conference League" sa se propuna la UEFA sa joace direct in grupe. Dece 18 echipe in liga 1, dece nu 26 de echipe si dece VAR asa de curand de la inceputul sezonului viitor, arbitri nu au fost la cursuri. Este pacat ca nu are cine sa-i instruiasca cum sa fluiere si cum sa se uite la reluari. Sa amanat de 3 ori pana acum hai ca mai putem sa mai amanam Suntem penibilii, daca suporterii lui Dinamo nu intervine in acest caz inseamna ca nu au demnitate.Oricat ai iubi o echipa daca accepti aceste magarii inseamna ca suntem in lumea a 7..Ce ar spune suporterii lui Glasgow si Juventus , echipe care au fost retrogradate.."Noi prostii de Italieni nu ne-am gandit la asa ceva"..:)))

Vezi toate comentariile (22)
Comentează