FOTBAL  »  Superliga  »  TRIBUNALUL BUCUREȘTI

Tribunalul București a hotârât că procesul împotriva lui Nicolae Badea poate începe. Decizia nu e definitivă » De ce e acuzat fostul șef de la Dinamo

Articol de - Publicat miercuri, 22 martie 2023 13:48 / Actualizat miercuri, 22 martie 2023 14:49

Tribunalul București a decis începerea procesului împotriva lui Nicolae Badea (74 de ani), fostul acționar al lui Dinamo. Decizia nu e definitivă și poate fi contestată în termen de 3 zile de la pronunțare. 

În noiembrie 2021, Nicolae Badea era trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de fraudă cu fonduri europene.

Tribunalul București, undă verde pentru începerea procesului împotriva lui Nicolae Badea 

După ce procurorii au întocmit rechizitorul în cazul lui Nicolae Badea, dosarul a ajuns în camera preliminară, acolo unde judecătorul a respins cererile avocatului lui Nicolae Badea și a dispus, pe 20 martie, începerea judecării. 

În dosar, în afara lui Nicolae Badea, este inculpată și Mihaela Carmen Mirea, cea care a fost managerul financiar al proiectului, iar Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene s-a constituit ca parte civilă. 

Respinge ca nefondate cererile şi excepţiile formulate în procedura de cameră preliminară în prezenta cauză. Constată legalitatea administrării probelor, a efectuării actelor de urmărire penală şi a sesizării instanţei cu rechizitoriu în dosarul nr. 492/P/2018 al Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie prin care au fost trimişi în judecată inculpaţii Badea Nicolae şi Mirea Mihaela Carmen . În baza art. 346 alin. 2 C.p.p. dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Badea Nicolae şi Mihaela Carmen pentru infracţiunile pentru care au fost trimişi în judecată, conform încadrării expuse în rechizitoriul mai sus menţionat. În baza art. 347 alin. 1 C.p.p. o copie a prezentei încheieri se comunică de îndată procurorului şi inculpaţilor Badea Nicolae şi Mihaela Carmen

- decizia pronunțat pe 20 martie

Decizia poate fi atacată în termen de 3 zile de la data pronunțării. 

Tribunalul București a hotârât că procesul împotriva lui Nicolae Badea poate începe. Decizia nu e definitivă » De ce e acuzat fostul șef de la Dinamo

 De ce este acuzat Nicolae Badea 

Badea este acuzat de „săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete dacă fapta a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată”. 

În calitate de reprezentant legal al unei asociații beneficiare a unui contract cu finanțare europeană, el ar fi depus la Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane mai multe documente false, în perioada ianuarie 2010 –octombrie 2013. Pe baza acestor ar fi obținut pe nedrept suma de 206.089 lei (aproximativ 41.000 de euro). Sumele de bani ar fi fost obținute în cadrul proiectului Crearea rețelei de dezvoltare rurală „CAIR” (Centre de Asistență și Informare Rurală)”.

Nicolae Badea a adunat 12 trofee la Dinamo, club la care a fost acționar și președinte al Consiliului de Administrație până în 2014. Ulterior, a mai ajutat clubul prin programul DDB și contracte de sponsorizare.

Citește și: 

Claudiu Florică anunță că e gata să bage bani la Dinamo: „Da. Sunt hotărât!” » De ce mai depinde totul

A lucrat cu noul președinte al lui Dinamo și e sigur: „Are o idee genială”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
istet10
istet10  •  23 Martie 2023, 22:48
Postat de elgabri pe 23 Martie 2023, 14:34

Nastase a furat de a rupt si l au prins cu termopanele ;)))

Nu l-au prins cu alea. Ca pana la urma in motivare se spunea ca nu exista probe directe dar trebuie sa fie dat un exemplu. Nastase trebuia judecat pt privatizarea Petrom. Probe erau suficiente. Dar nu indrazneau.

elgabri
elgabri  •  23 Martie 2023, 14:34

Nastase a furat de a rupt si l au prins cu termopanele ;)))

elgabri
elgabri  •  23 Martie 2023, 14:33

41 000 de euro eu cred ca glumiti ;)))))

Vezi toate comentariile (14)
Comentează