FOTBAL  »  Superliga  »  ALEGERI

Întrebat care a fost jucătorul român al anului în Liga 1, Mirel Rădoi a surprins: „Dintre ei 2 aș alege”

Bogdan Racovițan, în duel cu Constantin Budescu // foto: Imago Images
Bogdan Racovițan, în duel cu Constantin Budescu // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 decembrie 2021 16:13 / Actualizat sambata, 25 decembrie 2021 16:51

Mirel Rădoi (40 de ani), fostul selecționer al echipei naționale a României, i-a numit pe Virgil Ghiță (23) și Bogdan Racovițan (21) drept cei mai buni jucători ai anului în Liga 1.

La finalul anului, cu 21 de etape scurse din sezonul actual al Ligii 1, Mirel Rădoi a fost provocat, la Telekom Sport, să aleagă cel mai bun fotbalist român al anului din campionatul intern, cel mai bun jucător străin din România, cel mai bun antrenor român și cel mai bun stranier român.

Mirel Rădoi a surprins cu alegerea sa la prima categorie. El a numit doi fotbaliști, ambii fundași centrali. Este vorba despre Virgil Ghiță, de la Farul, și Bogdan Racovițan, stoperul celor de la FC Botoșani.

Scenariu-șoc: „Dinamo nu va retrograda! Din informațiile pe care le am, vor face campionatul de 18 echipe”
DINAMO
Scenariu-șoc: „Dinamo nu va retrograda! Din informațiile pe care le am, vor face campionatul de 18 echipe”

Mirel Rădoi numește...

... fotbalistul român al anului din Liga 1: „L-aș alege dintre Ghiță și Racovițan. Adică fundași centrali”

... cel mai bun jucător străin din Liga 1 în 2021: „Cred că Jefte! Nu doar că îţi marchează goluri, dar îţi arată că e un jucător care poate juca pe mai multe poziţii de la mijloc în sus. Poate face spaţii pentru ceilalţi colegi, poate da goluri în orice situaţie, cu dreptul sau cu stângul, cu capul, cu interiorul, cu şut de la distanţă. E un jucător de execuţie, e un jucător de plasament”

... cel mai bun stranier român în 2021: „Între Ianis Hagi şi Cicâldău, mi-ar fi greu. E şi Nicu, unul din preferaţii mei, Nicuşor Stanciu. Cred că prin prisma echipelor de club, fiind echipe mult mai mari, top 3 ar fi: Ianis Hagi, Alexandru Cicâldău şi Nicuşor Stanciu”

... cel mai bun antrenor român al anului: „Mircea Lucescu. Faptul că ne-am întâlnit şi am discutat despre fotbal îmi arată, în momentul de faţă, că indiferent de vârstă mai poate fi încă 20 de ani în fotbal, lejer”

Evoluțiile solide ale lui Bogdan Racovițan din acest sezon se reflectă și în statisticile InStat. Pe baza indexului firmei de monitorizare, GSP a întocmit cea mai bună echipă din Liga 1 în acest sezon, formată exclusiv din fotbaliști U21. În centrul defensivei, Racovițan face pereche cu Screciu.

Două dintre alegerile lui Mirel Rădoi au coincis cu rezultatele tradiționalei anchete a Gazetei Sporturilor de final de an. Mircea Lucescu a fost numit „Antrenorul anului”, în vreme ce Jefte Betancor a fost votat cel mai bun fotbalist străin al anului în Liga 1. 

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Viața ivorianului care a stat 3 ani la Dinamo, între pasiunea pentru cașcaval pane și „rasismul de pe străzi”: „Aș reveni cu mare plăcere la voi”

Stadionul „Giulești” e gata de inaugurare » Ultimele imagini de la arena pe care va evolua Rapidul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  26 Decembrie 2021, 08:34

Daca taceai filizof ramaneai !

cirus11
cirus11  •  25 Decembrie 2021, 18:59
Postat de dececartonaselegalbenebaneaza pe 25 Decembrie 2021, 17:07

Ce prost e asta si l-am pus antrenor la nationala. Ghita de dupa accidentare e gras si lent, Nedelcu e cel mai slab selecționat vreodata, Tanase cu Radoi juca titular la nationala ;))))))

Tanase nu era titular dar oricum sunt convins pe cine ai fi folosit tu pe postul de atacant la Nationala...

csaba
csaba  •  25 Decembrie 2021, 18:23

Se vede cât de incompetent este, dar habarnistului burleanu incompetenții îi plac !!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează