FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

Eugen Neagoe are o bandă stângă de 5 stele, dar fundașul dreapta îi dă bătăi de cap » Cum ar putea arăta Universitatea Craiova în 2023/2024

Nicușor Bancu (30 de ani) poate fi privit ca o nouă achiziție pentru Craiova. Foto: Imago Images
Nicușor Bancu (30 de ani) poate fi privit ca o nouă achiziție pentru Craiova. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 15 iunie 2023 14:41 / Actualizat joi, 15 iunie 2023 16:02

Nicușor Bancu (30 de ani) poate fi privit ca o nouă achiziție pentru Eugen Neagoe, sub comanda căruia n-a evoluat până acum la Universitatea Craiova. Odată cu revenirea lui și sosirea lui Alexandru Mitriță (28), „Geană” are probleme „de lux” pe flancul stâng și foarte serioase în cel drept.

La Craiova s-a dat miercuri startul pregătirilor Universității pentru sezonul 2023/2024. Fără jucătorii plecați la echipele naționale, fără proaspăt sositul Alex Mitriță, învoit, dar cu Nicușor Bancu „back in business”. Alături de Mitriță, căpitanul oltenilor este, practic, a doua achiziție a acestei veri pentru antrenorul Eugen Neagoe.

Transfer de 600.000 de euro la FCSB: „A semnat cu gigantul club român”
FCSB
Transfer de 600.000 de euro la FCSB: „A semnat cu gigantul club român”

Nicușor Bancu încă n-a jucat cu Eugen Neagoe pe bancă

Ieșit din circuit în noiembrie trecut, urmarea unei rupturi de ligamente încrucișate suferite în Giulești, într-un meci cu Rapid (2-2), Bancu s-a pregătit sub comanda lui „Geană”, instalat în ianuarie, abia din primăvară. Apoi, revenirea lui pe teren a fost amânată, ca o măsură de precauție, pentru 2023/2024.

Cât le-a lipsit alb-albaștrilor liderul din teren se poate deduce și din statistici. Are cel mai mare index InStat al stagiunii în Superliga 2022/2023 (242), este al treilea în ierahia „ocaziilor create”, cu 1,38/meci, primul la „acuratețea paselor-cheie” (1,08/partidă) și al doilea la „acuratețea centrărilor” (1,77/meci).

Banda stângă e de 5 stele la Universitatea Craiova

Revenirea lui și „repatrierea” lui Mitriță nu-l scapă însă de probleme pe Neagoe. Una, de lux. Banda stângă este acum de 5 stele și concurența, aprigă: Bancu și Basilio Ndong, pe fund, Andrei Ivan și Alex Mitriță, în față.

Flancul drept, în schimb, pare în mare suferință. Alexandru Ișfan, adus în iarnă de la FC Argeș, cu 650.000 de euro, și George Câmpanu au dezamăgit mai mereu, Ștefan Baiaram e fluctuant în evoluții și în ultima vreme a jucat mai mult în spatele „vârfului” decât în bandă. O soluție de compromis? „Transferul” lui Ivan.

Bătăi de cap cu fundașul dreapta la Universitatea Craiova

Neagoe va avea o problemă și pe poziția de fundaș dreapta, dacă se finalizează transferul lui Vătăjelu la Rapid. Ștefan Vlădoiu n-a convins sezonul trecut, Martic, întors de la U Cluj, nu e clar dacă rămâne. Și oricum nu mai este acela din primul „mandat” în Bănie (2017 - 2020). Iar Ionuț Mitran, revenit după împrumutul la CSM Slatina, n-a jucat prea mult nici în liga a doua.

Achiziții? După Mitriță, deocamdată nimic. Refuzuri. Alex Băluță a preferat FCSB-ul, oferta pentru Jair, 100.000 de euro, ca și la tentativa din iarnă, a fost respinsă din nou de Petrolul.

Cum ar putea arăta Universitatea Craiova în 2023/2024

Prima variantă

4-2-3-1: L. Popescu - Vlădoiu, Zajkov, R. Silva, Bancu - A. Crețu, Screciu - A. Ivan, Baiaram, A. Mitriță - Koljic (Markovic)

A doua variantă:

4-2-1-3: L. Popescu - Vlădoiu, Zajkov, Badelj, Bancu - A. Crețu, Screciu - A. Mitriță - Baiaram, Koljic (Markovic), A. Ivan

6 jucători are Universitatea Craiova la loturi: Screciu (naționala A), Câmpanu, Ișfan, Markovic (reprezentativa U21), Zajkov (Macedonia de Nord) și Basilio Ndong (Guineea Ecuatorială).

Citește și:

Istvan Kovacs, victima rasismului pe rețelele de socializare după meciul Olanda - Croația

Ultima țintă a lui Hagi recunoaște negocierile cu Farul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
prazberg
prazberg  •  16 Iunie 2023, 00:39
Postat de 1.fcu pe 15 Iunie 2023, 18:41

Cs craiolguta =)))

Patrana in August-Septembrie te gasesc in Craiova? Am ceva de discutat cu tine =))

dandana
dandana  •  15 Iunie 2023, 23:44
Postat de ...kuba. pe 15 Iunie 2023, 21:54

Esti ponosit rau de tot….

Frate când va văd pe aici, chiar înțeleg ce viață tristă aveți. Las-o dracu nu v-ați saturat sa fiți proști? Serios cât o sa mai țineți sa fiți asa când patroni au de câștigat după voi. Mititelu sau rotaru, amândoi sunt o apă și un pământ. Mititelu a distrus Craiova, acuma asta face și Rotaru. Nu ai cum sa vi sa minți oamenii ca vrei campionate cu Neagoe, sau la Mititelu care își vinde jucători la fcsb. Pe bune!

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  15 Iunie 2023, 23:01
Postat de ...kuba. pe 15 Iunie 2023, 21:54

Esti ponosit rau de tot….

Las te-am lasat si mai las ascuns dupa fusta mamei te gasesc :)))

Vezi toate comentariile (13)
Comentează