FOTBAL  »  Superliga  »  IDEE

Next generation

Articol de - Publicat luni, 28 ianuarie 2008 00:00

Adrian Ilie pregăteşte un megaproiect pentru viitorul Stelei. Steaua anului 2015 e asigurată: nu mai puţin de 16 tineri fotbalişti, liderii generaţiilor lor din toată ţara, au semnat cu trupa din Ghencea. Steaua pune bazele unui proiect deosebit în ceea ce priveşte Centrul de copii şi juniori. Adrian Ilie a demarat o acţiune de transferare în Ghencea a celor mai buni fotbalişti din toată România, de la toate categoriile de vîrstă, născuţi în perioada 1986-1992.

Deja, pînă la această oră, au fost acontaţi nu mai puţin de 16 puşti, aceştia semnînd contracte cu roş-albaştrii pe minimum 5 ani. Majoritatea dintre ei evoluează deja pentru diverse loturi naţionale şi vor fi cedaţi echipei a doua a clubului, care activează în Liga a III-a, formaţie care va fi restructurată din temelii de către Ilie.

Nu mai puţin de 5 dintre ei au fost aduşi de la Şcoala de Fotbal Gică Popescu, considerată printre cele mai bune din ţară, dar managerul sportiv din Ghencea a intrat, mai nou, şi pe filiera Şcolii de Fotbal Ardealul Cluj-Napoca, poate cea mai valoroasă din România. De acolo a fost adus Marius Albu, 16 ani, un atacant care deja a fost selecţionat la lotul UEFA Under 17.

Cei mai mulţi dintre ei vor fi păstraţi în lot la Steaua II, dar unii, cum ar fi Onicaş (Mureşul Deva), vor fi lăsaţi să joace în continuare la cluburile lor. "Cobra" e cel care coordonează proiectul, iar colaboratorii săi cei mai importanţi sînt Gigel Gheorghe, şeful centrului de copii de la Steaua, Leo Strizu, antrenor la Steaua II, dar şi preşedintele Valeriu Argăseală şi vicepreşedintele Teia Sponte, ultimii doi avînd un rol determinant în a-l convinge pe Gigi Becali să aloce sume mari de bani pentru proiectul "Steaua anului 2015".

Vor să le construiască un cămin
Copiii aduşi în Ghencea locuiesc în apartamente închiriate de club pentru sume de 700-800 de euro pe lună, însă este în derulare un alt proiect. Gigi Becali vrea să cumpere o suprafaţă de teren în apropierea stadionului şi să construiască un cămin de 45-50 de locuri, unde să stea puştii.

Copiii au supercondiţii
- locuiesc în apartamente de 3-4 camere, fiecare avînd camera lui
- sînt trimişi la cele mai bune licee din Bucureşti, Steaua avînd o colaborare strînsă cu "Mircea Eliade"
- cei care sînt selecţionaţi la loturile naţionale au un salariu lunar cuprins între 7 şi 10 milioane de lei, iar ceilalţi minimum 3 milioane
- beneficiază de 3 mese la restaurantul de la stadion, avînd acelaşi meniu ca şi Dică şi Rădoi
- pentru fiecare copil sînt repartizate cîte 3 mingi de joc
- echipament gratuit, începînd cu ghete, tricou şi şort, trening, dar şi geci de fîş
- nu se percepe nici o taxă de înscriere sau de antrenament, totul fiind suportat de club

800 de mii de euro este suma pe care Steaua a cheltuit-o în această iarnă pentru achiziţionarea puştilor aduşi în Ghencea

"Văduva, Năstăsie şi Filip sînt trei jucători fantastici, care vor avea şansa să crească mult în curtea unui club de calibrul Stelei. Totuşi, să aibă grijă în Bucureşti, să nu apuce pe drumul pe care a luat-o Luţu!"
Nicolae Zamfir, directorul Şcolii de Fotbal Gică Popescu

"Abuzătoaie şi Roiu sînt doi fotbalişti care în maximum doi ani pot să joace lejer în prima echipă a Stelei, iar peste 4-5 ani îi văd în echipa naţională"
Ioan Sdrobiş, director tehnic Jiul Petroşani

"Văduva e un atacant deosebit. Are tehnică în regim de viteză, un fizic impresionant, 1,85 metri la 15 ani, plus îndemînare. Ce să mai, un atacant adevărat!"
Gigel Gheorghe, şeful Centrului de copii FC Steaua

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează