FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Moment haios cu Rareș Pop, noul transfer al Rapidului: „S-a dus la școală, i-a cerut profesoarei să schimbe note”

Rareș Pop / foto: Imago
Rareș Pop / foto: Imago

Articol de , - Publicat miercuri, 14 februarie 2024 09:55 / Actualizat miercuri, 14 februarie 2024 09:56

Ilie Poenaru (47 de ani) a fost invitat, luni, la GSP Live și a vorbit la superlativ despre fostul său elev de la UTA, Rareș Pop (18), noul transfer bifat de Rapid.

Poenaru a pregătit-o pe UTA în perioada mai - noiembrie 2022 și a fost omul care l-a propulsat pe tânărul fotbalist în echipa de start a arădenilor, fiind impresionat de calitățile lui Pop.

Transfer pentru UTA Arad » Mircea Rednic l-a convins pe Alexandru Tudorie să se întoarcă în Superligă
TRANSFER
Transfer pentru UTA Arad » Mircea Rednic l-a convins pe Alexandru Tudorie să se întoarcă în Superligă

VIDEO. Ilie Poenaru, poveste senzațională cu Rareș Pop, noul transfer al Rapidului

„Rareș Pop e un copil foarte bun și foarte inteligent. E un copil matur. În momentul în care a venit la echipă, am realizat că poate avea un progres rapid și că ne poate ajuta, ceea ce s-a și întâmplat

Are o personalitate ieșită din comun. Acest copil rezistă la presiune. Dar trebuie să vorbești foarte mult cu el, trebuie să-i arați că poate face mult mai mult”, a declarat Ilie Poenaru la GSP Live.

„Rareș Pop intrase într-o stare de oboseală”

Ilie Poenaru a discutat inclusiv despre episodul terifiant prin care a trecut extrema dreaptă a celor de la UTA, când s-a prăbușit pe teren în duelul cu Hermannstadt (1-0), din mai 2023, și explică și cauzele care au dus la acel incident:

„Domnul Rednic știe mai bine cum este Rareș acum. În ultimele mele săptămâni la UTA, Rareș intrase într-o stare de oboseală, care trebuia gestionată atent. Nu este ușor pentru el, are și activități extrafotbal. Este foarte atent la școală

Am avut discuții cu el. Se ducea la școală la 6 dimineața, făcea cursuri până la 10, venea la antrenament, apoi pleca din nou la școală. Pe termen lung, nu poți ține ritmul ăsta, mai ales că toată lumea avea așteptări de la el”.

A luat două note de 10 și a oferit o pasă de gol în aceeași zi

De asemenea, Poenaru a relatat o întâmplare fabuloasă cu tânărul Pop în prim-plan: 

„În plin campionat, în ziua premergătoare meciului, a venit la mine și la Marin Dună și ne-a spus: «Mister, mâine am două examene». Aveam meci în ziua respectivă. A zis că nu este nicio problemă, se duce, ia doi de 10 și vine la meci.

L-am lăsat la examene, erau foarte importante, cu ele închidea media și nu trebuia să mai meargă în toamnă. I-am spus: «Îți dai examenele, dar, dacă vii cu 8 sau 9, diseară nu joci! Dacă iei 10 la ambele, ești titular». Însă vreau să faci diferența și pe teren, nu doar la școală.

La o lucrare luase 10, la una 9 și ceva. Și a rugat-o pe doamna profesoară să-i mai corecteze o dată lucrarea, pentru că el știa că e o lucrare de 10. Și i-a schimbat nota în 10. În seara aia, a fost titular și a dat o pasă de gol”.

El e obișnuit cu atmosfera de tipul celei din Giulești. Sunt convins că se va integra la Rapid, calitate are. Nu știu care este politica Rapidului și ce vor ei să facă cu Rareș Pop din vară. Îl aduc pentru ei sau vor să-l împrumute? Rareș are nevoie de jocuri, poate la un club unde presiunea nu este atât de mare ca la Rapid

- Ilie Poenaru, antrenor

7 goluriși 4 pase decisive a bifat Rareș Pop la UTA, în 60 de apariții oficiale

VIDEO. Emisiunea integrală GSP Live cu Ilie Poenaru

Mai multe articole de actualitate din Superliga: 

Universitatea Craiova, transfer urgent în ultima zi de mercato. Ofertă pentru un golgheter din Europa
CSU CRAIOVA
Universitatea Craiova, transfer urgent în ultima zi de mercato. Ofertă pentru un golgheter din Europa
Ovidiu Ioanițoaia a taxat vedeta CFR-ului: „S-a născut talent și moare speranță” + „El s-a răzbunat pe Becali”
GSP LIVE
Ovidiu Ioanițoaia a taxat vedeta CFR-ului: „S-a născut talent și moare speranță” + „El s-a răzbunat pe Becali”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
manx
manx  •  18 Februarie 2024, 17:47
Postat de Normal pe 14 Februarie 2024, 11:30

Rapid este un club centeanar ca vine din perioada Romaniei Mari si nu se poate compara cu niste cluburi false !

Este asa de valoros si centenar, mai ales centenar si mai ales valoros, ca are trei campionate câstigate în aceasta perioada. De toata rusinea sa te lauzi cu asa ceva. Cred ca pâna la înfiintarea lui Dinamo si CCA, au fost persecutati de Orient Expres, care tragea prin Bucuresti doar sa vada meciurile Rapidului. O echipa umflata si mediatizata mai mult decât Ianis Hagi. Adevarat, are suporteri extraordinari.

vio9o301960
vio9o301960  •  17 Februarie 2024, 19:35

Stau si ma intreb, la ora 6 cu cine facea el ore?

mihai_capraru
mihai_capraru  •  16 Februarie 2024, 11:25
Postat de username_2 pe 14 Februarie 2024, 10:50

nu știu ce înseamnă haios, da poate explică nea Ovi într-un editorial incendiar cu multe sinonime, cum numa maestrul știe

Cum, tu nu ai ras la articolul asta? Nu ma pot opri de haios ce a fost... lasand gluma la o parte, baiatul asta e o raritate si sper sa fie lasat sa isi urmeze destinul si sa progreseze in ambele directii. Mai rar azi sa joci din pasiune, multi se apuca de fotbal ca poate scapa de saracie.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează