FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV „O răzbunare din partea statului, căruia i-am luat 30 de milioane de euro” » Mircea Sandu dezvăluie momentul în care a început să se simtă hăituit

Articol de , , , - Publicat duminica, 25 decembrie 2022 20:53 / Actualizat duminica, 25 decembrie 2022 21:28

Într-un interviu eveniment acordat Gazetei Sporturilor, Mircea Sandu a vorbit despre procesele pe care le-a avut. Fostul șef al FRF Spune că toate dosarele în care a fost judecat „sunt o răzbunare din partea statului român, căruia i-am luat 30 de milioane de euro, din procesul cu Loteria”.

  • Federaţia Română de Fotbal (FRF) a executat silit, în data de 14 februarie 2008, Compania Loteria Română ca urmare a unei sentinţe a Tribunalului Bucureşti din decembrie 2007. 
  • FRF a purtat procese Loteria în perioada 2006-2010 pentru recuperarea unor sume din pronosticuri sportive. Per total, federația a obținut circa 25 de milioane de euro din litigiile respective! 
  • Mai întâi, în mai 2009, FRF a câștigat aproximativ 5 milioane de euro, reprezentând 20% din încasările Loteriei din pariurile sportive pentru perioada 2003-2005. Sfârâială a reprezentat federația la fond, unde a câștigat, și la apel, pierdut. FRF a obținut apoi sentința definitivă cu altă echipă de avocați.
  • Ulterior, FRF a demarat un alt proces contra Loteriei pentru procentele aferente perioadei 2006-2008. După ce a câștigat în primă instanță, FRF a accesat însă banii de la Loterie printr-o înțelegere amiabilă cu instituți.

- V-ați simțit hărțuit?
- Eu m-am bătut cu statul român! Nu în sensul de a face ceva împotriva statului român. Legea educației fizice și sportului dădea dreptul la 20 la sută din încasările concursului pronosport, pariuri să revină federațiilor pe ramură de sport. N-au vrut să ne plătească și i-am dat în judecată. 

Veste tragică: a murit Fabian O'Neill, fostul jucător de la Cagliari și Juventus » Zidane l-a numit „cel mai puternic coleg”
SERIE A
Veste tragică: a murit Fabian O'Neill, fostul jucător de la Cagliari și Juventus » Zidane l-a numit „cel mai puternic coleg”

Mircea Sandu: „Din 2009, statul a început teroarea"

- Ați câștigat o sumă mare atunci!
- Aproape 30 de milioane de euro. Dar de atunci mi se trag toate. Din 2009 a început teroarea pe mine!

- Adică o vedeți ca o răzbunare a statului?
- Da! Da! Nu mă vait, nu mă plâng, mă duc, mă apăr, nu am niciun fel de problemă. Teroare, domnule!  Teroare! Această problemă a Loteriei a fost raportată pe la Cotroceni. În sfârșit.. Am muncit prea mult în fotbal și pentru fotbal ca să mi se întâmple astea astăzi. Într-o altă țară, cu altă civilizație, vorbesc de Anglia, de Germania, de Franța, de Spania, de Italia, după 50 de ani de fotbal, 8 ani în Comitetul Executiv, 22 de ani în comisiile UEFA și FIFA, nu vii și începi acțiuni de denunțuri în instanță, fără probe. Fără probe! Doar că așa ți s-a spus, că trebuie să-l curățăm pe Mircea Sandu. Asta este.

- Spuneți că v-ați simțit hărțuit de stat, totuși, pe de altă parte, un organ al statului a judecat drept procesul în care v-ați ales cu 30 de milioane de euro de la Loteria Română?
- Am zis eu că n-a judecat drept? 

- Dacă era tot statul corupt, poate acei bani nu i-ați fi obținut.
- Măi băieți... Mă abțin... Eu acum vreo 8-9 ani am spus că la 70 de ani o să spun multe. Am 70 acum, dar încă n-am terminat... Mai aștept poate un an, doi, trei.

- N-ați terminat ce?
- Acțiunile pe care le am în instanță.

- Adică vă e teamă să vorbiți?
- Nu, nu. Trebuie să se termine. Am fost prezent la toate termenele. Chiar dacă am avut operațiile sau am fost plecat din țară, am luat avionul și m-am prezentat la termen.

- Și ce vă împiedică să spuneți acum ce aveți de spus?
- Vârsta! Sunt prea tânăr! Ceasul încă merge și nu s-a dereglat. În orice caz, fotbalul trebuie  să revină, este obligatoriu. Nu contează personajele Sandu, Burleanu, Vasile, Gheorghe. Aici este o problemă pe care statul trebuie s-o preia un pic, să dea drumul la pârghiile importante, acelea de proiect, finanțare, organizare, administrare. Și după 10-12 ani poți să ai primele rezultate. Să nu ne mai grăbim, să așteptăm rezultate.

Citește și

Dumitru Dragomir e sigur: un patron din Liga 1 e cel mai bogat om din România » „Sunt unul dintre puținii care știu”

Luptă în 3 pentru jucătorul evaluat de Becali la 3 milioane de euro » Ultimul club care a intrat în cursă: „Suntem în dialog”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
maradona79
maradona79  •  30 Decembrie 2022, 10:19
Postat de johny2003 pe 26 Decembrie 2022, 05:39

Dupa ce ca dai gol cu mina, deci in mod fraudulos, mai esti si Papagal!))))

Tu comentezi pe aici cand azi e ultima zi de plata a intretinerii, la care ai restante pe ultimele 10 luni. Zecesebistuleeee!

Cormiz
Cormiz  •  26 Decembrie 2022, 19:46

@fanu L-ați uitat pe Oprescu, pe Bica, pe Săvulescu și pe juniorul Iorgulescu. Nu sunt cam mulți persecutați și hartuiti? Oare dece nu ii ajunge bratul lung al Justiției?

fanu
fanu  •  26 Decembrie 2022, 19:04

Alta "victima a sistemului"; de la Borcea la Mititelu, de la Sandu la Dragomir, de la Dragnea la Elena Udrea, toti sunt victime ale sistemului. Oare ce or fi celelalte milioane de romani capusate de acesti daunatori? Cati din cei nevoiti sa traiasca de pe o zi pe alta se simt parte a sistemului?!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează